מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עדשות מגע ויובש בעיןדניאל14/02/2011
אני בן 16 מרכיב עדשות מגע רכות שנתיות, ויש לי יובש בעין ברמה חלשה ככה שאני עדיין יכול להרכיב את העדשות מגע באופן קבוע, הם נוחות ואין שום בעיה אבל אני לא רואה איתם מושלם, טיפה בעיות בחדות ובמיקוד. למרות זאת האופטימטריסט אמר לי שאין לי בעיה להרכיב אותם.
רציתי לשאול כמה שאלות,
1.האם בעיות המיקוד והחדות (שהם לא קריטיות) שקורות כתוצאה מהיובש הקליל בזמן שאני מרכיב את עדשות המגע - יכולות לפגוע בעין? אמרו לי שזה יכול לגרום לפזילה זה נכון?
אגב אני אציין שאני חוזר להרכיב את המשקפיי ראיה הכל כרגיל..
2. עם העדשות אני רואה הרבה יותר טוב ביום ובאור שמש מאשר בלילה - האם זה נורמלי? זה בגלל היובש הקליל?
אשמח לתשובות תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות מגע ויובש בעין - תגובה
נתנאל סילם14/02/2011היובש, אם הוא לא חמור וקיצוני לא יפגע לך בעין - מה שכן אולי כדאי לשקול להרכיב עדשות פחות שעות ביום. פזילה אינה קשורה לעניין.
זה שאתה רואה יותר טוב ביום יכול להיות קשור לעובדה שקודם כל כולם רואים יותר טוב כאשר יש יותר אור . בנוסף יכול להיות שבלילה אחרי שאתה מרכיב את העדשות יותר שעות היובש נהיה יותר חמור ואז באמת יש ירידה בחדות .
ניתן להרטיב את העין עם דמעות מלאכותיות על העדשות זה יעזור לך מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות מלאכותיות
דניאל14/02/2011האופטימטריסט שלי אמר לי שאני יכול לטפטף טיפות של SALINE לתוך העין על העדשות,
ושאלית מה אותו לגבי טיפות עיניים והוא אמר לי בשום פנים באופן וממש הדגיש לי שאסור להתחיל על זה כי זה לזקנים ומתרגלים לזה וזה מונע את הפעולה של העין לייצר דמעות.
האם יש היגיון במה שהוא אמר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדמעות מלאכותיות - תגובה
נתנאל סילם16/02/2011יש היגיון אבל אם העין לא מייצרת דמעות כמו שצריך אז למה לא לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)