מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינויים בראיה והתאמת משקפייםאיריס24/12/2009
אני בת 32 לפני 13 שנה עברתי ניתוח לייזר אצל ד"ר לוינגר להורדת משקפיים. לאחר כמה שנים חזרתי למשקפיים אם כי למספר נמוך יחסית למה שהיה לי לפני. המצב בעיניים נשאר יציב במשך רוב הזמן. עד לפני כחצי שנה - בחודש השמיני של הריוני לפתע היה שינויי בראיה ניגשתי לבדיקת רופא עיניים - שהיתה תקינה וכן לבדיקת אופטומטריסט - שהעלתה כי אכן בעין שמאל ירד לי המספר מ3 ל2 ובעין ימין המספר נשאר יציב. לאחר שנוכחתי שהשינויי יציב, החלפתי את העדשות. חודשיים לאחר הלידה שוב הרגשתי לא נוח עם המשקפיים ונגשתי לבדיקת רופא עיניים שהראתה שהעיניים בריאות. בבדיקה אצל האופטומטריסט היה נראה כי המספר בעין יציב, והאופטומטריסט התחיל לעשות עלי "ניסויים", ופעמיים ניסה לשנות זויות של העדשה אך ללא הועיל,הוא חשד שאולי יש לי פזילה סמויה חדשה ובסופו של דבר חזרתי למשקפיים הישנות ללא מענה. כרגע בעין ימין אני רואה טוב עם המשקפיים לקרוב ולרחוק וללא משקפיים לפי דעתי אני רואה פחות טוב למקרוב מאשר פעם, ובעין שמאל - אני רואה מקרוב מצויין בלי משקפיים ונוח לי בלי משקפיים כי עם המשקפיים אני לא רואה טוב לא לרחוק ולא לקרוב.לפעמים קשה לי למקד את הראיה והעין סתם מתאמצת. מה לעשות? למי לפנות? מי יכול לעזור לי? האם עדשות מולטי פוקל יכולות לעזור במצב זה?מדוע פתאום התרחשו כל השינויים הללו? אודה לתשובתכם. סליחה על האריכות אבל אולי כל פרט יוכל לעזור בתשובתכם. תודה!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינויים בראייה והתאמת משקפיים
אורטל לביא24/12/2009איריס שלום,קודם כל מזל טוב על הנולד.
הינך מתארת שינויים "פתאומיים" בראייה,והסיבה לכך היא השינוי ההורמונלי שעברת-הריון ולידה.
לרוב ההמלצה היא לא לשנות משקפיים/עדשות מגע במהלך הריון ועד לפחות 3 חודשים לאחר הלידה ולחכות לייצוב הראייה.
לעיתים השינוי הוא לטובה/רע לעיתים הוא זמני ולעיתים אין שינוי בכלל.
הייתי מציעה לעבור בדיקת ראייה שוב ולקבל חוות דעת נוספת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)