עדשות אופטיות צבועות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עדשות אופטיות צבועות
    סתי
    08/09/2009

בן 46 הייתי מסםר שנים עם משקפי שמש אופטיות(ראיה עם מספר עדשות צבועות) מספרים מעל4 בשני העינים.
    לפני 10 חודשים השתנה לי המספר אך החלפתי רק את הזוג הרגיל משיקולים כספים.
    כעת החלפתי באותה מסגרת של משקפי השמש רק עדשות עם מספר מעודכן לאחר בדיקת האופטומטריסט. העובדת בחנות טענה שהעדשות הישנות היו ריי באן וכיוון שעשתי את זה לפני מספר שנים זה צבוע ב - 50 אחוז ואמרה שתזמין לי ריי באן 70צבוע אחוז.
    כעת כשאני הולך איתם יש לי תופעה מוזרה מצד אחד יותר חשוך לי ומתקשה להרכיב אותם בבית בניגוד לעדשות קודמות אך מצד שני אני מרגיש בנהיגה יותר מסונוור מאשר עם עדשות ישנות.
    האם זה הגיוני שלמרות שעליתי ל - 70 אחוז הם פחות חוסמות את קרני השמש ?
    שאלה שניה: המסגרת כוונה לי פעמים כי לאחר כיוון ראשון לחץ לי באף וברקות , לאחר כיוון ראשון ראיה היתה חדה יותר וכעת לאחר כיוון שני פחות האם יש השפעה של כיוון שבעצם מזיז את המסגרת ימינה שמאלה לחדות הראיה?
    ובגדול מה לעשות ב - 2 המקרים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עדשות אופטיות צבועות

הוספת תגובה

• עדשות אופטיות צבועות

אורטל לביא
    10/09/2009

ראשית גם כאשר העדשות צבועות ב 50% או ב 70% הן מסננות קרינה,
    משאלתך אני מבינה כי הצבע החדש לא נח לך מפאת הכהות והסינוור,יכול להיות שהעדשות הקודמות שלך היו עדשות מקטבות(פולורואיד/ניו-פולר) ומכאן נובעים ההבדלים,
    עדשות ניו פולר מפחיתות את כמות הסינוור והן בגוון צבע אחיד.
    שנית, המרכז האופטי של העדשה ממוקם מול האישון וכך חדות הראייה היא אידיאלית ,כאשר ישנה תזוזה של המשקפיים על הפנים, המרכז האופטי מוסט וגורם לירידה בחדות ראייה,
    ניתן לסדר זאת ע"י התאמה של המשקפיים על הפנים מחדש,רצוי שיעשה ע"י טכנאי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתגובה לתשובה של אורטל עדשות אופטיו

סתי
    11/09/2009

לא נראה לי שהיו לי עדשות מקטבות(פולורואיד/ניו-פולר) הבנתי שזה עד מספר 4 והמספר שלי ב-2 העינים גדול מ -5 אחדד את שאלתי האם 70 אחוז לא אמור לסנן קרינה יותר מ - 50 אחוז כי אחרת אני לא מבין את הקונפליט העדשה יותר כהה מקודמת וחוסמת פחות קרנים .
    דבר שני כהזמינו לי עדשות לא בדקו לי את מיקום האישון האם זה מחייב זה במשך למה שאמרת שמרכז עדשה צריך להיות מול האישון.

ןלאחר עידכון שלי אשמח אם לקבל תשובתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדשות אופטיות

אורטל לביא
    12/09/2009

ראשית יש עדשות פולורואיד מעל מרשם 4-/+,
    שנית לגבי הצבע,שוב, גם 70% חוסם קרינה,הבעיה היא שככל שצבע העדשות כהה יותר כך אנו פחות מכווצים את האישון(כי יש פחות סינוור מהשמש)אבל יותר קרני אור חודרות לעין/אישון, לכן מומלץ לרכוש עדשות בעלות גוון לא כהה מידי.
    לגבי מיקוד הראייה,ברכישת משקפי ראייה/שמש ראייה מחוייבת בדיקת מרחק בין אישונים כדי למקד את המרכז האופטי(pd).
    לשאלות נוספות אשמח לענות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו