מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עד מתי זה יימשך?דן01/06/2011
עד מתי זה יימשך?
שלום שמי דן, בן 19.
הסיפור שלי הולך כך, השאלות בסופו:
יש לי את כל המרשמים, אתרכז במשמעותיים..
לראשונה גילו אצלי קוצר ראייה כאשר הייתי בכיתה ג׳ (גיל 9), אז היה המספר -1.00
וכך התקדם המרשם:
כיתה ה׳ 1.5-
כיתה ז׳ 2.00- עם 0.5- צילינדר בכל עין
כיתה ט׳ 2.75- עם אותו צילינדר.
כיתה יא׳ 3.25- עם צילינדר -0.75.
וכעת לאחר שהיו לי הן קשיים בקריאה-שורות מתבלבלות, עיניים קופצות, ובו בעת הראייה לרחוק נחלשה, החלטתי ללכת להיבדק שוב, ולהלן התוצאות:
Od: -3.75 cyl -0.75 axis 170 prisms 3 BO add +1.00
נאמר לי שאצטרך פריזמות במשקפיים על מנת למקד את העיניים, ובנוסף לכל ביפוקל/מולטיפוקל.
ולהלן שאלותיי,
1) פריזמות? האם קיים דבר כזה שבגיל 19 שמים פריזמות במשקפיים? עד כמה נפוצות פריזמות במשקפיים?
2) מולטיפוקל בגיל כה צעיר? האם זה ייתכן?
3) עד כמה הפריזמות ישפיעו על העובי של המשקפיים?
4) קראתי באינטרנט על דבר שנקרא סחבת פריזמות, כלומר כל פעם צריך להגדיל את הפריזמות, עד לאן זה יכול להגיע? באחד מהחיפושים באנגלית היה מישהו עם 20 פריזמות והמשקפיים שלו היו עבות בצורה מאוד מאוד קיצונית, האם באופן תיאורטי אני עלול להתקרב לכמות כזאת של פריזמות?
5) עד מתי צפוי המספר להתאזן?
יש לציין שאני סטודנט, שעובד הרבה עם מחשב וכמו כן נמצא הרבה בספרייה.
ואני רק רוצה משקפיים שישפרו את המצב הקיים..
בתודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עד מתי זה יימשך? - תגובה
איציק שבח01/06/2011דן שלום,
פריזמות נועדו לספק תפקוד דו עיני טוב, לא לתקן ראייה חדה,
לכן יש להבדיל בין קוצר הראייה לבעיה הדו עינית שקיימת אצלך.
1. יתכן מתן פריזמות בכל גיל.
2. מולטיפוקל בגיל צעיר הוא לא דבר נפוץ אבל קיים בהחלט.
3. פריזמות במקרה שלך ישפיע על עובי העדשות בצורה משמעותית, מסגרת מַסווה תועיל לענין.
4. סחבת פריזמות היא תופעה שניתן לצפות מראש. לפי הבדיקה והקביעה, האופטומטריסט שבדק אותך מקצוען בתחום, לכן תסמוך עליו בזה, מה עוד שתוכל לשאול אותו לגבי זה, האם הוא לא צופה שהפריזמות יגדלו עם הזמן, בטוחני שהוא ישיב לך.
לגדול לכדי 20 פריזמות זה דבר נדיר מאוד.
בגלל אופי העבודה שלך, אני חושב שאתה תודֶה לאופטומטריסט שקבע לך את המירשם, שכן משקפיים כאלה, לאחר תקופת הסתגלות קצרה תשפר לך את איכות החיים.
בהצלחה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)