מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאב לאחר ניתוח הסרה חלקית של הכליהגיל18/11/2011
אני כ 8 חודשים לאחר ניתוח להסרה חלקית של הכליה עקב גידול ממאיר.
נותחתי בבית חולים רמבם לאחר שהרופא המליץ לי לעבור את הניתוח בשיטה הפתוחה , למרות שהיא דורשת זמן החלמה ארוך יותר. מאז הניתוח יש לי כאב ממש מתחת לצלקת,
נימצא אצלי נוזל ליד הכליה לפי בקשת הרופא עברתי US בדיקור להוצאת הנוזל 7 סמ"ק .
"(נגע הופואקוגני צמוד לכליה ימנית נשאב נוזל עכור מוגלתי)" . בתשובת המעבדה היה רשום ציטולוגיה שלילית ותרבית שלילית .
ממש לאחר הוצאה הרגשתי שוב כאב ובביקורת אמר לי הרופא שאולי אני צריך להיבדק במרפאת כאב, אבל קודם לכן הוא ביקש שאני יבצע CTבעוד 3 חודשים,ו DMSA כליות שאותו עברתי והתשובות: "התיפקוד האבסולוטי של הכליות :
כליה ימנית 10% מהכמות המוזרקת
כליה שמאלית 19% מהכמות המוזרקת
הכליה הימנית קטנה יותר ,עם פגם מילוי בקוטב התחתון .
הכליה השמאלית בגודל ומיקום תקין ללא פגמי מילוי
לסיכום :
כליה ימנית קטנה יותר עם תפקוד אבסולוטי ירוד
פגם מילוי בקוטב תחתון.
שאלתי האם יש קשר בין התשובות לכאב שאני מרגיש ,
ולמי עלי לפנות כדי לפתור את הכאב המתמשך...
אני הציין כי אני בגיל 37 ודבר זה מקשה ממש לנהל אורך חיים רגיל וכאב כזה שמפריע מידי יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב לאחר ניתוח הסרה חלקית של הכליה - תגובה
פרופ' חיים מצקין19/11/2011ראשית לשאלה למי לפנות ? כמובן למחלקה ולרופא המנתח. הם הכתובת הטובה ביותר
הסבירות הינה שלא מדובר בתהליך שנוקז כגורם לכאב אלא אולי בצלע שנכרתה חלקית לביצוע הניתוח או בפגיעה בעצב שטחי.
כאמור הרופא המנתח הוא הכתובת הנכונה ביותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)