pd

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• pd
    א
    05/05/2011

שלום,
    עשיתי משקפיים חדשות וממש לא נוח לי איתן. חזרתי לאופטמטריסט , בדקו והסבירו לי ששינו לי את הpd (המרחק בין האישונים?) ב4-5 מילימטר מהמשקפיים הקודמות (הגדילו את ה-pd). כי זה הpd הנכון שלי, והקודם היה שגוי. ושאני אתרגל עם הזמן.
    אה, כן, והלכתי לרופאה לפני שחזרתי לאופטיקה. היא אמרה שהמספר בסדר, אבל אמרה שאולי במרחק לא נכון ואין לה את הכלים לבדוק, רק לאופטמטריסט.
    בינתיים כשאני חובש את המשקפיים, אני מרגיש חוסר שיוויון בין העיניים, ואת עין שמאל במיוחד כאילו מושכת שמאלה.
    בטוח שאני אחזור להתייעץ עם הרופאה. אבל רק בשבוע הבא יהיה תור.
    מה כדאי לעשות בינתיים?
    אולי אפשר לקבל הסבר בנושא חשיבות ההתאמה של ה-pd.

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    pd

הוספת תגובה

• pd - תגובה

נתנאל סילם
    05/05/2011

PD הוא המרחק בין מרכז האישונים וזו הנקודה שבה שמים את המרכז האופטי של העדשה כדי לקבל דיוק מירבי . לפעמים סטיות גדולות במרכוז גורמות לחוסר נוחות ואולי התרגלת כבר למשהו לא נכון ואפילו שמנסים ל"תקן" אותך זה מרגיש לך כמו חוסר התאמה , בדרך כלל מסתגלים לזה וזה מסתדר. לא ציינת את המרשם שלך וזה חשוב כי במרשמים שונים ההשפעה יכולה להיות שונה בכל מקרה אם אמרו לך באופטיקה שזה יסתדר אתה אמור לתרגל לזה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו