צלינדר וקוצר ראיה בכלל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צלינדר וקוצר ראיה בכלל
    דני
    22/06/2009

שלום רב!
    באחרונה ניגשתי לבדיקת ראיה, על מנת לרכוש משקפיים לראשונה בחיי.
    עפ"י הבדיקה, הצלינדר שלי מאוד גבוה - כ-4 בעין אחד ו-3.5 בשניה.
    לאחר קבלת המשקפיים (ולאחר שנאמר לי שהמצב שלי חריג במיוחד, לאור העובדה
    שהסתובבתי עד עכשיו בלי משקפיים) אכן העולם התחדד בצורה ניכרת אך יחד עם זאת, הכל פתאום נראה רחב יותר ו"נמוך" יותר. ומה זאת אומרת? בדיוק כמו תמונה שנקבל מטלוויזית LCD רחבה, אך ללא אותן פרופורציות שתואמות לה (פרופורקציות של טלוויזיה רגילה).
    לאחר שתיארתי לאופטימטריסטית את הבעיה, היא טענה שאין ממש מה לעשות ושזה נגרם כתוצאה מהצלינדר הגבוה ושאני אאלץ להתרגל לזה.
    הפיתרון היחידי שהוצע לי הוא הקטנת הצלינדר במשקפיים על מנת שאוכל להתרגל למצב לאט לאט.
    אז כמובן שדרך משקפיים עם צלינדר 2 אני רואה טוב יותר מבלי כלום, אך עדיין אותה בעיה חוזרת על עצמה, רק ברמה פחותה יותר.
    חשוב לציין שאכן ניסיתי להתרגל למשקפיים אך ללא הצלחה. זה פשוט נראה ומרגיש לא טבעי בעליל.
    האם באמת אין מה לעשות? האם באמת אין ברירה אלא לראות את העולם בצורה מעוותת?
    אשמח לקבל חוות דעת ממומחי הפורום, זה יעזור לי מאוד.

שאלה נוספת שאשמח לקבל עליה מענה היא:
    האם יש הבדל בביטוי קוצר הראיה של אדם שיש לו "מספר" מינוס 4 לעומת אותו אדם שיש לו צלינדר 4? כלומר, האחד יראה מטושטש והשני יראה עצמים "כפולים" וכדומה? מה בעצם ההבדל על פני השטח? אם יש כזה בכלל.
    השאלה נובעת מכך שגם לי די מוזר שהצלחתי (ואני עדיין מצליח) להסתדר באופן יחסי גם בלי משקפיים. לאחי יש מספר מינוס 4 במשקפיים והוא בהחלט לא יכול לחיות בלעדיהם.

חוות דעת מקצועית תוערך עד מאוד :)

דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צלינדר וקוצר ראיה בכלל

הוספת תגובה

• צילנדר וקוצר ראיה בכלל

אורטל לביא
    29/06/2009

ראשית עליך לבדוק מאין נובעת האסטיגמציה הזו,ובאופן פתאומי,עליך לבצע מיפוי קרנית(טופוגרפיה) דרך קופ"ח או בחל ממכוני האופטיקה.
    שנית מה שאתה מתאר אכן נגרם כתוצאה מהאסטיגמציה הגבוהה(צילנדר),איני מכירה את המקרה לפרטיו אז איני יכולה לענות בוודאות האם יש צורך בכל התיקון או רק בחלקו.
    מה שיכול לעזור לך להתגבר על העיוות היא הרכבת עדשות מגע(ומומלץ קשות).
    בנוסף,אכן יש הבדל בין המספר הספרי לבין הצילנדרי וזה נובע ממבנה קרנית שונה,(ישנה קרנית ספרית יותר,כדורית,וישנה אליפטית יותר ומכאן האסטיגמציה,צילנדר.)
    יכול להיות שהסתדרת עד היום כי לא הרגשת, כמו-כן תלוי גם מהי הזוית של הצילנדר ווממה זה נבע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו