מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה מאתגרת....אדווה07/09/2010
שלום!
יש לי שאלה ואני מקווה שאני בפורום המתאים...
אני בת 25בעלת אנאירידיה מולדת ב2 העיניים.עקב כך סובלת מסינוור רב.תמיד עשו לי מש.שמש שעזרו ומשקפי ראייה עם קצת צבע חום כשאני לא בשמש אבל מסתנוורת למשל בבית מאור תריסים ,פלורסנט וכו'.בשנים האחרונות התפתחו בעיניים ארוזיות בקרניות,לא ברור מה הסיבה המדויקת לזה אבל הרגישות לאור גוברת,גם בעקבות הארוזיות והטיפול במשחות .שאלתי היא:אני אמורה לעשות מ.ראייה חדשים ואינני יודעת כבר את כמות הצבע הנדרש לשים על העדשות.לא מדברת על שמש וכי ביציאה מהבית /משרד אני תמיד עם מ.שמש.אם אעשה עדשות משקפיים לראייה ואוסיף הרבה צבע יהיה קשה לי מאוד כנראה לקרוא איתם ובכלל חשוך יחסית בסביבה של בית למשל,מצד שני בהיר יותר עלול כבר לא להתאים לי אולי עקב הארוזיות ואולי אף להגבירן עקב אי הסבילות לאור.בחנות אופטיקה קצת קשה לענות על השאלה/צורך שלי מאחר שזה קצת ניסוי וטעייה כי על עדשות עם צבע מוסיפים אנטי ריפלקס והוא מבהיר ....לא יודעת מה לעשות,חוששת שלא יהיה לי חשוך מדי או בהיר מדי(מה שיש לי כרגע לא יודעת אם זה מספיק/שהה עם השנים /אולי הארוזיות נותנות תחושה שזה לא מספיק...נ.ב ע.מגע אינני יכולה עקב ניתוחים וארוזיות..).
אשמח מאוד אם יש לכם הצעה מניסיונכם /אם יש פורום מתאים לשאלתי...ו/או אולי יש עוד חידושים שאינני יודעת עליהם??.(עדשות מתכהות/מתחלפות לפי כמות שמש לא נראה לי מתאים כי לא אשתמש בהם לשמש אלא חשוב בתוך מקום סגור לא בחוץ)
תודההה.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנאירידיאה
איציק שבח07/09/2010ישנם עוד 2 אפשרויות וחידושים בתחום:
עדשות מגע קוסמטיות היוצרות "קשתית" מלאכותית ואטומה.
כ"כ, קיים קעקוע על הקרנית שיוצר קשתית מלאכותית אף הוא.
2 האפשרויות טובות נגד סינוורים וגם יותר אסטתיות.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב-אשמח אם תקראו שוב ותענו ..
אדווה07/09/2010שלום ותודה על תגובתך!
אבל רשמתי בפירוש שאינני יכולה לשים עדשות מגע בגלל ניתוחים,ארוזיות וכל היום משחות וטיפות.אין מצב לעדשות.! ולכן פניתי לכאן לנסות לקבל תשובה למה שקיים.אשמח אם תנסו שוב לקרוא ולהתייחס ....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנאירידיאה
איציק שבח13/09/2010הטיפול השני שציינתי לא קשור לעדשות מגע.
תוכלי לברר על פרוצדורת קעקוע הקרנית אצל רופא עיניים רלוונטי לזה.
לגבי משקפיים, ייתכן שמשקפיים מקטבים יתאימו לך (פולרואיד) , בעזרת משקפיים אלו, ניתן להסתובב במקום מואר וסגור ולא להרגיש אפלה עמוקה מדי. (משקפיים אלא לא יתאימו לך לבחוץ ונראות כמו משקפי שמש רגילות),
לצערי, בבחינת הדברים, הפיתרון לא פשוט, ולא יהיה לך מנוס, מהזמנת מספר זוגות משקפיים בכהויות שונות.
אני לא מכיר פיתרון אחר.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה......!
אדווה13/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)