סרטן ערמונית וסיפור משפחתי

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• סרטן ערמונית וסיפור משפחתי
    סטודנט
    03/07/2018

שלום, אני שואל לגבי קרוב משפחה שלי, אשר לא מזמן התגלה אצלו סרטן הערמונית בשלב התחלתי. הוא קצת לפני גיל 70. אביו בגיל 80+ חלה בסרטן שלפוחית השתן, אך היה מעשן כבד במשך יותר מ 50 שנה, וגם עבד הרבה עם שמנים ודלק. מת ממחלת לב.
    הדוד מצד האם גם בסביבות 70 חלה בסרטן הערמונית(תקופה ארוכה עבר בסביבת צ"רנוביל, שם קרה הפיצוץ ב86"), נמצא במעקב הרבה שנים.
    אמו של החולה(אחות של הדוד) בגיל 50+ נפטרה מסרטן המעי, וכמובן שכל כמה שנים מתבצעת קולונוסקופיה.
    השאלה היא, האם כל מקרי סרטן אלה יכולים להסביר, למה אותו קרוב משפחה חלה במחלה?
    קראתי שיש חשיבות רק לאבא או אח, אך מעניינת אותי תשבותך המלומדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות

ד''ר יוסף שמואלי
    05/07/2018

שלום לך
    הגידולים שהזכרת אינם נובעים מאותם המקורות וכנראה אין קשר ביניהם.
    גם סרטן הערמונית איננו מועבר בתורשה, אך צריך להיות במעקב צמוד יורת למשפחה הראשונית של החולה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרטן ערמונית וסיפור משפחתי

סטודנט
    06/07/2018

תודה רבה, דוקטור.
    משפחה ראשונה - למה הכוונה בדיוק? מדובר בדוד שלי. האם אני נמצא בסיכון מוגבר, ובאיזה גיל כדאי להתחיל להיבדק? (קראתי לקראת גילאי 70 כמעט לחצי מגברים יש כבר תאים סרטניים בערמונית, יוצא שזה כמעט נורמה).

- לא מועבר בתורשה, אוקיי. אבל גם בעיות לב בדרך כלל לא מועברות בתורשה, ובכל זאת, אם להורים היו בעיות לב, גם לילדים הם יכולים להופיע. דיסוננס..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• re. re

ד''ר יוסף שמואלי
    07/07/2018

משפחה ראשונה,הורים ואחיםלהתחיל מעקב מעל גיל 45

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו