מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התאמת משקפיים בעייתית במיוחדניצי29/08/2008
אני בת 50. המשקפים הישנים נשברו. תוקנו, אבל צריך להחליף. במשך 10 השנים האחרונות המספר עלה בחצי מספר בלבד, לפי בדיקת האופטומטריסט. מדובר בקוצר ראיה - למרחק בלבד, מספר 5. בדיקה אצל אופטומטריסט קבעה (בניגוד לדעתי האישית ) שיש צורך במולטיפוקל. למרות שאני מרכיבה משקפים מגיל צעיר, מעולם לא נהגתי לקרוא עם המשקפים. גם כיום אני מורידה משקפים בקריאה. נעשו כמה נסיונות עם עדשות מולטיפוקל, התחושה היתה שהעיניים משותקות. חזרתי למשקפים הישנים. לאחר כמה נסיונות כאלו ואחרים והחלפת העדשות, הוחלט לבטל את המולטיפוקל ולעשות משקפים רגילות, חצי מספר גבוה יותר. שוב התחושה היא שהכל חד מידי, חזק וחריף הרבה מידי, והעיניים מרגישות משותקות. במבט במראה, בחדר מואר בנורת חשמל, האישונים נראים מוקפים בטבעת של אור, מראה מוזר מאוד. התחושה לא טובה בעיניים. שוב חזרתי למשקפים הישנים. כעת האופטומטריסט מציע עדשות מסוג צייס או רודנשטוק, בלי מולטיפול. רציתי לדעת האם זה מה שיפתור את הבעיה? מה ההמלצות, מה צריך לעשות ועל מה לתת את הדגש. למה המשקפים הישנות מרגישות נוחות וברורות, בעוד שנראה שלא מצליחים להתאים משקפים חדשות? בנוסף, מה ההבדל בין רודנשטוק לבין צייס, ומה עדיף במקרה שלי? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התאמת משקפיים בעייתית במיוחד
אורטל לביא29/08/2008לפי הנתונים שמנית את אכן צרכה משקפי קריאה בנוסף על משקפי המרחק שלך,גם אם את אינך חשה בצורך.
היום מבחינה אידיאלית הכי נוח זה מולטיפוקלאך זה מצריך הסתגלות שיכולה לקחת עד חודש-חודשיים בהנחה כמובן שבדיקה,התאמת המסגרת וסימוני הגובה תקינים.
אם בכ"ז אינך מסתגלת ישנה אפשרות לשני זוגות מרחק וקריאה.
אין ביכולתי לקבוע מה טוב עבורך מבלי לבדוק אותך, הינך צריכה לעבור בדיקה יסודית אצל אופטו' מוסמך,ולקבל את המלצותיו המקצועיות.
לשאלתך מבחינת ההבדל בין צייס לרודנשטוק תלוי באיזה עדשות מדובר שתיהן חברות גרמניות והשוני הוא בפיתוח והטכנולוגיה.
לשאלות נוספות אשמחלעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)