סרטן שלפוחית השטן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• סרטן שלפוחית השטן
    לירן
    04/06/2013

שלום רב,
    סבי אובחן לפני כעשרה חודשים כחולה בסרטן שלפוחית השטן.
    הוא נותח והחל לעבור ״שטיפות״ אחת לשבועיים אם אני לא טועה כשבע פעמים (סיים עימם לפני כשלושה חודשים והאיזור היה נקי).
    לפני כחודש סבי עבר בדיקת ציסקוסקופיה וביופסיה ונאמר לו כי הגידול חזר והתפשט בשלפוחית.
    הרופא הציע לסבי לעבור ניתוח לכריתת השלפוחית אך סבי סירב בתוקף (הפחד והבושה להיות עם שקית חיצונית) וכן גם אם אינו היה מסרב לא היה יכול לעבור ניתוח ארוך שכזה מכיוון שהקרדיולוג לא היה מאשר כי סבי הוא חולה לב.
    כעת אני פונה אליכם כדי להבין האם ישנן אופציות נוספות היכולות לעזור לסבי.
    הרופא אמר לו שיעשה שוב שטיפות אך הוא לא מאמין שיעזור ושזה אך ורק על אחריותו.
    קראתי כי ישנו גם טיפול בהקרנות.. האם זה יכול לעזור?!?
    אנא עיזרו לי למצוא פתרון.
    תודה מראש,
    לירן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סרטן שלפוחית השטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרטן שלפוחית השטן - תגובה

פרופ' חיים מצקין
    05/06/2013

אני יכול להתייחס רק עקרונית מאחר ואינני מכיר את החולהכשלון של טיפול בשטיפות יכול להעיד על "עמידות " לטיפול זה ועל סיכוי נמוך שסדרה שניה של אותו טיפול תעזור.
    לכן הצעה לטיפול של כריתת השלפוחית הוא נכון אם אפשרי.
    קרינה חיצונית נחשבת לפחות יעילה ובעיקר לא פותרת תחלואה מקומית כגון דימומים, הפרעות השתנה קשות ועד לחסימת כניסת השופכנים לכיס השתן. במקרים בהם לא ניתן לנתח או שהחולה מסרב להצעה הנכונה יותר לניתוח אפשר לבצע קרינה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

לירן
    06/06/2013

תודה רבה פרופסור על התשובה אך משהו לא ברור לי..
    מהי האופציה העדיפה כרגע, האם סדרה נוספת של שטיפות או שמא לעבור להקרנות?
    האם ישנה אפשרות שאחת מן האלטרנטיבות הללו תעזור ותעצור את התקדמותה של המחלה או שהפתרונות הללו הם ברירות מחדל ודבר לא יעזור פרט לכריתת השלפוחית?
    (הרופא המליץ על סדרה נוספת של שטיפות ולאחר מכן אם לא תהיה התקדמות לעבור לשטיפות חזקות יותר).
    תודה רבה, לירן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האבחנות הכתובות

לירן
    06/06/2013

אבחנות:
    biopey of tiadder
    חשד ל- cis

תיאור מיקרוסקופי:
    התקבלו שני פירורי רקמה אסורים, הגדול בקוטר 0.3 ס"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן שלפוחית השטן - תגובה

ד``ר אליהו גז
    16/07/2013

שלום
    יש מקום למתן טיפול קרינתי לשלפוחית
    תואת הטיפול תלויות בהיקף המחלה ומצבו הכללי של החולה
    יש לפנות לרופא אונקולוג

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו