מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- סרטן אשכיםמייק04/04/2010
שלום.
אני בן 37 ולפני 10 שנים חליתי בנונסמינומה אשך ימין. עברתי כריתה ולאחר מכן CT שהדגים בלוטות מוגדלות ברטרופרינאום כולל סמנים מוגברים. עברתי טיפולי BEP ומאז אין עדות למחלה.השנה (10 שנים אחרי) בבדיקות המעקב השנתיות בצעתי א.ס. בטן אשר היה בו ממצא יחידי : טחול בגודל תקין, הודגם מוקד איזואקוגני קטן בקוטר 0.7 ס"מ עם האלו קל מסביבו. ללא זרימה בתוכו. (בכל שנות המעקב לא ציינו את הממצא הנ"ל) כל יתר האיברים תקינים בדיקות מרקרים שבועיים לפני הא.ס. היו בנורמה (BHCG ו- AFP).
למען גילוי נאות שוחחתי עם האונקולוג בטלפון והוא טען שאין קשר בין הממצא לבין המחלה שעברתי. יחד עם זאת אני דיי בחרדה ורציתי לדעת האם קיים קשר לדעתכם למחלת סרטן אחרת, או בכלל מה יכולה להיות מהותו ואם יש לו חשיבות קלינית, ובנוסף האם ממצא שכזה אמור לגרום לכאב. מעבר לכך, הייתם ממליצים על מעקב או בירור מעמיק יותר? או שלהמתין לשנה הבאה?
תודה על הייעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא בטחול
פרופ' חיים מצקין06/04/2010אינני רואה קשר ברור בין מחלתך בעבר לבין ממצא בטחול. הרושם הראשוני שאין מדובר בממצא המחייב התייחסות בהולה. הייתי חוזר על הבדיקות בכלל בטווח של 3-6 חודשים. קודם לכם לא סביר שיחול שינוי משמעותי שניתן יהיה לראותו בהדמיה שיבחר הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון סי טי
מייק22/04/2010שלום פרופסור.
השבוע בצעתי CT בטן. בהמלצת האונקולוג שלי מסתבר שהממצא הודגם בסי טי השבוע ובהשוואה לסי טי מלפני שנתיים הוא גם היה שם. וללא שינוי. בפענוח כתוב סביר להניח המנגיומה.
בכל אופן רציתי לעדכן ותודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)