מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי יובש דיי חמור בעיניים האם....רועי06/06/2008
יש לי יובש דיי חמור בעיניים האם יש עדשות מגע שיכולות להתאים לי ?
יש לציין שניסיתי להרכיב עדשות פשוטות ולא הלך היובש רק החמיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בעיניים
הילית פלמור08/06/2008שלום רועי,
האם אובחנת ע"י רופא עיניים או אופטומטריסט שהינך סובל מיובש חמור?
האם ניסית עדשות מגע יומיות?
עדשות מגע סיליקון הידרוגל?
האם ניסית לטפטף טיפות עיניים בעת ההרכבה?
עד כמה הינך בעל מוטיבציה ורצון להרכיב עדשות מגע?
בכל מקרה,אם ניסית אפשריות אלה או חלקן תמיד אפשר להרכיב עדשות יומיות פעם ,פעמיים בשבוע-שבועיים (בהתאם למצב)לזמן מוגבל,למשל.
חג שמח
הילית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בעיניים
שני17/04/2013אני סובלת כבר כחודשיים מיובש חמור בעיניים שמתבטא בעקצוצים בעיניים בצריבות בכאבים ובתחושת חול בעין... הייתי אצל רופא עיניים צבאי שאמר שהוא לא רואה שום בעיה בעין ולפי דעתו זה יובש הוא נתן לי טיפות עיניים שמקלות רק לכמה דקות ואחר כך התחושות הלא נעימות בעין חוזרות. אני מרכיבה עדשות יומיות והרופא עשה לי איתן בדיקה ואמר שהן נראות לו בסדר ושהן נעות בסדר בעין... ניסיתי גם להחליף לעדשות יומיות אחרות שהן יותר לעיניים יבשות אך אלה עשו לי יותר גרוע אני לא יכולה להרכיב משקפיים באופן קבוע כי הן עושות לי מגרנות קשות ... לפעמים יש לי פצעים קטנים לבנים בתוך העפעף או מתחת לריסים מעל ובתוך העין פעם בעין ימין ובפעם בעין שמאל האם זה קשור, או נגרם עלי ידי היובש? אשמח לקבל תשובות בעניין.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובש קיצוני בעיניים - תגובה
רימון בן ישי19/04/2013שני שלום רב,
הסיבות ליובש בעיניים הינן שונות ומגוונות והן יכולות לנבוע גם ממאמץ ראייתי ממושך של העיניים, אקלים ותנאי מזג אוויר קיצוניים, תגובת העין לעדשות מגע וגם כתופעות לוואי לתרופות מסויימות. לעיתים רבות יובש בעיניים הינו רק אחד מהסימפטומים למחלות עיניים שונות כגון: בלפריטיס ולפעמים הוא יכול לנבוע ממחלות סיסטמיות אחרות כדוגמת מחלות פרקים.
האם בביקורך אצל רופא העיניים הופיעו על העפעף הפצעים הלבנים? האם מדובר בפצעים או שמא מדובר בקשקשים? האם מלבד היובש ישנה אי סבילות של העין לעדשות מגע? או ההיפך, האם כשאת מורידה את עדשות המגע ישנה תחושה "קשה" יותר של העיניים? האם ישנן הפרשות דביקות על העפעפיים? במיוחד בבוקר? האם ישנם ריסים שבורים או אזורים של חוסר ריסים וגבות? ייתכן שישנם דברים נוספים מלבד היובש עליהם יש לתת את הדעת.
במידה ולא הופיעו על עפעפייך הפצעים הלבנים בעת ביקורך אצל הרופא, אני מייעצת לך לחזור אליו כאשר אלו יופיעו, ואולי אבחנתו וטיפולו ישתנו בהתאם למצב.
שימוש בתחליפי דמעות ללא חומר משמר יכול להקל משמעותית על הרגשתך. ישנו בשוק מגוון רחב מאוד של תכשירים כאלו שאינם דורשים מרשם רופא, ואת מוזמנת לנסות אותם עד שתמצאי את התכשיר האופטימאלי בעבורך (רפרש, היפוטירס, ג'נטיל, הילוקומוד וכדומה). במקרים חריפים יותר ניתנים "תותחים כבדים" כגון ציקלוספורין. במקרים אחרים חסימת ניקוז הדמעות ע"י פלגים פותר את הבעיה (כדוגמת הפקק באמבטיה). במידה ומצבך אינו משתפר, אנא שובי בחזרה אל רופא עיניים. כמו כן, במידה והינך יושבת שעות ארוכות מול מסך מחשב, השתדלי לעשות הפסקות מרובות יותר, על מנת להקל מעט על עינייך (פעמים רבות זווית המבט הינה כלפי מטה, דבר התורם ליובש בעיניים בשל מצמוץ מופחת). כמו כן, הקפדה על הגיינת העיניים והעפעפיים יכולה לעזור.
בריאות ורפואה שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)