מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ידנית טראנסרקטלית + TRUSארז28/03/2009
בן 61. בשלוש השנים האחרונות השתנות רבות ביום ובזרם מוחלש, בלילה 2-1 פעמים.
ערכי ה- PSA יורדים ועולים בין 2.0 ו- 4.5 (F/T בין 17% ל- 30%) כנראה בהשפעת האנטיביוטיקות ציפרודקס ואופלודקס.
נמצאו לויקוציטים בתרביות הזרע, לא ידוע החיידק מחולל הדלקת.
לאחרונה בוצעה בדיקה רקטאלית ו- TRUS חוזר, להלן התוצאות ושאלותי:
1. בדיקה רקטאלית ידנית: 1+, רכה, לא חשודה.
* שאלתי: מה משמעות תוצאת בדיקה זו?
2. TRUS ערמונית: "מידות – רוחב 55 מ"מ, אורך 39 מ"מ, גובה 29 מ"מ, נפח 32.0 סמ"ק
חתך רוחבי: מירקם אחיד, PZ מעובה עם TZ קטן יחסית והסתיידויות גסות במעבר ביניהם. לא הודגמו ממצאים מוקדיים חשודים. חתך אורכי: בליטה קלה אל קרקעית שלפוחית השתן הודגמה השופכה לכל אורכה. אונה מרכזית: קטנה. שלפוחית זרע: סימטרית. קופסית: שלמה. סיכום: מהלך שיגרתי".
לקחתי במשך החודשיים הסמוכים לפני הבדיקה תוספי PROSTA GUARD ורימונים וחמוציות.
* שאלותי:
א. מה משמעות התיאור הנ"ל?
ב. תוצאות קודמות - לפני כשנה וחצי TRUS: "מידות: רוחב 56 מ"מ, אורך 50 מ"מ, גובה 33 מ"מ, נפח 48.3 סמ"ק ומסויידת". לפני 3 חודשים US בטן: "ערמונית מוגדלת כ- 56.0 סמ"ק ומסויידת".
האם יתכן ומה הסיבות שנפח הערמונית ירד מ- 48.3!!! סמ"ק לפני שנה וחצי (מ- 56.0!!! סמ"ק לפני שלושה חודשים), ל- 32.0!!! סמ"ק לאחרונה???
3. מה מצב הערמונית שלי ומה נכון לעשות הלאה?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
פרופ' חיים מצקין29/03/2009בדיקות האולטראסאונד של הערמונית על פי הכתוב הן תקינות. אשר לאינטרפרטציה של בדיקות הPSA וההחלטות לגביהן זה ענין לאורולוג שלך או לאורולוג מומחה לפי בחירתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה להבין..
ארז29/03/2009האם להבין שאומנם אין עדות ישירה לסרטן ערמונית, אבל טווח ורמות ה- PSA (גבוה) ו- F/T (נמוך) המשתנים, מטילים בכך ספק?
ואם תתווסך למכלול גם ביופסיה שלא תמצא ממצא סרטני, מה תהיה הערכת המצב אז, שהרי ערכי ה- PSA וה- F/T אינם להבנתי אידיאליים?
ואולי בדלקת ערמונית מדובר, במקביל או בלבד, איך לוודא?
תודה ד"ר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

