פורום רפואת שיניים לחולים בסיכון - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולה סוכרת
    ח.
    13/07/2008

שלום רב, אני בחור בן 27 סובל ממחלת הסוכרת (סוכרת נעורים). לפני כחמישה ימים התחלתי להרגיש כאבים חזקים מאוד בלסת התחתונה ובלסת העליונה בצד ימין, התחושה היא כמו של חור בשן (זרמים חזקים מאוד ) התחושה מלווה אותי 24 שעות ולא רק בזמן אכילה או שתייה. לאחר ביקור אצל רופא שיניים נאמר לי כי צוואר השן שלי בלסת העליונה והתחתונה חשופים ולכן הכאבים. הרופאה עשתה לי טיפול עם פלואוריד והטיפול לא עזר. הכאבים הם חזקים מאוד ולכן אשמח להתייעץ האם כדאי לעשות טיפול שורש על מנת להשתיק את הכאבים ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולה סוכרת

הוספת תגובה

• חולה סכרת - רגישות רבה בשיניים

ד``ר מאיר רקוץ`
    14/07/2008

שלום,

מכיוון שהשפעת התכשירים האמורים להוריד את הרגישות הצווארית בשיניים היא איטית ולא מיידית, הייתי ממליץ להמתין מספר ימים להערכת ההשפעה של התכשירים בשימוש והקטנת הכאב לפני החלטות דרסטיות יותר כמו טיפול שורש.

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי שיניים לחולה לב
    בר
    10/07/2008

שלום, סבי בן 79. לפני שנה וחצי עבר אוטם ולאחריו ניתוח מעקפים והחלפת מסתם. הוא סובל מדלקות חניכיים חוזרות. חלק גדול משיניו דורשות עקירה. נוטל אספירין. היכן מטפלים בחולים מסוג זה? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי שיניים לחולה לב

הוספת תגובה

• עקירות מרובות לחולה עם רקע בעיות לב

ד``ר מאיר רקוץ`
    10/07/2008

עקב הסכנות והסיבוכים האפשריים לטיפולים הכירורגיים , להשפעות הלוואי של המתח הנפשי, שינויי תפקוד הלב, תגובתיות משתנה לחומרי אלחוש מקומי - היה עדיף שטיפול כזה יתבצע תחת ניטור באחת המחלקות לכירורגיית הפה והלסתות באחד מבתי החולים בארץ .
    הטיפול יתבצע בתאום רפואי עם הרופא הקרדיאלי המטפל

בברכה

דר' מאיר רקוץ'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולת סרטן
    דורית
    09/07/2008

שלום, אני חולת סרטן שכרע נמצא בהפוגה, אך יש לי בעיות רבות בחניכיים וכאבי שיניים, לא מצאתי רופאים שמוכנים לקחת אחריות על טיפול בי באיזור מגורי, הרבה מהם דורשים מכתב מהרופא האישי שלי שהוא מאשר כי אני יכולה לעבור טיפולים, האם זוהי פרוצדורה רגילה ומקובלת? כיצד באמת יודעים מתי אפשר לטפל ומתי לא ואצל מי? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חולת סרטן

הוספת תגובה

• טיפול שיניים לחולי סרטן

ד``ר חיים רפפורט
    09/07/2008

ראשית אני מאחל לך שההפוגה תמשך לתמיד.
    חולי סרטן או בעלי רקע של מחלת סרטן יכולים לעבור טיפול שיניים כאשר רופא השיניים המטפל מכיר את השלכות מצבם הרפואי הכללי על טיפול השיניים הנדרש. בדר"כ כאשר ספירות הדם תקינות ניתן לטפל. יש להתיחס לתרופות בהן נעשה שימוש כעת וכן לתרופות בהן נעשה שימוש בעבר ובהתאם לנ"ל להתאים את תוכנית הטיפול. במיוחד במצבים בהם נגרמת פגיעה במערכת החיסונית למשל על רקע הטיפול הכימי יש חשיבות מיוחדת לשמור על חלל הפה נקי מזיהומים העלולים לבוא לידי ביטוי במצב הרפואי הכללי. לסכום כדאי לטפל אצל רופא שיניים המבין כיצד להתיחס לאנשים במצבך ולא מטיל את כל כובד האחריות על האונקולוג המטפל אשר לרב לא מבין הרבה ברפואת שיניים.
    חשוב לציין שעל פי חוק את זכאית להחזרים מסוימים מקופ"ח ללא קשר לבחירת הרופא המטפל. מידע ניתן לקבל באגודה למלחמה בסרטן.
    הטיפול הנזכר ניתן במרפאות ייעודיות כגון בבי"ח תל השומר 03-5302686 , בי"ח איכילוב,רמב"ם ומרכזים נוספים או במרפאות פרטיות ע"י רופאים אשר עברו הכשרה נוספת בתחום
    בברכה
    ד"ר חיים רפפורט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה