שאלות משקפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות משקפיים
    אורי
    05/06/2011

שלום
    אני בן 17 יויש לי משקפפים מספר 1 -
    אלו משקפיים מרחק, אבל שאני במחשב, ואני צריך ללמוד, יוצא שאני קורא הרבה , ואני לא יכול בלי משקפפים,כלומר אני רואה אבל לא כל כך טוב, ולכן זה מפריע בלי, ולא רק אחרי למידה אינטנסיבית אלא גם אחרי 15 דקות, וזה מוזר כי המסך רק 40 סנטימטר ממני, , והאופרמיסט שלי אמר ששימוש במשקפפים אמור להיות רק ממרחק מטר ואצלי זה 40 סניטמטר, מזה אומר? יש לי קוצר ראייה מקרוב?

שאלה נוספת
    לא מזמן עליתי את המשקפפים ל1- אבל עדדין אני לא רואה איתם הכי טוב שיש עם המשקפפים, האותיות לא ברורות ולכן שאני קורא הרבה זמן במחשב ניהיה לי כאבי עיינים,אחרי שעה וחצי שעתיים אני ממש מרגיש את העיינים לוחצות, ושאני מסובב אותם מרגיש לחץ וכאב קל, יש טשטוש קל מאוד, אבל מפריע. שמעתי שזה אוללי קשור איכשהוו לצילנדר, אתה יכול להסביר לי בבקשה מזה צילנדר ואיך זה קשור למקרה שלי, ועם לא אז למה זה קשור לדעתך הכאבים והלחץ?

שאלה אחרונה וחביבה
    עם אני יחזור לאופטרמיסט, הוא רואה שיש לי באמת מספר יותר גבוהה, מי אמור לשלם על המשקפפים, אני לא רוצה לריב ולצאת לוויכוח, פשוט אני שלימתי לא קצת כסף וחודש אחר כך אני עדיין לא רואה כמו שצריך, העם המקום שבו עשיתי תבדיקה צריך לשלם את עלויות המשקפפים החדשות או שלא?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות משקפיים

הוספת תגובה

• שאלות משקפיים - תגובה

איציק שבח
    05/06/2011

אורי שלום,
    תשובות לשאלותיך,
    זה שמשקפיך מתקנים אותך רק ממטר זה אמור בנוגע לחדות ראייה וכדי שתראה ברור ממרחק מטר,
    מעבר לכך ישנם אנשים שמצב העיניים שלהם לקריאה או לקריאת מחשב דורש תיקון ראייה מרחוק מכל מיני סיבות,
    וזה מוביל אותי לשאלתך השנייה, פעילות העיניים מול מחשב היא מאמץ כביר לעיניים גם אם לא מרגישים כך ברגעים הראשונים. לכן, יתכן שאתה צריך פיתרון שיקל לך על העיניים כשאתה עובד מול מחשב, וכאן אני חוזר למה שאמרתי לך מקודם. יתכן שמעבר לראייה חדה וברורה החל ממרחק מטר והלאה, אתה זקוק לאמצעי אופטי אחר/ נוסף. עצתי אליך לעבור בדיקה מקיפה ומדוקדקת של מצב מנח העיניים בקריאה (ראייה דו-עינית). בשלב הראשון ועוד לפני בדיקה כזו תנסה לעשות הפסקות בעבודה מול מחשב.
    לשאלתך השלישית, אם הערת לאופטומטריסט שלך בזמן סביר אחרי, וחזרת להתלונן, והוא שלח אותך להתרגל, מקובל שתוכל להתלונן שוב.
    אם התעוררת רק אחרי חודש, זו בעייה.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו