מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זמן הסתגלות למשקפיים חדשיםקרן27/06/2018
אני שבוע בדיוק עם משקפיים חדשים. עם הקודמים הייתי 15 שנה. המספר לא השתנה - 2 ורבע בעין אחת, 0 בעין שניה. יחד עם זאת האופטומטריסט העלה לי את הצילינדר ברבע מספר בשתי העיניים. (לא יודעת מה מספר הצילינדר אבל לא צריך להיות גדול) אני מתקשה להסתגל למשקפיים מה שלא קרה לי מעולם בעבר. אני מרגישה קצת מסוחררת ויש לי קצת כאבים בעיניים ותחושה לא נוחה כשאני עם המשקפיים.
עליי לציין שאני לא עם משקפיים כל הזמן. רק כשאני בעבודה מול מחשב/טלויזיה/קריאה.
דבר נוסף, אני סובלת מבעיית אוזן פנימית מזה 15 שנה וזה מתבטא בסחרחורות והפרעות בשיווי המשקל. יחד עם זאת, המשקפיים הישנים שלי לא גרמו לי מעולם להפרעות כמו החדשות.
חזרתי לאופטומטריסט אתמול שעשה בדיקה נוספת ואמר שהוא עומד מאחורי הקביעה שלו.
הוא אמר שייתכן שהעובדה שהמשקפיים הישנים שלי היו יותר קטנים והעדשות היו יותר צרות (מה שנכון) - זה מה שגורם לקושי בהסתגלות.
האם התופעות האלה נורמליות ואם כן כמה זמן נוסף להמתין לפני שאני שוב חוזרת לאופטומטריסט ?
האם כדאי לחזור למספר הקודם שלי וזהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסתגלות למשקפיים חדשים
איציק שבח28/06/2018הקושי שלך הוא אמיתי מכיוון ש15 שנה לא החלפת משקפיים,
לפני 15 שנה היית יותר צעירה :) והיה לך יותר קל להסתגל למשקפיים, ככה שאת "אדם שונה" כיום.
הצילינדר עולה עם הגיל ולכן קשה לוותר עליו.
העובדה שאת לא הולכת קבוע עם המשקפיים , מקשה על ההסתגלות.
לכן אני מציע לך ללכת בתדירות יותר גבוהה עם המשקפיים ולהתאמץ להתרגל, כי נתוני ההסתגלות שלך הם מעבר לרגיל וכנ"ל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)