התייעצות לאחר ביופסיה של הערמונית ומיפוי

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• התייעצות לאחר ביופסיה של הערמונית ומיפוי
    דב
    18/12/2017

ד"ר שלום ותודה על המענה בעבר וכעת.
    הייעצתי איתך בעבר וכעת יש ברשותי גם תוצאות מיפוי
    PSMA.

בן 69 בריא בדר"כ למעט ל"ד שמאוזן תרופתית. ביצעתי בדיקת PSA כחלק מבדיקות שגרתיות לא היו תסמינים גופניים. PSA עלה מ- 2 לכמעט 6 ב- 4 שנים אחרונות.

לסיכום כל הבדיקות שעשיתי:

TRUS לא נמוש גוש. גבולות ערמונית שמורים. ערמונית בגודל 22.

בביופסיה שאת ערמונית - גליסון 7 מימין (בשיעורים בינוניים), גליסון 6 משמאל (בשיעורים נמוכים).

במיפוי PSMA הייתה קליטה רק בערמונית ובסיכום נכתב:
    קליטת PSMA בעוצמה נמוכה מאוד בערמונית, ללא נגעים נוספים.

טרם ביצוע המיפוי הרופא הציע לי 3 אופציות טיפוליות - ניתוח, הקרנות חיצוניות והקרנה פנימית (ברכיטרפיה).

לאור תוצאות המיפוי נראה שעדיין 3 האופציות עומדות לרשותי ואני עדיין מתלבט.

האם שיעורי ההצלחה (מבחינת חזרה אפשרית של המחלה) גבוהה יותר באחת מ- 3 השיטות שציינתי?

במידה ואעבור ברכיטרפיה ותהיה חזרה עתידית של המחלה ניתן להקרין חיצונית? או איזה טיפול אפשרי אז.

אני נוטה לכיוון הברכיטרפיה כי נראה לי שניתוח (כולל מספר ימי אישפוז ומנוחה לאחריו) + קטטר זה לא בשבילי. והקרנות חיצוניות הן טרטור עם יותר תופעות לוואי מאשר ברכיטרפיה.

תודה על כל התייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אופציות

ד''ר יוסף שמואלי
    21/12/2017

שוב שלום לך דב
    על פי הנתונים שציטטת, הייתי בוחר כאופציה ראשונה בניתוח רדיקאלי אשר נותן שליטה מקומית על הגידול אם הוא ממוקם רק לערמונית, במקרה שמופיעה הישנות, ניתן להוסיף קרינה חיצונית.
    אם מתחילים בקרינה, אין אופציות של ניתוח או קרינה .
    הייתי משאיר את הברכיטרפייה כאופציה אחרונה
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו