מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חזה קטןאלה28/02/2012
הי אני בת 17 וחצי, החזה שלי קטן יחסית וללא מפותח.
האם גלולות יכולות לעזור?
האם יש קשר בין גדילת החזה לבין היותי לסבית?
עד איזה גיל עשוי החזה להמשיך לגדול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזה קטן - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה29/02/2012גודל החזה מתאים לעיתים קרובות למבנה הגוף , בנוסף למבנה החזה חשוב גם צורת פיזור השיער בגוף ומחזור הוסת
במקרה שלך מומלץ בדיקת רופא לפני נטילת כל טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפתיים פנימיות סגורותמירב27/02/2012
דגנית שלום רב.
יש לי תינוקת בת 4 וחצי חודשים, ובדיקת רופא (בגיל 4 חוד') הוא איבחן שפתיים פנימיות סגורות והמליץ לי למרוח לה אוביסטין קרם, פעמיים ביום ולחזור לביקורת בעד כשבוע.
אחרי שבוע- המליץ למרוח שוב קרם לעוד שבוע...... וכך אנחנו כבר 3 שבועות, ללא פתיחה.
היום הוא המליץ לי לגשת להתיעצות אצל רופא נשים שמתמחה במתבגרות...... כי אולי יש צורך בפתיחה (ידנית) של השפתיים ?!?!
כיצד מתבצע תהליך זה ? האם עושים זאת בהרדמה ? האם בגיל שכזה ניתן לבצע זאת?
תודה מראש על תשובתך, אני ממש מודאגת.
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפתיים פנימיות סגורות - תגובה
ד``ר דגנית סמואל27/02/2012מבלי לראות קשה לייעץ אולם אם אכן מדובר בשפתיים דבוקות, יש להתמיד במריחת המשחה והשפתיים יפרדו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגלולות יסמין מגיל 12מומי25/02/2012
שלום, ביתי היום בת 14 בגיל 12 קיבלה מחזור עם דימום מאוד מאוד חזק, המחזור היה מגיע כל שבועיים, בהתייעצות עם גינקולוג התחילה טיפול בגלולות יסמין ולוקחת אותה רצוף במשך שנתיים , 3 חודשים רצוף הפסקה שבוע , הגניקולוג טוען שרירית הרחם של מאוד דקה ולכן המחזור מאוד חזק והיא מאבדת המון דם, ושאפשר שנים עוד להיות בטיפול זה אשמח לשמוע חוות דעת נוספת לטיפול זה וכמו כן, חוות דעת נוספת על המשך לקיחת יסמין הגניקולוג שלנו טוען שאין בעייה להמשיך עם היסמין - תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגלולות יסמין מגיל 12 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/02/2012סיבות לדימום חזק יכולות להיות שונות וללא בדיקה קשה לענות.
לגבי טיפול של נטילת גלולות 3 חדשים ברצף-זהו טיפול מקובל שמסייע במקרים כמו של בתך להקלת הסימפטומים והפחתת דימומים.
לגבי היסמין-היו מאמרים לכאן ולכאן. בשורה תחתונה כנראה שיחסית לגלולות הדור הישן המכילות מרכיב פרוגסטרון מסוג לבונוגסטרל היסמין מעט מעלה קרישיות אולם יחסית לגלולות של 2 הדורות האחרונים של הגלולות המקובלות וניתנות כיום, ההבדל ביניהן אינו משמעותי.
חשוב לדעת שהריון למשל מעלה את הקרישיות הרבה יותר מכל סוגי הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא
אביה26/02/2012אבל הריון זה משהו שהגוף יודע לעבור או לפחות אמור לדעת, פה זה עניין של גלולות, משהו שאפשר להחליף, כלומר יש עוד גלולות שאין בהן את הסיכונים לקריש דם ומי יודע מה עוד שאפשר לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/02/2012בכל הגלולות יש עליה בסיכון לקרישיות. הכי פחות בגלולות מהדור הראשון עם הלבונוגסטרל כמרכיב הפרוגסטרון.
למרות זאת הסיכוי לתסחיפים הוא נמוך ביותר גם בגלולות של הדורות האחרונים. עיקר בעית התסחיפים היא במשפחות עם נטיה גנטית לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגלולות יסמין מגיל 12 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/02/2012סיבות לדימום חזק יכולות להיות שונות וללא בדיקה קשה לענות.
לגבי טיפול של נטילת גלולות 3 חדשים ברצף-זהו טיפול מקובל שמסייע במקרים כמו של בתך להקלת הסימפטומים והפחתת דימומים.
לגבי היסמין-היו מאמרים לכאן ולכאן. בשורה תחתונה כנראה שיחסית לגלולות הדור הישן המכילות מרכיב פרוגסטרון מסוג לבונוגסטרל היסמין מעט מעלה קרישיות אולם יחסית לגלולות של 2 הדורות האחרונים של הגלולות המקובלות וניתנות כיום, ההבדל ביניהן אינו משמעותי.
חשוב לדעת שהריון למשל מעלה את הקרישיות הרבה יותר מכל סוגי הגלולות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עור מיותר בנרתיק????מומי24/02/2012
שלום
ביתי בת 14 הראתה לי השבוע כי יש לה מין חתיכת עור על השפתיים כאילו מיותרת ארוכה מיידי כאילו לא שייכת, נבהלתי מאוד, האם הולכים לרופאת נשים להתייעץ,? היא מאוד מתביישת.
מה זה יכול להיות ומהיכן זה צץ פתאום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עור מיותר בנרתיק???? - תגובה
ד``ר דגנית סמואל26/02/2012בדכ מדובר בקפל רירית עודף חסר משמעות אך כדאי להראות לעיין מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגיסטן 3חגית21/02/2012
הי,
אני בתולה, והרופא נתן לי משחה לטיפול בפטריה בנרתיק.
בכוונה לא לקחתי נרות, אך כשפתחתי את המשחה אני רואה מעין 3 מתקני החדרה כאלה להחדרת המשחה פנימה.
האם החדרת המשחה יכולה לקרוע את קרום הבתולין?
אני לא מכניסה עמוק, אלא רק בהתחלה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגיסטן 3
חגית21/02/2012ז"א אם המשחה עצמה חודרת פנימה, זה יכול לפגוע במשהו (בתולים)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגיסטן 3 - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/02/2012לא יפגע בכלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי גלולהמבררת20/02/2012
אם שכחתי גלולה ביום האחרון של השבועיים מתוך השלושה ונזכרתי לאחר 9 שעות לקחת, אני מוגנת?
(ארטו סיקלן)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי גלולה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/02/2012את קרוב לודאי מוגנת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםאלי19/02/2012
שלום,
רציתי לשאול שאלה אחת, בזמן האחרון יש לי ריח רע בתחתונית כל יום, וישלי לפעמים גירוד בנרתיק , ואני מתקלחת כל יום ואני לא מבינה למה זה קורה לי ?
האם יש לי פיטריה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/02/2012לפוטריה אין ריח. יתכן שיש לך זיהום אחר או שאולי שכחת טמפון?אם יתכן ששכחת טמפון, פני בדחיפות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמצעי מניעהנועה19/02/2012
שלום, אני בת 17 ואני וחבר שלי רוצים להתחיל לקיים יחסי מין. אני חושבים על אמצעי מניעה קונדום או גלולות ורציתי לדעת מה עדיף?
מה שמפחיד אותי בגלולות זה שאני אשכח לקחת ואז יהיה בלאגן.. מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמצעי מניעה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/02/2012התשובה אינה קונדום או גלולות אלא קונדום וגלולות.
במקרה זה, גם אם תשכחי, את עדיים מוגנת גם מפני מחלות מין וגם מפני הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות
אינה22/02/2012קונדום וגלולות ביחד זה הכי טוב, קונדום נגד מחלות וגלולות נגד הריון. ולגבי זה שאת לא זוכרת פשוט תעשי לעצמך תזכורת צפצוף בנייד או פתק ליד מיטה/מראה או משהו. אני מצאתי משהו שנקרא מזכירונט חינם ואז אני מקבלת SMS כל יום לנייד בשעה קבועה שלי וזה מאוד נוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולותדנה19/02/2012
השתחררתי מהצבא והייתי צריכה לשנות את סוג הגלולות, עברתי מלודן להרמונט. לקחתי הרמונט חודש וחודש לאחר מכן הפסקתי [בגלל ריב עם החבר] וחודש לאחר מכן המשכתי לקחת. לקחתי 10 גלולות במשך 10 ימים והתחיל לי מחזור. זהו היום ה11 שאני אמורה לקחת גלולה אבל בגלל המחזור אני לא יודעת אם לקחת או לא. מה לעשות? האם זה תקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולות-עזרה
דנה20/02/2012יש דימום קל מאוד..זה היום השני שלא לקחתי גלולה...מה זה אומר? זה תקין?
שכחתי לציין שקיימתי יחסי מין ללא קונדום אך הוא לא גמר בפנים-מאז שהתחלתי לקחת גלולות שוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלולות-עזרה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל21/02/2012ב 3 חדשים ראשונים לנטילת גלולות יתכנו דימומים. מומלץ להמשיך לקחת ואת עדיין מוגנת. אם לא לקחת גלולות במשך יומיים עלייך להיעזר בקונדום כי את חשופה לאפשרות כניסה להריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
דנה21/02/2012פיספסתי יומיים והיום לקחתי שוב למרות הדימום- שמעתי בעצתך..אלו לא 3 החודשים הראשונים שאני לוקחת גלולות...תקופה ארוכה בצבא נטלתי לודן..בטוח שזה בסדר? ברגע שאסיים את החבילה להחודש יתחיל שוב מחזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל22/02/2012הכוונה כשאני אומרת 3 חדשים ראשונים, זה תמיד ה3 חדשים שאחרי הפסקה. לא משנה אם ההפסקה היתה של חודש או שנה.
זה נורמאלי שאת מדממת וקרוב לודאי שבסוף החפיסה תקבלי שוב וסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדוםיפית16/02/2012
שלום. יש לי שאלה קצת מביכה אים גבר לא מלביש טוב את הקונדום כלומר לא מגלגל אותו עד הסוף איזה דברים כלומר תוצאות יכולות להיות לזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונדום - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה17/02/2012לא תהיה הגנה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גניקולוג לפני סקס ראשוןשקד16/02/2012
אמא שלי אומרת שלפני סקס ראשון צריך ללכת לגניקולוג (זו לא פעם ראשונה שאני אצלו)
מה הוא הולך לבדוק.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גניקולוג לפני סקס ראשון - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה17/02/2012תמיד טוב להבדק אצל רופא נשים ובמעמד הזה תקבלי הנחיות לחיסונים ואמצעי מניעה וגם בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף בבקשההההלינוי13/02/2012
יש לי שאלה נורא חשובה: הייתי עים מישהו וקיימנו יחסים עים קונדום אני יודעת שצריך להשאיר קצת מקום לזרע. אני לא יודעת אים הוא שם את הקונדום בצורה נכונה כי לא הסתכלתי שאלתי היא האים אפשר לדעת באיזשהיא דרך אים הוא שם אותו טוב? הוא גמר גם בחוץ ולא היה קרע או משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף בבקשהההה - תגובה
ד``ר דגנית סמואל14/02/2012כששמים את הקונדום צריך להשאיר בקצהו בליטה קטנה חופשית, שלא מתלבשת על הפין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוניעל12/02/2012
האים ישנה אפשרות כזו שבקונדום תקין יהיה חור קטן והגבר לא ישים לב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונ - תגובה
ד``ר דגנית סמואל13/02/2012תאורטית כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדוםיעל11/02/2012
יש לי מחזור כל 25-26 יום והביוץ כל 11-12 יום. קיימתי יחסים עים קונדום ביום השמיני למחזור. וכייוון שלא הייתי בטוחה בעצמי (אולי היה חור או משהו)לקחתי פוסטינור לאחר 60 שעות בערך. שאלתי היא האים הגלולה תשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדום - תגובה
ד``ר דגנית סמואל12/02/2012סיכוי גבוה שכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףיעל10/02/2012
האים ביום השמיני למחזור ניתן להיכנס להריון? מדובר על בחורה בת 29 וזה גם היה עים קונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףף - תגובה
ד''ר דליה מנסור-שווקה11/02/2012כן כי הזרע יכל להשאר בגוף האשה עד 3 ימים ולפעמים הביוץ מקדים ,
אם הקונדום סגור טוב אז יש הגנה , לפעמים יתכן קרע בקונדום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדחוף בבקשה
יעל11/02/2012אים הקונדום באמת חזק ויעיל איך בדיוק הוא יכול להיקרע או להיות בו חור? והאים יש חור קטן ניתן להרגיש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)