מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- המשך בירור חשד לגידול דופניגורי21/02/2019
אכן כתוב שיזמינו אותי לאורטרוסקופיה אבחנתית משמאל שאלתי האם לאחר האבחון זה יכול להיות טיפול שמרני ללא ניתוח ואיזה חלק זה בשופכן L4 וכן מה זה גידול דופני תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
re
ד''ר יוסף שמואלי21/02/2019לא נראה לי שימליצו על טיפול שמרני
מדובר בשליש תחתון של השופכן
זהו גידול הצומח מהדופן הפנימי של השופכן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציטולוגיה lg urothelial neoplasmגורי20/02/2019
בהמשך לבירור לתאים אטיפיים בציטולוגיה נוספת נמצא מה שכתוב בכותרת כמו כן עשו לי CT ונמצא לי בשופכן שמאלי הודגם פגם מילוי בגובה l4 חשוד לממצא דופני מה אמור להיות עכשיו אני אמור לעבור ניתוח איזה סוג ניתוח זה והאם זה כרוך בהוצאת חלק מהשופכן תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ניתוח
ד''ר יוסף שמואלי20/02/2019שלום לך גורי
על פי המידע שמסרת, צריך ניתוח לכרות את קטע השופכן המכיל גידול כנראה., תלוי במקומו, אם צריך ניתוח נרחב יותר. מומלץ להתחיל באורטרוסקופיה לראות את האזור החשוד בשופכן
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן שתן בשעות הלילהגימלאי צעיר19/02/2019
אני גימלאי בן 69. לאחרונה אני מתעורר בלילה לפחות פעם אחת למתן שתן. הייתי אצל רופא אורולוג שבדק את הערמונית[בדיקה רקטלית] ושלח אותי באותו מעמד לבדיקת שארית שתן[תוצאה 16].
הבדיקה אצל האורולוג היתה תקינה ולא מצא סיבה למן השתן בלילה. גם תוצאות בדיקת המעבדה היו שליליות וללא ממצא חיובי.
השערה של רופאת המשפחה לאור התוצאות היתה שאולי זה נובע מאכילת פירות בשעות הערב המאוחרות.
אני הורדתי לאחרונה[3 חודשים] במשקל[קודם 123 עכשו 100]. האם יש קשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צעיר
ד''ר יוסף שמואלי19/02/2019שלום לך
בסביבות גילאי 60, הערמונית משתנה והרבה גברים יש שינוי בהרגלי ההשתנה. מבררים אם ההפרעה קשה או לא ומחליטים אם יש מקום לטיפול בכלל, אם לתת תרופות או ניתוח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערמונית מוגדלת? זרימת שתן חלשהעמנואל18/02/2019
איני יכול לבצע בדיקה רקטלית לבדיקת הערמונית. האם קיים תחליף לבדיקה זו. כמו טשטוש לפני בצוע הבדיקה, אולטראסאונד , CT..?
בדיקה
ד''ר יוסף שמואלי18/02/2019שלום לך
בבדיקה הזו משמשים את הערמונית ובודקים שאין נוקשות או גוש חשוד. לא ניתן להחליף מישוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת נימבדו 1000 עצהRAMI17/02/2019
בן 46 לאחרונה עקב רמת טוסטרון נמוך מאד 3.7 קיבלית זריקת ניבדו 1000. התוצאות היו מדהימות, "מצב רוח", שינה וכמבון ליבדו ומין
לאחר חודש וחצי-חודשיים. אני חש חזרה אחרוה לנקודה בה היתי.
שתי שאלות
האם היתן לבקש טפול פעם בחודשים ע" הזריקה במקום כדורים או ג"ל בלבד. ביכולתי לממן זריקה פעם בחודשיים והייתי רוצה לצרף גם גייל כדי לא להגיע כמו עכשיו לנפילה טוטלית
כמו כן האם לאחר שאורלווג רשם את הזריקה הראשונה יכול רופא המשפחה לתת לי מרשם לזריקה.
אשמח לדעה עצותומענה על שאלתי. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
נבידו
ד''ר יוסף שמואלי18/02/2019שלום rami
המינון המומלץ הוא 1000 מג כל 10 עד 12 שבועות. לא ממליץ להוסיף על זה. אולם, ממליץ להתייעץ עם רופא אנדוקרינית עקב גילך הצעיר יחסית, או שכבר התייעצת?
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה של ערכי ה-PSAנסים17/02/2019
לפני 3 שנים עברתי ניתוח להסרת הערמונית ומאז חלה שוב עלייה בערכי ה-PSA (0.82) מה עושים עכשיו?
ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי17/02/2019שלום לך נסים
אתה צריך לפנות לאורולוג לברר אם קיימת הישנות , במקרה שעברת ניתוח רדיקלי של הערמונית, ולקבל לפי הצורך, טיפול נוסף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאים אטיפיים בשתן בציטולוגיהגורי14/02/2019
שלום ב2015 עברתי ניתוח להורדת גידול בכיס השתן מאז אני במעקב האבחנה היתה tcc ta כאשר חלק מהגידול היה בדרגה של low grade וחלק היה עם hige grade בביקורת האחרונה הציסטוסקופיה היתה תקינה אך בציטולוגיה היו תאים אטיפיים האם יש סיכוי שהמחלה חזרה או שהיא חזרה למקום אחר במערכת השתן ומה הסיכוי באחוזים תודה מראש
אטיפיים
ד''ר יוסף שמואלי14/02/2019שלום לך
תאים אטיפיים אינה תוצאה ספציפית, אלא זה אומר כי היו תאים לא טיפוסים היכולים להופיע מהרבה סיבות ולאו דוקא מגידול. עליך להיות במעקב ציסטוסקופיה צמוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח כריתה או הקפאהיעקב13/02/2019
גילוי לי סרטן הערמונית בשני מקומות ללא יציאה מהערמונית בדרגה 7 .
האם עדיף ניתוח לכריתת הערמונית או הקפאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עדיף
ד''ר יוסף שמואלי14/02/2019שלום יעקב
הגישה הקלאסית היא ניתוח, הקפאה פחות נהוגה . אני ממליץ על ניתוח עם תוצאות טובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדה של ערכי PSAשמואל12/02/2019
נוסף לתרופות, יש עוד דרכים להוריד ערכים של PSA?
הורדה
ד''ר יוסף שמואלי12/02/2019שלום לך
אין מקום להוריד ערכי psa ,מכיוון שחלבון זה משמש כסמן אם יש חשד לגידול, ולא הגיוני לטשטש סמן זה. בנוסף, אין זה חומר מזיק משום בחינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שנה עם דלקת בשלפוחית השתןתמר חדש10/02/2019
אני סובלת כבר שנה מדלקות חוזרות בשלפוחית השתן.שאלתי מדוע ? קבלתי אנטיביוטיקות . המצב היה טוב אבל אחרי חודשיים בערך , לרמת לויקוציטים 250 ויותר?
מדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דלקות
ד''ר יוסף שמואלי10/02/2019שלום תמר
אכן הפרעה מתסכלת, נמצאה נטייה אישית להיצמדות החיידקים למערכות שתן מסוימות . הטיפול הוא תמיד אנטיביוטי, או טיפול מונע למשך תקופה ארוכה והחמצת השתן , אם יש קשר ליחסי מין, טיפול אנטיביוטי לפני קיום יחסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן אחרי ניתוח ערמוניתיונתן07/02/2019
כמה שבועות אחרי ניתוח להקטנת ערמונית, הבוקר יצא לי דם בשתן. זה קשור לניתוח? זה תקין?
ערמונית
ד''ר יוסף שמואלי08/02/2019שלום יהונתן
לאחר ניתוח כריתת הערמונית בהחלט יכול להופיע דם השתן בחודשים הראשונים. אם הדבר נמשך או שהדימום רב, יש לפנות לח. מיון או למנתח. אם הדימום נמשך יותר, יש צורך בבירור מעמיק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה באשכים ובפין יכולים לגרום לכאבי בטן?יניב05/02/2019
שלום יש לי לחץ באשכים ןכאבים וכןל נגיעה קטנה בהם גורמת לכאב חזק רציתי לדעת עם בעיה באשכים ובפין יכולים לגרום לכאבי בטן תחתונה עיוותים ?תודה
עיוותים
ד''ר יוסף שמואלי10/02/2019שלום לך
אינני מכיר קשר כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לעומת הקרנות וטיפול הורמונליאורי03/02/2019
לפי מה ברופא בוחר מה צורת הטיפול הטובה יותר בגידול בערמונית, איך קובעים אם עושים ניתוח או הקרנות וטיפול הורמונלי?
טיפולים
ד''ר יוסף שמואלי03/02/2019שלום אורי
הטיפול נקבע בהתאם לדרגת הגידול וגיל המטופל. אם קיים ספק שלא ניתן לכרות את הגידול כולו, ממליצים על קרינה והורמונים וכן, בגיל מבוגר מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ערמונית והשפעה על PSAנחי30/01/2019
האם גודל הערמונית קשור לרמות ה-PSA?
גודל
ד''ר יוסף שמואלי30/01/2019שלום נתי
כן, ערמונית גדולה יותר ,יכולה להפריש יותר את החלבון psa.
אולם, חייבים לברר עם אורולוג שבנוסף, לא מסתתר ממצא חשוד !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבנים בכליה הימנית ללא הידרונפרוזיסמאיה28/01/2019
שלום,
אני בת 34 וסובלת מגיל 30 בערך מכאבי גב תחתון אחרי שבצילום רנטגן לא ראו כלום, שלחו אותי לצילום ct וחוץ מימה שראו בגב, ראו שיש לי אבנים בכליה הימנית ללא הידרונפרוזיס.
הלכתי לאורולוג של הקופה והפנה אותי לאולט' כליות ודרכי שתן. התוצאות:
אורך 12.3 ס"מ
מודגמת במבנה תקין ללא הידרונפריזיס
בגביע מקבוצה אמצעית נצפתה אבן בקוטר כ- 0.9 ס"מ
ומוקד אקוגני נוסף החשוד לאבן בקוטר כ- 0.4 ס"מ.
האורולוג המדובר טוען שעלי לעבור ניתוח להסרת האבנים ואין דרך אחרת מלבד ניתוח.
שאלתי היא, האם באמת כך? אין סיכוי שהאבנים יתפוררו עם מתן תרופה מסויימת? האם חייבת לעבור ct נוסף לפני ניתוח שכזה? שכן קרינה נוספת ממש לא בריאה.
והאם ישנו אורולוג שמתמחה בכך שניתן לקבל אצלו עוד חו"ד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה
ד''ר יוסף שמואלי30/01/2019שלום לך, ראיתי שקבלת תשובה בפורום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)