טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום אני בן 16 ותלמיד בבית ספר ומשחק כדורסל יש לי שלוש שאלות. 1)תוך כמה זמן מאז שמגלים את מחלה זו מחלימים ממנה (שאני אומר מחלימים אני מתכוון חוזרים לבצפר , לחברים וכו' ? 2) אם יש לי סרטן האשכים אני לא יכול להתגייס לצבא לתפקיד קרבי או בכלל לא יוכל להתגייס? 3)אם יש לי גוש באשך שמאל זה חייב להיות סרטן האשכים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
1)בא נתחיל עם השאלה השלישית. אם יש לך גוש באשך בא מיד להיבדק. בחר רופא אורולוג מומחה בזריזות. אמנם אפשר כמעט תמיד להלחים מסרטן אשכים, אבל מאידך קצב גידולו מהיר וכל המקדים הרי זה משובח. כמובן שלא כל גוש זה סרטן בשביל זה צריך להיבדק על ידי מומחה אורולוג. 2)ניתוח וטיפול בסרטן האשכים מאפשרים למעלה מ95% הבראה. משך הזמן איננו רלוונטי. מדובר בפרקי זמן קצרים יחסית. בטח שבגלל בית הספר אין מקום לדחות בירור רפואי. 3)מי שהחלים ממחלת הסרטן אחרי תקופה מסוימת בה אין הוכחה יותר ששל מחלה יוכל להתגייס או להתנדב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר