קוצר ורוחק ראיה בן 52

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר ורוחק ראיה בן 52
    אבשלום
    08/02/2017

שלום
    אני בן 52 ומרכיב עדשות מגע רכות כ -38 שנה. המספרים שלי הם ימין מינוס 11.5 ושמאל מינוס 12.5. העבודה שלי היא משרדית ובמשך שעות רבות מול מחשב. לצורך העבודה אני מרכיב משקפי קריאה (פלוס 2) אבל לאחרונה הראיה מקרוב ולמרחקי ביניים נחלשה מאוד ואני ממש חווה סבל במצבים רבים במהלך היום. ניסיתי לעשות מונוויז'ן באופן עצמי אבל איני מצליח להתמיד ובחלוף זמן קצר ההבדל בין העיניים מאוד מתיש במיוחד בשל העבודה המשרדית. דבר נוסף שניסיתי לאחרונה הוא ללכת עם עדשות מגע במספרים ימין מינוס 10 ושמאל מינוס 10.5 ובאופן יחסי בזמן העבודה הרבה יותר נוח לי, אם כי ברור שהענין לא נוח למצבים אחרים כי אני מביא עצמי לקוצר ראיה (נהיגה וכו'). שאלותי:
    1. האם עדשות מגע מולטיפוקל יכולות להתאים לי. אם כן האם יש עדשות איכותיות במספרים הנ"ל (על המדף לפחות המספרים הם עד מינוס 10)?
    2. האופציה השניה שתיארתי (הרכבת עדשות מינוס 10ומינוס 10.5) – האם זה מקובל והאם ניתן נניח לנהיגה להתאים משקפי ראיה לקוצר הראיה המאולץ (יודע שהשאלה קצת מוזרה)?
    3. האם יכול להיות שהשתלת עדשה תוך עינית היא פתרון אפשרי?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר ורוחק ראיה בן 52

הוספת תגובה

• פתרונות שונים.

איציק שבח
    09/02/2017

1. עדשות מגע מולטיפוקליים הם הפיתרון הכי פחות טוב. גם כי אין במירשמים שלך, וגם כי בדרך כלל הפיתרון דורש סוג של התאמת מונוויז'ן, אם כי פחות קיצונית.
    2. דווקא האופציה שתיארת כהכי פחות מקובלת, היא הכי הגיונית. כי, למעשה, היא נתנה לך מענה הכי נח. וגם אם זה לא מקובל זה אפשרי.
    3. השתלה של עדשה תוך עינית נותן מענה לבעיית הקוצר ראייה ולא לבעיית הקרוב (או לחילופין, לא לבעיית המרחק). אמנם ישנם עדשות מושתלות רב מוקדיות אך הן פחות מוצלחות, כנ"ל לגבי עדשות מגע בתשובה 1.
    הייתי הולך על האפשרות השנייה או על תיקון מיטבי לרחוק ע"י ע"מ בתוספת משקפי אופיס או מולטיפוקל.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה האיכותית

אבשלום
    09/02/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו