תכיפות בהטלת שתן ודם בשתן

מנהל הפורום

ד"ר יוסף שמואלי
ד"ר יוסף שמואלי
לקביעת תור אצל ד"ר יוסף שמואלי ללא פרסום בפורום

• תכיפות בהטלת שתן ודם בשתן
    ללא שם
    30/04/2010

שלום רב,

אני גבר בן 24.

מאז שאני זוכר את עצמי יש לי בעיות בהטלת שתן. המדובר בתכיפות במתן שתן.

בעבר, לפני כ6-7 שנים נבדקתי על ידי אורולוג בעקבות הבעיה כמו גם בעקבות דם מיקרוסקופי בשתן. נשלחתי לבדיקת אולטרסאונד שלא העלתה ממצאים ונאמר לי לשתות פחות.

בהפרש של כשנה נבדקתי שוב על ידי אורולוג, שוב נשלחתי לאולטרסאונד ושוב אותם ממצאים ואותה המלצה.

התכיפות במתן השתן עלתה ובשנה (אולי יותר) האחרונה התחלתי לקום בלילה פעם או פעמיים. התכיפות במהלך היום היא פעם או פעמיים בשעה ואם זה אחרי כוס קפה או בירה התכיפות אפילו גבוהה יותר. כמו כן התכיפות מתגברת לאחר אורגזמה או "יציאה כבדה".

פניתי לרופא ולאחר בדיקות כלליות התגלה שוב דם בשתן בערך של 50 (לא זוכר יחידת מידה). האורולוג הפנה אותי לאולטרסאונד בו נצפה כי יש קושי בהתרקנות השלפוחית (נפח 220, שארית 50 אחרי התרוקנות ראשונה ו30 אחרי שנייה)

אני מאוד חושש שמדובר בגידול. על מה מעידים הסימפטומים ומה זה יכול להיות? זה יכול להיות גידול? זה יכול להיות משהו שאינו גידול? מה זה יכול להיות?

תודה רבה מראש על התשובה,

אני מאוד מודאג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכיפות בהטלת שתן ודם בשתן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכיפות בהשתנה

פרופ' חיים מצקין
    04/05/2010

ראשית אינני מוצא מקום לדאגה.
    מניח כי הבירור שבוצע לך לא העלה דבר. בשפת העם "שלפוחית רגיזה-עצבנית". אם מאד מפריע אפשר להעזר תרופתית, פנה לרופאך להתיעצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על המענה!

ללא שם
    04/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו