מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה משמעות עליית ה-PSAמיכאל01/01/2013
לפני שלוש שנים חליתי בסרטן הערמונית,
עשו לי הקרנות ו-8 זריקות.
לא נכרת שום איבר, כמו-כן לא טופלתי בשום כדור.
בניתוח הכניסו לי את כדוריות הזהב
כעת לאחר שלוש שנים שוב הPSA עלה כעת עומד על 7.85 ולפני חודש היה 4.75 .
אני הופנתי לCT בטןו ואגן ולא אובחן שם יישנות המחלה.
יש לי בקע בושט.
מדוע הPSA עלה? עד לפני חודש נטלתי ויאגרה, האם זה מה שהשפיע על העליה
הPSA?
אשמח לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה משמעות עליית ה-PSA - תגובה
פרופ' חיים מצקין01/01/2013אני יכול רק להניח כי מדובר בחזרת המחלה.
אין סיבה אחרת סבירה לעלייה מסוג זה של PSA.
בשלבים המוקדמים של חזרת המחלה לא יראה דבר על CT או מיפוי עצמות.
טיפול הוא אפשרי ומחייב התיעצות עם אורולוג-אונקולוג לבחירתך
חיים מצקין MD* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שיומלץ לי כעת?
מיכאל01/01/2013תודה על תשובתך,
קבעתי עם האונקולוג שלי ליום ראשון הקרוב.
זה כל כך מוזר לי, שכן בפעם הקודמת היו לי כאבים ועכשיו סה"כ בהרגשה כללית הגוף הכל בסדר, ללא כאבים כלומר ללא בדיקת הדם לא הייתי מודע לכך שהPSA עלה. אני ממשיך בספורט, אומנם הפסקתי עם הויאגה לפני חודש כי חשבתי שזה משפיע.
האם השימוש בטיאגרה גרם ליישנות המחלה?
האם כעת שוב אזדקק להקרנות? האם הפעם זה ילווה בכימותרפיה מה הטיפול המומלץ ביישנות המחלה הפעם????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שיומלץ לי כעת? - תגובה
פרופ' חיים מצקין02/01/2013שימוש בויאגרה לא גורם להישנות. אין לו כל קשר למחלת הסרטן.
אשר לשאר השאלות מציע שביום ראשון הקרוב תישאל את האונקולוג המטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שנראה לך כמתאים?
מיכאל05/01/2013ראשית תודה להתייחסותך.
יש לציין שאני בגיל 75 האם זה משנה את דרך הטיפול?
אני מנהל אורח חיים רגיל, עובד בעבודה משרדית, עוסק בספורט.
שוב, ללא בדיקות הדם PSA לא הייתי חושב שישנה השנות מחלה.
ביום שלישי הקרוב אני מופנה לאונקולוג שטפל בי לפני שלוש שנים, ביום חמישי הייתי אצל אונקולג קהלתי זה טען שישנה השנות רק בעקבות עליה חדה ב-PSA אך ציין שאין עדות בCT. וטען שאחזור לקחת ויאגרה.
מעניין האם אתה רואה לנכון טיפול תרופתי? כריתת ערמונית? הקרנות חוזרות?
לפני שלוש שנים טופלתי רק בהקרנות ו-זרקות.
האם הפעם יהיה צורך בכימותרפיה?
תודה מראש להתיחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הטיפול שנראה לך כמתאים? - תגובה
פרופ' חיים מצקין07/01/2013כריתת ערמונית בקצב זה של עליית PSA איננו נראה לי כטיפול המתאים יחד עם גילך ועוד סיבות.
הדילמה שתההיה לך תהיה בין טיפול ממוקם לערמונית קו שני או טיפול הורמונלי
בדיון עם האונקולוג או אורולוג או שניהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות פגישה עם האונקולוג
מיכאל08/01/2013פרופ' חיים מצקין,
תודה רבה לך על תמיכתך ותשובותיך.
היום נפגשתי עם האונקולוג, כפי שגם אתה ציינת הוא חושד בישנות המחלה , אך הוא טוען שהערמונית בסדר גמור והחשד שלו הוא בעצמות.
הוא אפנה אותי למיפוי עצמות , ולצפיפות עצם.
האם שם יכולים לדעת בוודאות מה מקור העליה? שכן באחד מפניותיך ציינת שזה שלא ראו בCT לא יראטו גם במפוי עצמות.
איך אדע בוודאות מה מקור העליה?
לגבי טיפולים:
האולקולג רוצה לתת לי רק הורמונים, אך הוא בקש לעשות בדיקות גנטיות לנשאות מוטציות?????? על איזו מוטציות מדובר? האם כמו הנשים בסרדן שד ה- BRCA1 מה זה משנה למקרה שלי?
אשמח לשמוע את תגובותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בעקבות פגישה עם האונקולוג - תגובה
פרופ' חיים מצקין08/01/2013שלום
נראה לי שאתה בידיים טובות
אין ברצוני למשל "דעה שנייה"
שאלותיך נכונות-שאל אותו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)