מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שארת שתן לאחר התרוקנותאפרת04/01/2018
היי,
אני בת 29. בשבועות האחרונים אני סובלת מדחיפות בשלפוחית השתן. עקב מציאת מעט לויקוציטים בשתן ניתנה לי אנטיביוטיקה, אבל התרבית הייתה שלילית לבסוף. נשלחתי לביצוע US, שם הכל נמצא תקין מלבד שארית שתן של 42 סמ"ק. אני יודעת שזה בטווח התקין אבל עדיין קרוב מאוד לגבול העליון. ממש קשה לי לתפקד, להתרכז בלמידה למבחנים. אני מרגישה לחץ כמעט תמידי על השלפוחית, לפעמים כאבים באיזור האגן. עשיתי US וגינלי על מנת לשלול בעיה גינקולוגית והוא יצא תקין.
היה לי סיפור של התקררות מבריכה והפעלת לחץ חזק בשירותים לפני כשנה וחצי, מאז לסירוגין היו לי לחצים בצד שמאל בשלפוחית ויכולתי לעשות פיפי בשירותים רק בזווית מסויימת, כלומר הרגשתי מין חסימה. בשבועות האחרונים זה החמיר.
אשמח לשמוע תובנות לגבי המשך טיפול, מה עליי לעשות? האם יש רעיון למה שיש לי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר בוריס פרידמן07/01/2018שלום אפרת
שארית השתן אצלך אינה משמעותית ויכולה להיות תוצאת ריבוי השתיה לפני ביצוע הסונר. בכל מקרה תוכלי לנסות לנהוג כמו מיליוני נשים בעולם ולבצע הטלת שתן כפולה, כלומר בתום ההתרוקנות לעמוד לכדקה וחצי , אז המוח שולח סיגנל נוסף להתרוקנות ואז לנסות להתרוקן. כמו-כן נסי להפחית מאכלים ומשקאות קפאיניים דוגמת קפה, תה, קולה ואחרים - תוכלי למצוא רשימה מלאה בגוגל - שהם עצמם עלולים להחמיר את התכיפות. באם כל זה לא יעזור, ניתן להתייעץ עם האורולוג המטפל על טיפול תרופתי שבא בנוסף ( ולא במקום) הפחתת הקפאין. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)