מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משקפיים חדשות, מספר זהה, קושי להסתגליעל14/05/2018
רקע: בת 30, מרכיבה משקפיים מגיל 7. כשהייתי קטנה הייתי מחליפה משקפיים בערך כל שנה וחצי, הצילינדרים והמספר היו משתנים אבל מעולם לא הייתה לי בעית הסתגלות של יותר מחצי יום ולאחר שנת לילה מעולם לא הייתה לי בעיה.
לפני שלוש שנים קניתי משקפיים ומיד שמתי לב שיש לי קושי להסתגל. לאחר שלושה ימים חזרתי לחנות ושם עשו בדיקה נוספת ואמרו לי שבדרך כלל אנשים לא כל כך רגישים כמוני ואולי אני צריכה תוספת 15 מעלות בצילינדר שמאלי. לאחר שהתיקון נעשה נפתרה הבעיה.
יש לציין שלפני שנה וחצי החלפתי עדשה שמאלית בגלל שריטה גדולה ולכן נוצר מצב בו העדשה הימנית כרגע הייתה הרבה יותר שרוטה וישנה מהשמאלית.
הבעיה: לפני שבוע החלטתי להחליף משקפיים כולל מסגרת בגלל העכירות של העדשה ימנית ובגלל שהגיע הזמן אחרי שלוש שנים. בבדיקת עיניים נאמר לי שהמכשירים רואים שינוי (ירידת מספר קלה) אבל בבדיקה ידנית נמצא שעדיין מתאים לי המספר הישן יותר ופיזית נוח לי יותר. איתו. הזמנתי משקפיים לפי המספר הישן וקיבלתי אותן ביום ראשון. מאז אני לא מצליחה להתרגל אליו. אני מרגישה אי נוחות בעין השמאלית, קושי להתמקד כשאני עוברת לעומק השדה (כלומר מהתמקדות בחפץ קרוב להתמקדות על חפץ רחוק) ומעין תחושה של מיקוד כפול. כששמתי אותן בחנות ושאלתי למה אני מרגישה ככה אמרו לי שזה בגלל שהן חדשות והעדשות של חברה אחרת אז למרות שהמספר והצילינדר זהה ייקח לי זמן להתרגל. בינתיים העיניים שלי מתעייפות ואני חשה חוסר נוחות שאינו חולף. אני תוהה אם לתת לזה עוד זמן או שמשהו באמת לא בסדר ולחזור לישנות עד שאוכל לחזור לחנות. (בדקו אותן במכונה בחנות אבל אני תוהה עכשיו אם הוסיפו את ה15 מעלות שהוסיפו פעם קודמת או לא.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להסתגל
דודו ראובן15/05/2018יעל שלום,
לאחר נסיון רב במסירת משקפיים חדשים ללקוחות מכל הגילאים והרכב מספרים מגוון אכן ישנם מקרים בהם קשה להסביר את חוסר היכולת להסתגל במהירות למשקפיים חדשים.
למרות שלכאורה זה נראה פשוט ישנם עשרות גורמים שיכולים לקלקל.
בין הנפוצים:
1. חוסר דיוק בהרכבה . מיקוד שונה, צילינדר בזווית אחרת, וכו
2. זווית פנטוסקופית בין המסגרת לפנים וכן רמת הקימור של המשקפיים (לדוגמא משקפיים ספורטיביים עוטפים מעט את הפנים )
3. הבדל בין בסיסי העדשות, עדשות שטוחות מול קמורות.
4. מסגרת מחומר או צבע שונים שגורמים להפרעה בשדה הראיה בשלב התחלתי.
5. לחץ של קצה המוט על הרקות
וזה רק חלק ..
ברור שאחד או יותר מן הגורמים גורם לך לחוסר נוחות וצריך למצוא את הבעיה. שהרי ברור שיש בעיה, אחרת לא היה כאב ראש.
ממליץ לך, במידה וזה לא עבר לאחר 2-3 ימים ולא השתפר, לחזור ולמצוא את מקור הבעיה.
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)