מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צורך בהרכבת משקפי ראייה על בסיס קבועאלי15/05/2017
שלום,
בשל דעות שונות ששמעתי בנושא, אשמח לקבל חוות דעת נוספת.
אני בן 30, בריא ובערך בגיל 20 (כשהתחלתי ללמוד באקדמיה) שמתי לב שהראייה שלי למרחק לא טובה, ושאני צריך משקפיים.
במהלך הלימודים הרכבתי משקפיים בהרצאות ובנהיגה, ובשאר הזמן לא היה צורך (קריאה מקרוב, עבודה מול מחשב וכו').
כיום אני עובד מרבית שעות היום מול מחשב או מול דפים המונחים על השולחן, כך שמרבית הדברים שאני צריך להסתכל עליהם נמצאים בטווח הראייה התקין יחסית.
השאלה האם עליי להרכיב משקפיים באופן כללי?
חלק מהאנשים אמרו לי שדווקא הרכבת משקפיים תגרום לראייה להידרדר עקב כך שלא אאמץ את העיניים, ומאידך היו כאלה שאמרו שאם לא ארכב משקפיים אפגע בראייה שלי עקב מאמץ של העיניים.
באופן כללי אשמח לדעת אילו מבין הטענות הנ"ל נכונה, והאם במקרה הפרטי שלי (שבמרבית היום אני מול מחשב) יש צורך להרכיב משקפיים.
אגב, צירפתי דו"ח ראייה מעודכן שלי מלפני חודשיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם להרכיב משקפיים כל הזמן?
איציק שבח15/05/2017בעצם השאלה שלך מתחלקת ל2:
האם צריך להרכיב כל הזמן משקפיים?
במקרה כמו שלך אתה יכול להסתדר בלי משקפיים במשימות מסוימות, לכן אם נח לך, אל תרכיב משקפיים.
האם הרכבת או אי הרכבת משקפיים גורם לעלייה במספר?
אין קשר בדרך כלל בין עלייה במספר להרכבה ממושכת יותר או ממושכת פחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אלי15/05/2017תודה רבה.
למעשה מה שהיה חשוב לי לדעת הוא האם אי הרכבת משקפיים יכולה להגדיל את המספר, וענית לי על זה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)