מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- המחזור הראשוןרונית08/03/2010
בתי בת 11.5 קיבלה מחזור ראשון. הוא נמשך כבר 8 ימים והיא התחילה להשתמש בטמפונים. כמה זמן נמשך מחזור ראשון והאם כדאי להשתמש בטמפונים כבר במחזור ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רונית
ד''ר אשר אייל09/03/2010מחזור ראשוןיכול להמשך הרבה זמן אם כי לא חייב להיות כך.לפעמים זה עניין של ימים ולפעמים אפילו חודש. אין מניעה להשתמש בטמפון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהעינבר06/03/2010
שלום רב
קיבלתי מחזור ב 24-02-10 שנמשך עד יום שני לא היה דימום משמעותי אך יום שלישי היה מעט והפסיק ביום שני הייתי עם גבר שחששתי שיש סכנה ועל כן לקחתי פוסטינור ביום חמישי של אותו שבוע
שאלותי הם
האם יש סכנה ממשית ?
מה לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרונצוק
ד''ר אשר אייל07/03/2010לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור ראשוןישראלה04/03/2010
בתי קיבלה מחזור ראשון (בת 12) וכבר משתמשת בטמפונים. האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישראלה
ד''ר אשר אייל07/03/2010כן בתנאי שלא שוכחת להוציאו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילמירב01/03/2010
מאיזה גיל אפשר לקחת גלולות להסדרת מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד''ר אשר אייל02/03/2010מגיל 13אם אין בעיות רפואיותשמונעות זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחה מאלחשתשיר01/03/2010
שלום. אני וחבר שלי מנסים לקיים הרבה זמן יחסי מין. (ראוי לציין שאני בת 18.)
אנחנו תמיד מנסים אבל אף פעם אני לא מאפשרת לו לחדור עד הסוף בגלל כאבים חזקים.
אני מנסה להיות רגועה כמה שאפשר אבל עדיין קשה לי.
רציתי לדעת אם אפשרי להשתמש במשחה מאלחשת ואם אין בכך סיכון..
אם כן תוכל/י להציע לי באיזה משחה להשתמש ואיך? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
ד''ר אשר אייל02/03/2010קיימת משחת עזרקאין אך לדעתי היא לא תעזור.אם יש כאב רצוי לפנות לסקסולוג\גיניקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני צריכה עזרה בדחיפותדורין28/02/2010
לפני כמה ימים הסתיים לי המחזור ולאחר מכן כיומים בערך
קיימתי עם החבר שלי יחסי מין ללא חדירה מלאה
זו הפעם הראשונה שלי ונורא כאב לי לא יצא לי דם חשוב לציין
רציתי לדעת האם זה נחשב ששכבתי איתו וקיימנו יחסים מלאים לכל דבר או שעדין לא אבדתי את בתולי
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דורין
ד''ר אשר אייל02/03/2010לא כל מגע מיני ראשון קשור לדימום.הרבה פעמיםיהיה דימום בפעם השניהואולי בכלל לא.בתולים לא מאבדים. הדימום הוא ביטוי לקרע או שפשוף של הבתולים בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד''ר אשר אייל
דורין03/03/2010אם החבר שלי הגיעה למצב של גמירה ניקה את איבר מינו במגבונים לחים ולאחר כמה ד'ק החדיר את איבר מינו אל תוך רחמי בלי אמצעי מניעה יש בכך סקנה ?
שאני יכולה להכנס להריון?
ולא ממש הבנתי אם לא יצאה לי דם והרגשתי כאבים בזמן החדירה כאשר היא לא היתה מלאה אני עדין בתולה או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותמירים27/02/2010
שלום,
היה לי איחור במחזור ושבועים לפני הפרשות חומות סיימתי מחזור ועדין יש לי הפרשות חומות
רצוי לציין שהחודש התחלתי לקחת גלולות אחרי הפסקה של 5 חודשים
מה פשר ההפרשות הנ"ל?
האם יש צורך בבדיקה מעמיקה או לחכות שזה יחלוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירים
ד''ר אשר אייל02/03/2010הפרשות חומות קשורות פעמים רבות לנטילת גלולות.יחד עם זאת אבי ממליץ להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני ממש בלחץ!אפרת27/02/2010
ב-26 בינואר התחלתי הפסקה מהגלולות כי רופאת הנשים שלי שלחה אותי לבדוק אם יש לי גושים בחזה, אחרי שאני כבר לוקחת כמעט חצי שנה.
ב-5 בפברואר קיימתי יחסים עם החבר שלי, והקונדום נקרע לפני שהוא גמר.
אחרי שדיברתי עם הרופאה גיליתי שאין שום בעיה שאני אהיה על גלולות, אז החלטתי לחזור לקחת.
אתמול הגוף שלי התחיל להראות סימנים של מחזור, והתאריך התאים לתאריך שבו הוא היה אמור להתחיל, אז לקחתי גלולה.
היום קמתי וכל זכר למחזור כלשהו נעלם, ואני לחוצה שעוד לא הייתי אמורה להתחיל לקחת את הגלולות, או שאולי אפילו קרה משהו בגלל מה שקרה עם החבר שלי ב-5 בפברואר.
רציתי לשאול אם בגלל שאני על גלולות אז אני לא יכולה לעשות בדיקת הריון, ומה כדאי לי לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת
ד''ר אשר אייל02/03/2010ראשית להוריד את הלחץ כי הוא פשוט לא עוזר. היום הוא ה2 למרץ .אם עדיין לא קיבלת-נא לבצע בדיקת הריון בדם. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולות למניעת אקנה וויסות המחזורקורל24/02/2010
שלום,
אני בת18 וקצת, סובלת מאקנה ובזמן האחרון גם המחזור שלי לא סדיר (יצא שקיבלתי אחרי שבועיים ולרוב אני מקבלת בתדירות שעולה על פעם בחודש). בקרוב אני מתגייסת ועניין האקנה מאוד מפריע לי ... הלכתי לגניקולוג שהביא לי הפנייה לבדיקת אגן קטן- בגישה אבדומינלית ובדיקות מעבדה שאותן חייב לבצע ביום 3-5 לוסת. רק עכשיו סיימתי מחזור אז בשביל לבצע את הבדיקה אני צריכה לחכות בערך חודש(למועד הוסת הבא) ובגלל שאת הגלולה הראשונה חייב לקחת ביום הראשון של המחזור אהיה חייבת לחכות חודש נוסף לתחילת הטיפול, כלומר מועד תחילת הטיפול הצפוי הוא בעוד חודשיים. המחשבה שאני צריכה לחיות עם אקנה כזה חודשיים שלמים מתסכלת אותי בטירוף.. שאלתי היא האם בדיקות המעבדה הן קריטיות לתחילת הטיפול בגלולות או שבדיקת אגן קטן- בגישה אבדומינלית תספיק? שאלה נוספת היא האם הגלולות יכולות לפגוע בפוריות ובאיזה גלולות את ממליצה להשתמש לחיסול האקנה אך שיהיו גם ידידותיות ללא הרבה תופעות לוואי.
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסם
ד''ר אשר אייל25/02/2010לא הייתי ממליץ לטפל לפני הבדיקות.קוצר רוחך מובן לי אך עלייך לדעת שטיפול באקנה אינו טיפול לשבוע ימים ,אלא לחדשים ארוכים. וההשפעה לוקחת זמן. בגלולות אפילו חודשים. הטיפול צריך להינתן עי רופא ולא דרך המסך שלפנייך. יש מס תרופות יעודיות שמחליטים באופן פרטני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- primolut norאלונה23/02/2010
אני בת 15.8 ובפעם הראשונה שקבלתי מחזור היה בין גיל 12 ל13 והוא עדיין לא סדיר.(עד לפני כמה חודשים לא היה לי מחזור במשך חצי שנה ונאלצתי לקחת כדורים כדי שיחזור). לפני מספר שבועות ביקרתי אצל הגניקולוגית. היא בדקה אותי באולטרסאונד ואמרה שיש לי ציסטה בשחלות. היא נתנה לי מרשמים לגלולות מליאן ואמרה שאני אתחיל לקחת אותם ביום החמישי לווסת. היא אמרה גם שהווסת צריכה להופיעה לי בין ה20-22 (בפעם האחרונה החל לי ב18) ואם היא לא תופיעה אז אני אצטרך לקחת primolut nor פעמיים ביום במשך 5 ימים. אני התחלתי לקחת אותם ב18 במקום והיום כבר ה23 ואין שום סימן לווסת מלבד כאבי בטן עזים. מה עלי לעשות? ובכלל,למה גורם הprimolut nor ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלונה
ד''ר אשר אייל25/02/2010אם ביקרת אצל רופא אז תפקידו לענות לך על כל השאלות.פרימולווט בדכ משפיע תוך 14 יום מסיום הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערה בת 14ג22/02/2010
ביתי היא נערה בת 14 ואני ממש מודאגת מהתנהגותה.
התקנתי תוכנת מעקב וגיליתי שהיא מצוטטת באינטרנט וממש מחפשת סקס. היא עדיין בתולה אולם בכל השיחות שלה עם נערים וגברים היא מציגה עצמה כבעלת ניסיון.
השמועה אודותיה מתפשטת בבית הספר במהירות ונערים מנסים ליצור עימה קשר.
איך אני מצילה אותה מעצמה ?
אמא מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג
ד''ר אשר אייל25/02/2010תלוי בסוג היחסים שפיתחת עם ביתך. רצוי להגיע לשיחה עקיפה על הנושא איתהולברר עם תחושותיך נכונות.אני שומע על כך מאמהןת נוספות. לפעמים צריך להבין שהאינטרנט אינו אלא משחק של העמדת פנים,מתוך רצון לתשומת לב.ולא יותר.אם תרגישי בצורך נא לפנות לייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממש בלחץץץץץץ ממש ממש ממש!!מירב22/02/2010
היי,
אני בת 19.
המחזור שלי בד"כ סדיר. בפעם האחרונה איחר לי המחזור ב4 ימים.
הפעם מאחר לי המחזור 9 ימים!
שבוע לפני שהייתי אמורה לקבל את המחזור קיימתי יחסי מין עם החבר שלי (עם אמצעי מניעה כמובן-קונדום).
יש לי את כל התופעות שלפני שאני מקבלת מחזור כמו עצבים,חולשה בגוף,כאבים בקרקפת וכמובן כאבים בבטן התחתונה (ממש כמו לפני שאני מקבלת מחזור). בנוסף יש לי הפרשות קצת חומות והרבה.
אני כל כך לחוצה אני בקושי מתפקדת מרוב הלחץ מהחשש להכנס להריון. אני אפילו מפחדת לעשות בדיקה ביתית!
את חושבת שצריך לחכות עוד יומיים-שלושה בשביל לראות אם אני מקבלת?
או שזה סימן מובהק לכך שנכנסתי להריון?
אני ממש מודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירב
ד''ר אשר אייל25/02/2010הלחץ תורם רבות לאיחורים בווסת.לכן כדאי לחשוב על גלולות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מוזרטל22/02/2010
שלום!
אני בת 18 והמחזור שלי כעת כהה מאוד ומועט,מה זה אומר?
יש לציין שגם הוא לא סדיר כלל ואני לא לוקחת גלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מור
ד''ר אשר אייל25/02/2010כלום זה לא אומר. צריך בדיקת אולטראסאוד של הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת שדייםליאת21/02/2010
היי, אני בת 13 , קיבלתי מחזור לפני כשנה, והרבה זמן כבר השדיים שלי לא גדלו, והם קטנות מאוד.
אני רזה ( 43 ק"ג 1.61 ס"מ) אבל אני אוכלת הרבה ( גם אמא שלי רזה, זה המבנה גוף, וגם לה יש שדיים קטנות) האם השדיים ייגדלו לי עוד הרבה? מה יש לעשות שעשוי לעזור לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
ד''ר אשר אייל21/02/2010ראי תשובתי לנטלי גולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה דחוףחסויה21/02/2010
אני וחבר שלי מקיימים יחסי מין כבר כ4 חודשים ., אני בת 17 וחצי .
אני יודעת תמיד מה התאריך בו אני צריכה לקבל מחזור , מתי מתקיים הביוץ אצלי , מתי ימי הפוריות וכדומה .
הביוץ האחרון שלי היה אמור להיות ב5.2 , וקיימנו יחסי מין מוגנים עם קונדום [ אני לא על גלולות ] .
אתמול , 19.2 הייתי צריכה לקבל מחזור , ויומיים לפני זה התחילו לי פצעים על הפנים , וכאבים בחזה - תסמינים לפני מחזור .
אתמול ירד מעט דם ובלילה והיום במשך היום לא היה כלום .
אני מאוד מפחדת שאכנס להריון ונורא חרדה מזה וכל פעם שיש בעיה במחזור שלי אני נכנסת ללחץ .
השאלה שלי היא בעצם מה יכול לגרום לכך ומה זה אומר ?
אודה על העזרה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
ד''ר אשר אייל21/02/2010השאלה שלךהיא מה לעשות.לבצע בדיקת הריון בדם במידהולא קיבלת ווסת רגיל.הסיבה לשינוי שציינת היא הריון או בעייה הורמונלית.בסוף מתברר שעדיף להשתמש בגלולות אם רוצים שלוות נפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
חסויה22/02/2010בדיקת הריונות שתנית לא תספיק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)