מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זוג עדשות חדשות לא מתאימותאלמוני25/10/2008
שלום
קניתי משקפיים ועדשות אצל רשת ידועה. ( זוג נוסף מעוצב יותר ויחודי )
ונאמר לי שצריך יצור מיוחד בגלל הקימור. ( מספרים כ 4.75 )
בדקו לי את הראיה והיא הראתה הפרש של רבע מספר. אמרתי בגלל ההפרש קטן בין המשקפיים הקיימים שלי לבין הבדיקה - ובגלל שהזוג החדש לא יהווה בשבילי הזוג המרכזי אני מעדיף להישאר עם אותו המספר והם הצדיקו זאת. ( ככה אני ארגיש בנוח בעת ההחלפה בניהם)
מה שזכור שזכור לי לא עשו לי בדיקת מרחק בין האישונים ידנית. לאחר מכן הם אמרו שהמכשור האלקטרוני עושה זאת ואפילו אם הם שכחו הוא התחליף .
לאחר שהעדשות הורכבו והלכתי איתם מספר שעות הרגשתי שמשהו לא בסדר ( אי התאמה )
בחנתי את הסיבה בבית וגליתי בהפתעה שכאשר אני מסתכל לאובייקט ישר קדימה ישנה ירידה בחדות מאשר שאני מסתכל אליו בזווית. הבדיקה שעשיתי גם כללה חסימת עין אחת בכל פעם וזאת גם בהשוואה ל2 זוגות נוספים שישי לי בבית ששם כאשר אני רץ על אובייקט שנמצא בדיוק מולי אין הבדל ושינויי באיכות הראיה בכל הזוויות במיוחד אין את ירידת האיכות שמסתכלים ישר קדימה כמו בזוג העדשות החדשות הנ"ל.
במילין אחרות, כאשר האובייקט נמצא בצד ופניי מופנות קדימה ושהאישון (נים ) לא נמצאים קדימה אלא מסתכלים/מוזזים לצד הראיה בסדר וכאשר האישון מסתכל קדימה בלבד דרך העדשות והפנים מופנות קדימה יש ירידה בחדות כלומר החלק הקדמי של העדשות שקרוב לאף מעוות ומוריד את החדות.
לאחר פנייתי לחנות הם בחנו שוב ושוב את המרחק בין האישונים טענו שהכל בסדר אבל שלחו שוב
את העדשות ליצור נוסף. הם מדדו לי הפעם שוב ושוב את המרחק בין האישונים הפעם על ידי סרגל מדידה ידני.
אשמח לקבל חוות דעת על הנושאים -הסיבות לתופעה שהעלתי פה וכן אשמח לקבל מידע והאם דרוש פה יצור מיוחד בגלל הקימור והאם המיכשור האלקטרוני הוא תחליף למדידה ידנית של מרחק האישונים על ידי סרגל המדידה?
תודה. גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוג עדשות חדשות לא מתאימות
אלה פארי26/10/2008שלום רב, הסיבה לתופעה שאתה מתאר קשורה ככל הנראה לקמירות המסגרת . כאשר משתמשים במסגרת קמורה עלולים להיווצר עיוותים בראייה . 70% מהאנשים מסתגלים לאותם שינויים .
לפי התאור שלך ,יש צורך בהזמנת עדשות בייצור מיוחד (אם כי אינני מכירה את המסגרת ולא אוכל לענות על כך בוודאות). כיום יש חברה אחת שמייצרת עדשות למסגרות קמורות בהתאמה אישית,כדי למנוע ככל שניתן את העיוותים הנוצרים ממסגרות קמורות .
לשאלתך בעניין בדיקת המרחק בין האישונים,כל בעל מקצוע מעדיף שיטה אחרת שעבורו היא המדוייקת ביותר . (כמו בבדיקת לחץ דם למשל- כל רופא מעדיף שיטה אחרת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אני אעדכן כאשר אקבל את היצור
אלמוני27/10/2008הנוסף. גיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)




