טיפול לאחר כריתת הערמונית

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• טיפול לאחר כריתת הערמונית
    יריב פורת
    25/03/2009

בסוף אוגוסט 2008 הוסרה הערמונית אצלי בניתוח כריתה רדיקלית בגלל אדנוקרצינומה. הפתולוגיה הראתה מוקד אל מחוץ לקפסולה בחלקה העליון ומעטפות עצבים נגועות אף הן מחוץ לקופסית מימין. ערך PSA חודש לאחר הניתוח היה 0.02. בסוף נובמבר עלה הערך ל-0.05. האונקולוג שטיפל בי טען שניתן לקבל טיפול קרינתי מיידי או להמתין 3 חודשים ואז לקבוע מהו התהליך הנדרש לריפוי. באמצע אפריל 2009 היה ערך PSA 0.21. על פניו נראה שהניתוח לא הסיר את כל מה מנדרש.

אני מבקש לקבל דעה שניה לקבל דעה שניה לגבי השאלות הבאות:

1. מהו הטיפול המועדף שעלי לעבור?
    2. מהן הבדיקות שעלי לעבור לשם כך?
    3..היכן מומלץ לעבור את תהליך הריפוי?
    4. מהו סדר העדיפויות הזמני הנדרש על מנת להבטיח לי סיכוי מקסימלי להבריא?
    5. לפי הסטטיסטיקה, מהי תוחלת החיים שלי נכון לעכשו?

בתודה רכה מאד על תשובה זריזה,
    יריב פורת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול משלים לאחר כריתת הערמונית

ד``ר אליהו גז
    26/03/2009

אצל חולים שעוברים כריתה רדיקלית של הערמונית והבדיקה הפתולוגית מראה פריצה של הגידול אל מחוץ לבלוטה או ועירוב שולי הניתוח עם תאי סרטן מומלץ להוסיף טיפול קרינתי משלים.
    המלצה זו מתבססת על שני מחקרים גדולים של הקבוצה האירופאית והקבוצה האמריקאית לרדיותרפיה
    בנודע למצבך היום העליה בערכי ה-PSA מעידה על הישנות המחלה - כאשר בשלב נוכחי אין עדות קלינית למקום ההישנות
    המלצותיי:
    1. בדיקת MRI של האגן בכדי לאתר את מיקום
    2. טיפול קרינתי וטיפול הורמוני זאת בכפיפות לבדיקת ה-MRI

בנוגע לתוחלת החיים אתה מופנה למחקרים שהתפרסו בעתונות הרפואית.

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו