איך להשתמש במשקפי הראייה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך להשתמש במשקפי הראייה
    יוסי
    25/11/2016

שלום,
    יש לי קרטוקונוס בעין ימין, והראייה בה ללא משקפי ראייה לא טובה. לעומת זאת, בעין שמאל - יש לי מיופיה קלה בלבד ללא בעיות קרנית. עד כה, בגלל עין ימין החלשה - הרכבתי משקפי ראייה כל הזמן, אך על פי שעין ימין לא זקוקה להם בעבודה מקרוב.

כעת אני מבין שבעיקרון - במשקפי ראייה לרוחק, לא כדאי להשתמש בעבודה מקרוב (בה אני עוסק ברוב שעות היום). אז מהו בעצם הפתרון? במידה ואני מוריד אותם, עין ימין לא רואה טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך להשתמש במשקפי הראייה

הוספת תגובה

• איך להשתמש במשקפי ראיה

דודו ראובן
    25/11/2016

שלום,

אין לי נתון של גיל, וזה חשוב. כמו כן מה סוג העבודה מקרוב ומאיזה מרחק?

לדוגמא: יש הבדל עצום בין עבודת צורפות לעבודת מחשב בקצה השולחן לדוגמא.
    ויש הבדל אדיר בין גיל 30 לגיל 50 כמובן.
    שלח לי נתונים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - גיל

יוסי
    26/11/2016

שלום ותודה רבה על המענה המהיר. אני בן 19. העבודה היא בעיקר מול מחשב (מספר שעות ביום) והתנהלות ביתית (לשם הדוגמא - הכנת אוכל).

המטרה היא כאמור, שיהיה תיקון לעין ימין (בה יש קרטוקונוס - והמשקפיים כוללים בצד ימין גם מיופיה וגם צלינדר) בעת עבודה מקרוב כפי שציינתי, ובה בעת - שלא אצטרך להשתמש בעין הבריאה בתיקון מיופיה חזק מדי שאינו דרוש לעבודה מקרוב.

אני תוהה האם אפשר למעשה להוציא 2 משקפיים :
    * זוג אחד בו בעין ימין (עם קרטוקונוס כאמור) יש צלינדר + תיקון קוצר ראייה מלא , ובעין שמאל תיקון קוצר ראייה לא מלא (מכיוון שבלי תיקון אני קצת מתקשה לקרוא מהמסך, אבל ממש אין צורך במספר המינוס שאני משתמש לצפייה בטלוויזיה לדוגמא).

* זוג שני בו בעין ימין יש צלינדר + תיקון קוצר ראייה מלא , ובעין שמאל תיקון קוצר ראייה מלא (והשימוש במשקפיים אלו יהיו בעבודה לא מקרוב, כמו צפייה בהצגה לשם הדוגמא).

אשמח לשמוע כל הצעה אחרת. תודה ענקית מראש !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם לקרוב

דודו ראובן
    26/11/2016

היי יוסי,

לגבי הקומבינציות שהצעת:
    בגיל צעיר אין הבדל בתיקון לרחוק ולקרוב. רצוי זוג אחד בלבד. ובמידה והוא מפריע לקרוב צריך לשקול שינוי מרשם. הוא לא אמור להפריע.
    כל מקרה לגופו ובהחלט יש להכיר את המקרה כדי להשיב. מי שעשה את הבדיקה אמור לתת פתרון טוב, שמושי ונוח.
    לעיתים יש צורך בהסתגלות קצרה.
    בהחלט לא הייתי נותן חוות דעת תאורטית במקרה זה.
    אבל אחזור ואומר שהנטיה בגיל צעיר להשתמש בזוג אחד ולא שניים.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הדבר לא מחמיר את המיופיה עם הזמן?

יוסי
    26/11/2016

שוב תודה גדולה על התשובות. האם שימוש במשקפיים עם מספר של נגיד -3 או -4 בעבודה מקרוב (מסך מחשב) לאורך שעות כל יום, לא יכול להחמיר את המספר עם הזמן? זה דווקא נשמע כמו דבר סביר.

במידה וכן, האם מנוחה ממסך המחשב כל 20 דקות ומבט למרחק, אמורים לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרשם לקרוב

דודו ראובן
    26/11/2016

היי,
    אם הליקוי הוא מינוס 2. ואתה שם משקפיים , הרי באותו רגע אתה זהה לאדם שלא זקוק למשקפיים..
    האם אדם בגילך שלא זקוק למשקפיים שם משקפיים מיוחדים כאשר הוא מול מחשב ? התשובה בדרך כלל היא לא.
    מנגנון הראיה לקרוב משמש בראיה מול מחשב.
    מקווה שהבנת את ההקבלה.
    לגבי השאלה השניה , אין לדעתי מחקרים אבל לאחר מספר גדול מאוד של בדיקות ראיה שביצעתי דעתי היא שמה שהצעת בהחלט עוזר.
    שבוע נהדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו