אנחנו מבולבלים-סרטן הערמונית

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום
 
  • אנחנו מבולבלים-סרטן הערמונית
    אסתרקלי
    10/06/2012

    גבר בן 58 מדד PSA 8 ועשה ביופסיה ויצא גליסון 8. סיטי ומיפוי עצמות היו תקינים. הוא עשה ניתוח ויצא גליסון 9 עם יציאה מחוץ לקפסולה וסרטן בשלפוחיות הזרע ובבלוטות הלימפה. גם השוליים היו עם סרטן. חודש אחרי הניתוח PSA היה 1.5 וחודשיים אחרי הניתוח (לפני שבועיים) PSA היה 2.7. האורולוג המנתח המליץ להתחיל זריקות הורמונים וכך גם האונקולוגית המטפלת. שאלנו מה לגבי קרינה והם אמרו שזה לא יעזור. האם גם אתה לא היית ממליץ על קרינה?

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • אנחנו מבולבלים-סרטן הערמונית - תגובה

    פרופ' חיים מצקין
    11/06/2012

    מדובר ככל הנראה במחלה שלא הייתה מוגבלת לערמונית מלכתחילה וכעת לאחר הניתוח צריך למצוא טיפול מתאים למחלה בהיקף רציני זה. ההמלצה הטיפולית מתבססת על הניסיון המצטבר שמלמד שPSA כזה לאחר הניתוח וקצב צמיחתו מעידים על מחלה מפושטת ברמה המיקרוסקופית לפחות ולכן ההמלצה לטיפול הורמונלי מאד סבירה בעיני.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו