ראיה לא שווה בשתי העיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ראיה לא שווה בשתי העיניים
    דניאל
    10/06/2011

שלום אני בן 19 ומרכיב משקפיים.
    מהיום בו התחלתי להרכיב משקפיים (גיל 14 אך התחלתי לראות לא טוב כבר הרבה קודם) המספר בעין ימין היה גבוהה משמאל לפני תיכון הראיה של המשקפיים.
    בנוסף המספר שלי בשני העיניים נמצה כל האת בתהליך של גריעה, ובכל פעם שאני מחליף עדשות (פחות משנה) אני רואה טוב למשך תקופה קצרה בלבד (חודש-חודשיים) בשני העינים ולאחר מכן שוב אני רואה פחות טוב בעין ימין (כשאני עוצם את עין שמאל אני רואה פחות חד מכשאני עוצם את עין ימין).
    בהמשך אני מתחיל לראות פחות טוב גם בעין שמאל אך עדיין טוב יותר מבעין ימין. זאת על אף התיכון המותאם שונה בכל עדשה המכנות לי המשקפיים.
    מצב זה נמשך כבר כמה שנים כאשר הפרשי הראיה נעים כל הזמן בין 1/2 ל- 3/4 מספר בעיניים (בלי המשקפיים).
    כיום המרשם שלי הוא 4.5- ו- 5- ואני מודאג מאחר שכל הזמן ההתדרדרות ממשיכה ואני פוחד שלא תפסק.
    ברצוני לציין גם שבמשפחתי אין רקע של מיוחד של קוצר ראיה, לאימי יש משקפיים במספר יחסית נמוך ואילו אחותי רואה 6/6.
    לאחרונה ביקרתי אצל רופה עינים והוא לא מצא אצלי שום דבר.
    הודה לכם מאוד עם תוכלו לייעץ לי בעניין זה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ראיה לא שווה בשתי העיניים

הוספת תגובה

• ראיה לא שווה בשתי העיניים - תגובה

דודו ראובן
    11/06/2011

דניאל שלום,

אני מבין את דאגתך. עלייה רצופה לאורך שנים מטרידה את רוב האנשים.
    קוצר ראייה שמתחיל בשנות העשרה המוקדמות עלול לגדול בצורה עקבית לאורך השנים.
    כאשר הגוף גדל גם העין גדלה וזה עלול לגרום לגידול במספר .(קוצר ראיה גדל )
    אחרי גיל 20 המספר עלול להמשיך לגדול בעיקר אצל אנשים שעסוקים ב"עשייה מרובה" למרחק קרוב , קריאה ממושכת, עבודה יום יומית ארוכה מול מחשב וכו,,

הגורם החשוב ביותר הוא לא "גודל " המספר אלא לאיזה חדות העין מגיעה לאחר התיקון עם המשקפיים. אם הראיה תקינה אז בד"כ אין סיבה לדאגה .
    זה אומר בד"כ שהמערכת האופטית תקינה ובריאה מכל יתר ההיבטים.
    נכון, קוצר הראיה עלול להיות טורדני ולא נעים , אבל אם הרופא בדק את יתרת ההיבטים והכל תקין אז הסר דאגה בשלב זה.

דודו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו