קשיי הסתגלות למשקפיים חדשות עם מסגרת גדולה אחרי מעבר מעדשות מגע. והאם זה קשור גם לבעיות במערכת שיווי המשקל?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשיי הסתגלות למשקפיים חדשות עם מסגרת גדולה אחרי מעבר מעדשות מגע. והאם זה קשור גם לבעיות במערכת שיווי המשקל?
    עידנאור
    17/06/2017

אני סובל מבעיות באוזן הפנימית (מערכת שיווי המשקל), ולפני חצי שנה בערך עברתי למשקפיים בהוראת רופא העיניים שלי שהוא רופא בכיר, שקבע שהעדשות גרמו נזק לעיניים והוא לא רוצה לסכן לי את הראייה, למרות שהקפדתי על הגיינה ועל הרכבה נכונה..

יש לציין שהרכבתי אותן כ10 שנים ויותר (ניסיתי 3 חברות שהאחרונה הייתה דיספו ביו עדשות סיליקון הידרוג'ל...)..

אחרי המעבר למשקפיים (עם מסגרת גדולה יחסית...),אני ממש מתקשה להסתגל אליהן: כשאני מפנה את הראש ימין או שמאל אני רואה את הקוים מתקמרים ולפעמים זה גורם לי לכאבי ראש וסחרחורות או אם אני מסתכל למעלה או למטה זה מעוות את התמונה ואני מקבל מזה כאבי ראש וסחרחורות.

לפעמים אני רואה ברור איתם ולפעמים לא, ואני מתכוון למרחק לא גדול (מקרוב זה בסדר...)...

יש לציין שעשיתי בדיקת עיניים אצל שני אופטומטריסטים שונים כדי לוודא שהמספר נכון ושהPD מדוייק (בבדיקה הראשונה יצא 66 PD ובבדיקה השנייה 65 PD אבל כבר עשיתי משקפיים עם 66 PD... הם אמרו לי שזה לא משמעותי ושאין שום משמעות להבדל של 1 PD מהבדיקה הראשונה...). אני רוצה לציין שעשו לי בדיקה גם לצילינדר ולא ראו צילינדר בעין...

חוץ מזה,כל בדיקות העיניים בסדר גמור . הם גם אמרו לי שכנראה ייקח לי מלא זמן להסתגל אחרי תקופה ארוכה עם עדשות מגע (אם זה יעזור לאבחון: הייתי מרכיב משקפיים ועברתי לעדשות..).

יש לציין שהמספר שלי הוא 4.00 בשני העיניים (בעדשות זה 3.75 ) בבדיקה הראשונה. בבדיקה השנייה שנערכה לפני חודשיים קבע האופטומטריסט שהיה צריך לעלות את המספר בעין שמאל בעוד 0.25 אבל הוא לא רוצה לעשות זאת עד שאני אסתגל למשקפיים וכדי שלא אחטוף יותר סחרחורות (האם זה נכון או שאני תריך לעשות מספר חדש עכשיו?).... עשיתי גם בדיקה כדי לראות עם לא פספסו את המיקוד ואין בעיה כזאת...

רציתי לשאול כמה שאלות:

1) כמה זמן לוקח להסתגל למשקפיים חדשות אחרי תקופה של 10 שנים עם עדשות? האם זה קשור גם לגודל המסגרת?

2) שמעתי שאנשים שעברו מעדשות מגע למשקפיים רגילות לא פיתחו הסתגלות מלאה ואני פוחד מכך והאם זה נכון?

3) האם בעיות באוזן הפנימית יכולות לגרום לעיכוב להסתגלות במשקפיים?

4) האם זה הגיוני שהראייה או האובייקטים מתעוותת\ים אם אני מזיז את הראש ימינה או שמאלה או למעלה או למטה או שעדיין זה מראה שלא הסתגלתי כראוי?

5) אני רואה עדיין את האובייקטים שהם קטנים יותר (לא בגודל הטבעי... כשאני מוריד את המשקפיים זה חוזר לגודל הטבעי אבל אני רואה כמובן מטושטש כי אין משקפיים...) האם זה בסדר?

אודה לכם מאוד אם תוכלו לעזור לי :) שיהיה לכם יום טוב:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשיי הסתגלות למשקפיים חדשים

דודו ראובן
    20/06/2017

היי,
    1) הזמן הממוצע להסתגלות סבירה הוא שבוע. ( ממוצע..)
    2) זה מספר לא גבוה ולכן סביר שתסתגל בצורה נהדרת.
    3) אם האוזן גורמת לסחרחורת אז זה לא מוסיף למצב..
    4) עיוותי פריפרייה הגיוניים והמוח לומד לתקן עצמאית ומסתגל.
    5) אכן האובייקטים קטנים יותר עקב מרחק העדשה מהעין (במינוסים). אבל זה לא משמעותי.

יום נהדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על העזרה רק עוד שאלה קטנה

עידנאור
    20/06/2017

מכיוון שזמן ההסתגלות (הממוצע) הוא שבוע לפי התשובה. אני כבר יותר מחצי שנה עם המשקפיים ועדיין לא הסתגלתי אליהם כראוי.. מה לעשות במקרה הזה: להמשיך להרכיב אותם למרות הכל (אולי זמן ההסתגלות אצלי הוא ארוך....) או להחליף אותם (אבל יכול להיות שהבעיה תישאר גם במסגרת החדשה...)?

אודה לך מאוד על העזרה בענין זה :) שיהיה לך יום טוב :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה על שאלה קטנה

דודו ראובן
    20/06/2017

היי,
    זמן ארוך.
    מציע שתבדק שוב.
    לעיתים לאחר שנים עם עדשות יש שינוי במרשם לאחר תקופה ללא עדשות.
    הייתי בודק זאת.
    יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם יש שינוי במרשם זה יכול להשפיע על ההסתגלות?

עידנאור
    20/06/2017

בתודה מראש...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מרשם

דודו ראובן
    21/06/2017

במקרים מסויימים כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו