מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת עדשות ושאלת תמיסהיועד18/08/2009
שלום רב.
אני משתמש בעדשות מגע כבר מס' שנים בלי שום בעיה מיוחדת. לפני כשנתיים התחלתי להשתמש בעדשות toric 66 של חברת bausch and lomb. קיבלתי אותן כמרשם חודשי (כלומר 24 עדשות לשנה), מאז חידשתי את המלאי שלי ולא נתקלתי בשום בעיה איתן. ולמרות זאת ממחקר קצר באתר היצרן גיליתי לאחרונה שעדשות אלה מוגדרות כעדשות דו שבועיות ולא חודשיות כפי שנאמר לי מאופטומטריסט מוסמך. לאחר בדיקה אצל רופא עיניים, גיליתי ששימוש חודשי בעדשות אלה לאחר שנתיים לא גרם לי כל נזק מיוחד. האם אני יכול להרגיש בטוח בהמשך השימוש בעדשות האלה או שמא עלי לערוק ליצרן אחר ולקנות חודשיות? (לפי רופא העיניים שלי שלא מכיר את העדשה הספציפית הוא לא רואה סיבה שלא)
שאלה נוספת, יצא לי לשמוע ממס' גורמים שתמיסת הrenu, גם היא של חברת B&L, אינה מומלצת. על המוניטין המפוקפק שנוצר בגלל סדרה מסוימת שיוצרה באיטליה אני שמעתי, אך האם יש הבדל משמעותי בין renu לתמיסת dispo למשל, או לצורך העניין כל תמיסה אחרת שאינה מכילה מי חמצן פעילים (כמו AO sept).
אודה על תשובתם המהירה....
יועד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת עדשות ושאלת תמיסה
נתנאל סילם19/08/2009קודם כל בנושא התמיסות , הסדרה הבעייתית של רניו הוצאה מיידית מהמלאי ולא משווקת עוד , בעניין מה עדיף דיספו למשל או רניו הן בעיקרון עושות את הפעולה אז איני יכול להמליץ על אחת יותר מהשניה..
לדברי הסוכן עדשות בארץ עדשות ה-66 הינם עדשות חודשיות ואין חשש להשתמש בהן חודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל....
יועד19/08/2009תודה על התשובה,
אבל עדיין לא ברור לי לגמרי מדוע באתר היצרן העדשות האלה מוגדרות לשימוש דו שבועי. מה משמעות הדבר שבארץ הן משווקות כחודשיות ("לדברי הסוכן"). אני איני רופא עיניים או אופמטריסט, אך אני מניח שקיים הבדל בהרכב של עדשה חודשית למול עדשה דו שבועית, לכן לא ברור לי המצב המוזר...
אודה על כל הבהרה נוספת...
יועד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)