ניתוח אורטרוסקופיה והיצרות השופכה

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• ניתוח אורטרוסקופיה והיצרות השופכה
    יאיר
    10/06/2018

שלום רב,אני בן 31 מזה כמה שנים אני סובל מזרם חלש ומקוטע בהשתנה. אורולוג שלח אותי לבדיקת flow שלא הספקתי לעשות משום שאושפזתי בבית חולים עקב כאבים עזים.שם גילו לי אבן בשופכן(בחלק העליון) בגודל 3 מ"מ שלא יצאה ע"י הכדורים שקיבלתי ולכן לאחר 3 ימים עברתי אורטרוסקופיה והוחדר לי dj stent 4.8/24 עד לניתוח הבא להוצאת האבן.כאן יש לציין שלאחר ניתוח זה, אמר לי המנתח שיש לי בעיה מולדת של "שני צינורות שתן" ומעין כיס שבתוכו נאגר שתן ו"לכן הייתה לך תמיד בעיה של שתן שנשאר לאחר ההשתנה".
    לאחר שבוע עברתי אורטרוסקופיה שנית, להוצאת הסטנט והאבן. במכתב השיחרור לאחר ניתוח זה, נכתב שבניתוח הקודם נתגלה "סעיף של שופכה בולברית".
    ככשאלתי את הד"ר אם ה "סעיף של שופכה בולברית" זו הבעיה שהוא אמר לי עליה לאחר הניתוח הראשון("שני צינורות שתן וכיס") הוא ענה שכן.
    שאלתי היא, איך זה קשור בעיה של "שני צינורות שתן" לבעיה של היצרות בשופכה(שופכה בולברית) שנגרמת אך ורק מניתוח אורטרוסקופיה??
    האם הוא שיקר לי ובאמת הבעיה של שופכה בולברית נגרמה כתוצאה מחבלה בניתוח כפי שאכן כתוב אפילו בטופס ההסכמה לניתוח שחתמתי עליו?
    לאחר שהשתחררתי הוא אמר שאולי יש לי צלקת ואני צריך לעבור בעוד חודש בדיקה באמצעות אורטרוסקופיה עם מצלמה(לפי מה שהבנתי).
    אני נורא חושש להמשיך את הטיפול בבית חולים שגרם לי לצלקת שהבנתי שבהמשך מובילה להיצרות הדרגתית עד למצב של חסימה מוחלטת.
    אני בחרדה נוראית וחושש נורא להגיע למצב של ניתוח אורתרופלסטיה.
    אנא ממך אשמח לתשובות שיאירו את עיניי ויתנו מרגוע לנפשי.
    בתודה רבה רבה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היצרות

ד''ר יוסף שמואלי
    11/06/2018

שלום יאיר
    2 הצינורות הם מהכליה אל השלפוחית , ואילו הסעיף בשופכה הבולברית היא הרחבה של צינור השתן במקום אחר לגמרי : בין השלפוחית לצינור שעובר באיבר המין החוצה . אין קשר ביניהם.
    טיפול באן לחוד וטיפול בשופכה לחוד.
    אינני יודע מה הצלקת ואיפה היא או שאתה חושש שהיא קיימת .. עליך לקבוע מפגש עם האורולוג שטיפל בך ולשאול את השאלות הספציפיות, אין סיבה שישקר, הרי אלה פעולות מקובלות עם תופעות מקובלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו