זוג עדשות חדשות לא מתאימות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוג עדשות חדשות לא מתאימות
    אלמוני
    25/10/2008

שלום
    קניתי משקפיים ועדשות אצל רשת ידועה. ( זוג נוסף מעוצב יותר ויחודי )
    ונאמר לי שצריך יצור מיוחד בגלל הקימור. ( מספרים כ 4.75 )

בדקו לי את הראיה והיא הראתה הפרש של רבע מספר. אמרתי בגלל ההפרש קטן בין המשקפיים הקיימים שלי לבין הבדיקה - ובגלל שהזוג החדש לא יהווה בשבילי הזוג המרכזי אני מעדיף להישאר עם אותו המספר והם הצדיקו זאת. ( ככה אני ארגיש בנוח בעת ההחלפה בניהם)

מה שזכור שזכור לי לא עשו לי בדיקת מרחק בין האישונים ידנית. לאחר מכן הם אמרו שהמכשור האלקטרוני עושה זאת ואפילו אם הם שכחו הוא התחליף .

לאחר שהעדשות הורכבו והלכתי איתם מספר שעות הרגשתי שמשהו לא בסדר ( אי התאמה )
    בחנתי את הסיבה בבית וגליתי בהפתעה שכאשר אני מסתכל לאובייקט ישר קדימה ישנה ירידה בחדות מאשר שאני מסתכל אליו בזווית. הבדיקה שעשיתי גם כללה חסימת עין אחת בכל פעם וזאת גם בהשוואה ל2 זוגות נוספים שישי לי בבית ששם כאשר אני רץ על אובייקט שנמצא בדיוק מולי אין הבדל ושינויי באיכות הראיה בכל הזוויות במיוחד אין את ירידת האיכות שמסתכלים ישר קדימה כמו בזוג העדשות החדשות הנ"ל.

במילין אחרות, כאשר האובייקט נמצא בצד ופניי מופנות קדימה ושהאישון (נים ) לא נמצאים קדימה אלא מסתכלים/מוזזים לצד הראיה בסדר וכאשר האישון מסתכל קדימה בלבד דרך העדשות והפנים מופנות קדימה יש ירידה בחדות כלומר החלק הקדמי של העדשות שקרוב לאף מעוות ומוריד את החדות.

לאחר פנייתי לחנות הם בחנו שוב ושוב את המרחק בין האישונים טענו שהכל בסדר אבל שלחו שוב
    את העדשות ליצור נוסף. הם מדדו לי הפעם שוב ושוב את המרחק בין האישונים הפעם על ידי סרגל מדידה ידני.

אשמח לקבל חוות דעת על הנושאים -הסיבות לתופעה שהעלתי פה וכן אשמח לקבל מידע והאם דרוש פה יצור מיוחד בגלל הקימור והאם המיכשור האלקטרוני הוא תחליף למדידה ידנית של מרחק האישונים על ידי סרגל המדידה?

תודה. גיל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זוג עדשות חדשות לא מתאימות

אלה פארי
    26/10/2008

שלום רב, הסיבה לתופעה שאתה מתאר קשורה ככל הנראה לקמירות המסגרת . כאשר משתמשים במסגרת קמורה עלולים להיווצר עיוותים בראייה . 70% מהאנשים מסתגלים לאותם שינויים .
    לפי התאור שלך ,יש צורך בהזמנת עדשות בייצור מיוחד (אם כי אינני מכירה את המסגרת ולא אוכל לענות על כך בוודאות). כיום יש חברה אחת שמייצרת עדשות למסגרות קמורות בהתאמה אישית,כדי למנוע ככל שניתן את העיוותים הנוצרים ממסגרות קמורות .
    לשאלתך בעניין בדיקת המרחק בין האישונים,כל בעל מקצוע מעדיף שיטה אחרת שעבורו היא המדוייקת ביותר . (כמו בבדיקת לחץ דם למשל- כל רופא מעדיף שיטה אחרת).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. אני אעדכן כאשר אקבל את היצור

אלמוני
    27/10/2008

הנוסף. גיל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו