זמן שימוש בעדשות מגע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן שימוש בעדשות מגע
    אריאל
    29/10/2010

א. כשנוקבים זמן שימוש בעדשות מגע ,האם זה אומר מהרגע שהוצאתי אותם מהאריזה המקורית או שזה לפי ימי שימוש בפועל. לדוגמא האם אני יכול להשתמש בע"מ "חודשיות" למשך 3-4 חודשים אם אני לובש אותם רק פעמיים שלושה בשבוע?

ב. מה ההבדל בין עדשות חודשיות, לדו חודשיות, לשנתיות? האם הם צוברים פחות לכלוך כך שהם נשארים להרבה זמן אן שיש איזשהוא דעיכה שלא קשורה ללכלוך אלא למשהו אחר? (לחות ?, חומרים ?).

ג. האם הראות נשארת קבועה באיכותה בעדשות במהלך כל תקופת השימוש הנקובה? או שיש דעיכה עם הזמן? אם כן האם יש הבדל בין שנתיות לחודשיות דו חודשיות עבירות חמצן גבוהה וכו'

ד. אופטיקאי אמר לי שבעדשות מגע חודשיות, הטיפול הוא זול יותר מאשר שנתיות, כי לא צריך להשתמש בחומר יקר לניקוי מכיון שהם נזרקות אחרי חודש, מה שאין כן בשנתיות שיש הצטברות לכלוך במהלך השנה מה שמחייב שימוש בחומר שעלול להיות יקר פי ארבע?

ה. האם עדשות עם רמת עבירות חמצן גבוהה הם יתרון משמעותי, או צורך משמעותי, עבור מישהו עם יובש בעיניים, בהנחה שהעדשות לא יילבשו יותר מפעמיים שלושה בשבוע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן שימוש בעדשות מגע

הוספת תגובה

• זמן שימוש בעדשות מגע

איציק שבח
    01/11/2010

א. מרגע פתיחת העדשות והוצאתם מאריזה , נמנה זמן חייה של העדשה.
    לא יתכן עדשה חודשית שתחיה מעבר לחודש אפילו בשימוש אחד.

ב. ככל שמשתמשים בעדשה יותר היא תצבור יותר לכלוך, לכן בעדשה לזמן ממושך יותר צריך לנקות בחומר יותר חזק (לאו דווקא יותר יקר), וגם לשלוח לחיטוי במידה והעדשות קבועות. הדעיכה שמגבילה את חיי העדשה קשור לחומר העדשה, בעיקר. (כמו צלחת חד פעמית וצלחת רגילה).

ג. במידה והעדשה מטופלת כראוי, הראייה אמורה להישאר אותו דבר. חומר העדשה קובע את עבירות החמצן ולא משך חיי העדשה.

ד. ראה ב.

ה. עבירת חמצן גבוהה הוא יתרון מאוד משמעותי. גם אם מרכיבים אותה פחות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו