שאלת עדשות ושאלת תמיסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת עדשות ושאלת תמיסה
    יועד
    18/08/2009

שלום רב.
    אני משתמש בעדשות מגע כבר מס' שנים בלי שום בעיה מיוחדת. לפני כשנתיים התחלתי להשתמש בעדשות toric 66 של חברת bausch and lomb. קיבלתי אותן כמרשם חודשי (כלומר 24 עדשות לשנה), מאז חידשתי את המלאי שלי ולא נתקלתי בשום בעיה איתן. ולמרות זאת ממחקר קצר באתר היצרן גיליתי לאחרונה שעדשות אלה מוגדרות כעדשות דו שבועיות ולא חודשיות כפי שנאמר לי מאופטומטריסט מוסמך. לאחר בדיקה אצל רופא עיניים, גיליתי ששימוש חודשי בעדשות אלה לאחר שנתיים לא גרם לי כל נזק מיוחד. האם אני יכול להרגיש בטוח בהמשך השימוש בעדשות האלה או שמא עלי לערוק ליצרן אחר ולקנות חודשיות? (לפי רופא העיניים שלי שלא מכיר את העדשה הספציפית הוא לא רואה סיבה שלא)

שאלה נוספת, יצא לי לשמוע ממס' גורמים שתמיסת הrenu, גם היא של חברת B&L, אינה מומלצת. על המוניטין המפוקפק שנוצר בגלל סדרה מסוימת שיוצרה באיטליה אני שמעתי, אך האם יש הבדל משמעותי בין renu לתמיסת dispo למשל, או לצורך העניין כל תמיסה אחרת שאינה מכילה מי חמצן פעילים (כמו AO sept).

אודה על תשובתם המהירה....
    יועד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת עדשות ושאלת תמיסה

הוספת תגובה

• שאלת עדשות ושאלת תמיסה

נתנאל סילם
    19/08/2009

קודם כל בנושא התמיסות , הסדרה הבעייתית של רניו הוצאה מיידית מהמלאי ולא משווקת עוד , בעניין מה עדיף דיספו למשל או רניו הן בעיקרון עושות את הפעולה אז איני יכול להמליץ על אחת יותר מהשניה..
    לדברי הסוכן עדשות בארץ עדשות ה-66 הינם עדשות חודשיות ואין חשש להשתמש בהן חודש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, אבל....

יועד
    19/08/2009

תודה על התשובה,
    אבל עדיין לא ברור לי לגמרי מדוע באתר היצרן העדשות האלה מוגדרות לשימוש דו שבועי. מה משמעות הדבר שבארץ הן משווקות כחודשיות ("לדברי הסוכן"). אני איני רופא עיניים או אופמטריסט, אך אני מניח שקיים הבדל בהרכב של עדשה חודשית למול עדשה דו שבועית, לכן לא ברור לי המצב המוזר...

אודה על כל הבהרה נוספת...
    יועד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו