מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היפנוזה במקום הרדמהגלית07/09/2008
האם זה אפשרי? ראיתי לפני כמה חודשים תוכנית של הBBC בה צולם ניתוח הוצאת גידול דרך חתך קטן בבטן ללא הרדמה רק בהיפנוזה. זה היה באנגליה. מה דעתכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפנוזה
ד``ר חיים רפפורט09/09/2008גלית שלום
קיימים רופאי שיניים אשר עברו הכשרה מסודרת בהיפנוזה ואשר עושים בה שימוש בעבודתם. לדעתי רובם עושים שימוש בהיפנוזה במקביל למתן הרדמה כתלות בטיפול הנדרש וכן במטופל עצמו. כל מקרה ישקל לגופו של ענין. רופ"ש אשר עברו הכשרה שכזו הינם בעלי תעודה רשמית ממשרד הבריאות.
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקודת חןע.31/08/2008
שלום רב, אני אחרי סרטן שד, לפני שלושה שבועות יצא לי מין נקודת חן כהה מעל הניב הימני שלי השיננית אמרה שזה לא ניראה טוב. מה זה אומר? לאיזה סוג רופא הולכים????? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נקודת חן
ד``ר חיים רפפורט01/09/2008אין באפשרותי לתת אבחנה על סמך התיאור שמסרת. יתכן ומדובר בנגע שפיר או בפיגמנטציה אשר לא שמת לב קודם לקיומה. על כל פנים אני ממליץ שתגשי להיבדק ע"י מומחה לרפואת הפה או מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר יבדוק ויחליט לגבי הצורך בהמשך בירור ומעקב. י
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת תריס ודלקת חניכייםאילן27/08/2008
מזה מספר שנים אני סובל מידי כחצי שנה מכאבי חניכיים סביב שיני הבינה התחתונות. לעיתים הכאב חולף כעבור מספר ימים בעזרת צחצוח ושימוש בשטיפת פה כזו או אחרת... ולעיתים מתפתחת סביב המקום דלקת ואני נאלץ להשתמש באנטיביוטיקה. מאחר שמדובר באחת למספר חודשים אני נמנע מלעקור את שיני הבינה שכן הן כלואות ונאמר לי שהדבר מצריך ניתוח ומומחיות מיוחדת... עתה אני סובל מדלקת כאמור וטיפול באוגמנטין שנמשך חמישה ימים לא עוזר לי במאום. כמו כן בין לבין התגלה כי אני סובל מדלקת בבלוטת התריס - עניין שמשבית את פעילותי כליל.
האם יש קשר בין דלקת חניכיים סביב שיני הבינה לבין דלקת בבלוטת התריס או שזה אך צרוף מקרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת חניכיים סביב שיני בינה
ד``ר חיים רפפורט01/09/2008על פי התאור נראה כי הקשר הינו מקרי והדלקת נובעת מבקיעה חלקית של שיני הבינה כאשר מעת לעת חיידקים הנמצאים בתוך כיס החניכיים הקיים באזור ושלא ניתן לנקותו כהלכה מפרים את המצב הרגוע וגורמים להתפתחות דלקת מקומית.מאחר והדלקת חזרה על עצמה מספר פעמים בהחלט יש לשקול עקירת השיניים. רצוי לציין שבדר"כ עקירת שיני בינה תחתונות מחייבת גם את עקירת העליונות. רצוי שהעקירות תבוצענה ע"י מומחה לכירורגיה פה ולסתות אשר יבדוק ויוכל להרחיב לגבי יתרונות וחסרונות.
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שיניים וקרישת דםנועה24/08/2008
שלום, לאחרונה התחלתי לסבול מבעיות קרישת דם, הדם מתקשה להיקרש ואני כרגע עושה בדיקות על מנת לזהות את הבעיה. האם אני יכולה לטפל סינתיים בשיניים, או שיש צורך להמתין עד סוף הבדיקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה בקרישת הדם
ד``ר חיים רפפורט25/08/2008נועה שלום
לדעתי כדאי לסיים קודם את הבירור ולקבל אבחנה ודרכי טיפול מומלצות. במידה ומדובר בטיפול חרום כדאי להתיעץ עם ההמטולוג המטפל לנקיטת אמצעי זהירות כתלות בפעולה אשר רוצים לבצע
בברכה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול שורש - חרדהשמי20/08/2008
אני אמור לעבור טיפול שורש תחת זריקה. הבעייה שלי היא לא הכאב מהזריקה עצמה אלא תחושת השיתוק בפנים הנלוות אליה שגורמת לי למחנק ולחרדה גדולה לפני בזמן הטיפול ואחרי. איך והאם ניתן ניתן לבצע ללא האי נעימות הכרוכה? הטיפול לא סובל דיחוי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה
א21/08/2008במידה וחייבים לבצע הרדמה ניתן לעתים לעשות שימוש בשיטת הרדמה המרדימה רק את השן המטופלת ואינה מלווה בהרדמה של הרקמות הסובבות כגון שפתים ולחיים- הרדמה זו נקראת הרדמה "אינטרה ליגמנטרית או הרד'מת PDL" בנוסף ניתן לשקול אמצעים נוספים המורידים את רמת החרדה כגון שימוש בסדציה. קיימים צספר סוגי סדציה: נשאפת - ניטרוס אוקסיד, גז צחוק בשמו העממי, סדציה הכרתית הניתנת ע"י בליעה או במתן לוריד. פתרון אשר רצוי לעשות בו שימוש מושכל ולהימנע ככל האפשר הינו הטיפול בהרדמה כללית. כמו נכן ניתן לבדוק ו או לשלב טיפול פסיכולוגי התנהגותי להורדת רמת החרדה . בהצלחה ד"ר רפפורט
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרות17/08/2008
שלום, אני נערה בת 16 ויש לי צבע צהבהב על השינים מה אפשר לעשתו אני רוצה שהוא יהיה זוהר ולבן. איך אפשר? עברתי ניקוי אבנית וזה יצא ללא הצלחה. מה עושים ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צהבהבות
ד``ר מאיר רקוץ`17/08/2008לרות שלום,
גוון השיניים משתנה מאדם לאדם ותלוי בהיגיינה האורלית שלו אך גם בתנאים ששררו בזמן תהליך יצירת והסתיידות השיניים . מצבים בהם נתנו לילד בגיל צעיר תרופות או הארעות מצבי דחק רפואיים משפיעים על איכות וגוון השיניים.
בהחלטה על הלבנת השיניים יש להעריך ראשית את איכות השיניים, מספר וסוג השחזורים הקיימים (סתימות או כתרים), עוצמת או כהות גוון השיניים.
ישנן מס' שיטות להלבנה אשר מתחלקות בעיקרן לשיטות בהן יש טיפול בשן אחת או הלבנה של מס' שיניים בקשת השיניים.
ניתן לבצע הלבנה בעזרת כפות אינדיבידואליות והנחת חומר אשר נמסר ע"י רופא השיניים בריכוז המתאים לתקופה קצובה בשימוש ביתי או בטיפולים המתבצעים במרפאה בצורה אינטנסיבית יותר.
יש לזכור שברוב השיטות , ישנה נסיגה קלה בתוצאות בתום 6-12 חודשים מהתוצאה שהתקבלה מיד לאחר סיום הטיפול הראשוני.
אנא התייעצי עם רופא השיניים שלך על הצורך והדרך בה ניתן לבצע טיפול שכזה במידה ויש אכן הצדקה לביצועו.
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי צבע
ד``ר חיים רפפורט17/08/2008שלום רות
קודם כל יש לדעת שצבע השיניים הינו צהבהב ולא לבן. אם רוצים "להלבין" כלומר להפוך את השיניים לפחות צהובות ניתן לשקול טיפולי "הלבנה " אך רצוי שיבוצעו ע"י רופ"ש לאחר שבדק את מצב שינייך וכן תוך התיחסות לגילך הצעיר על מנת למנוע פגיעה אפשרית.
בברכה,
ד"ר חיים רפפורט
03-5302686
03-6325573* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשלי13/08/2008
ברצוני לדעת כיצד לוקחים מידה לשיניים תותבות אם קיימת נסיגה (ירידת גובה) של הלסת העליונה עד כדי מצב שהלשון קרובה ללסת בפתיחת הפה, האם מצב זה מצריך ניתוח כדי לשחזר גובה, איזה טיפול נחוץ במקרה כזה לשם הרכבת זוג תותבות. תודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK13/08/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=246 id=link]שיקום הפה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת תהליך כירורגיימית10/08/2008
שלום, התחלתי בתהליך כירורגי בלסת ונכנסתי להריו, האם הברירה היחידה היא לדחות אותו עד לאחר הלידה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהליך כירורגי
ד``ר חיים רפפורט10/08/2008הדבר תלוי בפעולה הכירורגית, במצב הבריאותי של האם והעובר, בדחיפות ועוד. בדר"כ סמסטר שני הינו הזמן המומלץ אך אין הדבר מונע טיפול גם בשלבים אחרים בהריון. רצוי לשקול את הנושא עם הרופא המטפל ולהחליט בשיתוף בין הרופא והמתרפאה ובמידת הצורך גם גניקולוג מטפל לגבי מועד ביצוע הטיפול
בהצלחה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטליה05/08/2008
שלום רב, אימי בת 78 וסובלת מתסמונת סג'וגרן ויובש נוראי בפה שמתבטא בתחושות בלתי נסבלות, טעמים של נחושת וטעם חמוץ ולא ברור ממה זה בדיוק נובע. התסמונת גורמת לפגיעה בשיניים ולכאב וכמפלט אחרון חשבתי שאולי כדאי לעקור את כל השיניים ולעשות שיניים תותבות. האם לאור המצב נראה כי זה יכול לסייע ומה הבעיות שעשויות להיות כשיש שיניים תותבות. תודה רבה ואשמח לכל עצה. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטליה
ד``ר חיים רפפורט05/08/2008שלום טליה
הפגיעה בשיניים נובעת בשל הפגיעה בבלוטות הרוק. הדבר גורם לשינוי כמותי ואיכותי של הרוק. עקב כך קיים סיכון רב יותר להתפתחות מוקדי עששת בשיניים. הטיפול הנכון הינו צחצוח, שימוש בתכשירים המכילים פלואוריד ומעקב קפדני וטיפול במידת הצורך ע"י רופא השיניים ולא עקירתן. רצוי לזכור שבהעדר שיניים השימוש בשיניים תותבות נשלפות אשר הינו בעיתי תמיד ובמיוחד במקרי יובש פה שכן אחיזת התותבת קשורה לווקום הנוצר בין התותבת לרקמה הרכה בנוכחות נוזל הרוק אשר אצל אמא שלך הינו מצרך נדיר.
בברכה
ד"ר חיים רפפורט
035302686
036325573* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הירדמות שפהנופית02/08/2008
שלום, אני בהריון בחודש שמיני ולאחרונה נרדמת לי השפה החל מתחתית השפה הימנית ועד השפה, מדי פעם המקום נרדם ומתעורר ואז אני מרגישה כמו שפגה הרדמה, מה זה יכול להיות ומה אתם ממליצים לי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול ותחושת הרדמה בשפה בזמן הריון
ד``ר מאיר רקוץ`02/08/2008לנופית שלום,
ראשית ברכות ואיחולי לידה קלה.
תחושת הנימול בחלל הפה איננה תופעה שמשויכת בד"כ להריון.
גם במצבים של עליה במשקל אשר קורית בזמן ההריון לא נראה סביר כי כי תהליך בצקתי לוחץ על העצב ומדמה את תחושת ההרדמה המקומית.
יש לגשת לבדיקה אצל רופא השיניים שלך ולשלול תהליכים דלקתיים בשיניים אשר יכולים להקרין וליצור גירויים עצביים המדמים את תחושת הנימול (זיהום בחוד השורש והתפשטות התהליך לקרבת עצב המעצבב גם את השפה התחתונה למשל).
דר' מאיר רקוץ'
מנהל היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים
המרכז הרפואי ע"ש שיבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרה31/07/2008
שלום רב, אמי בת 57 והיא לא מבקרת אצל רופאי שיניים לעיתים קרובות. השיניים שלה בסדר - היא מקפידה לצחצח בוקר וערב והיא מאוד אסטתית. העניין הוא שיש לה אבן כי הרבה מאוד זמן היא לא הייתה אצל רופא שיניים ולמיטב הבנתי רק בניקוי שיניים אפשר להסיר אבן. בקיצור הבעיה היא שאמא שלי מאוד מפחדת מרופא שיניים - עד למצבי חרדה. רציתי לדעת האם משתמשים בגז צחוק גם למבוגרים?והאם גז הצחוק יעיל במקרה שלה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "גז צחוק"
ד``ר חיים רפפורט01/08/2008"גז צחוק" בשמו העממי אינו מיועד רק לילדים . גם מבוגרים רשאים להינות מיתרונותיו. פעולת סילוק האבנית אשר לדעתי הינה חויה קשה לחלק מהמטופלים (מה גם שאין אפשרות להרדים את כל השיניים והחניכיים לצורך הטיפול)יכולה להתבצע בצורה יותר נעימה תחת השפעת גז הצחוק. לגז הצחוק השפעה על סף הכאב (הפעולה כואבת פחות) וכן השפעה מטשטשת המורידה את רמת החרדה. לסכום השימוש בגז הצחוק מהווה פתרון מצוין גם למבוגרים ובשמוש נכון ובהתוויות המתאימות מקל על מטופלים רבים.לדעתי קיים תת שמוש ובכך אשמים גם רופאי השיניים אשר רובם אינו מעודד זאת.
בברכה
ד"ר חים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה סוכרתל.28/07/2008
אני בחור בן 27 סובל ממחלת הסוכרת (סוכרת נעורים) לפני כחמישה ימים התחלתי להרגיש כאבים חזקים מאוד בלסת התחתונה ובלסת העליונה בצד ימין, התחושה היא כמו של חור בשן (זרמים חזקים מאוד ) התחושה מלווה אותי 24 שעות ולא רק בזמן אכילה או שתייה. לאחר ביקור אצל רופא שיניים נאמר לי כי צוואר השן שלי בלסת העליונה והתחתונה חשופים ולכן הכאבים. הרופאה עשתה לי טיפול עם פלואוריד והטיפול לא עזר. הכאבים הם חזקים מאוד ולכן אשמח להתייעץ האם כדאי לעשות טיפול שורש על מנת להשתיק את הכאבים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב בצוואר השן
ד``ר חיים רפפורט28/07/2008האם בוצעו צילומים ו/או בדיקות נוספות אשר יכולים להשפיע על ההחלטה. במידה בדיקות עזר נוספות שליליות יש לשקול לפי עוצמת ותדירות הופעת הכאבים. הטיפול בפלואוריד אינו בהכרח עוזר לאחר טיפול חד פעמי. לדעתי לא כדאי למהר ולבצע טיפול שורש אלא אם כן קיימת ודאות או סבירות גבוהה שהדבר יעזור שכן מרגע ביצוע טיפול השורש אין דרך חזרה.
בברכה
ד"ר חיים רפפורט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית23/07/2008
שלום רב, אפשר לשמוע על רגל אחת מי הם ה"חולים בסיכון" שבהם אתם מטפלים? על אילו מחלות מדובר? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחידה לרפואת שיניים לילדים וחולים
ד``ר חיים רפפורט25/07/2008מורכבים. בי"ח שיבא, תל השומר
אוכלוסית המטופלים כוללת ילדים ומבוגרים אשר להם מחלות רקע היכולות להשפיע על תכנון ומתן טיפול השיניים כגון מחלות לב, סכרת, הפרעות קרישה, רקע אונקולוגי- סרטן, פיגור שכלי ועוד. כמו כן במידת הצורך אנו משלבים טיפול תחת הרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלבנה וחרסינה בהריוןדקלה20/07/2008
שלום רב, אני בת 32 ובשליש השני (שבוע 17) להריוני. לפני שנים רבות שברתי במעט את שתי שיניי הקדמיות העליונות- רופא השיניים שייף לי אותן במידה ניכרת ובנה לי עליהן השלמה (לא כתר). כיום, למעלה מעשר שנים אחרי, מצב ההשלמה לא אסטתי מספיק, אך הייתי שמחה להציל את השיניים ולהימנע מכתר. בייעוץ שקיבלתי בטרם נכנסתי להריון נאמר לי כי ככל הנראה ניתן להדביק עליהן חרסינה ולהימנע מכתר. אני מעוניינת לעבור הלבנת שיניים בטרם הדבקת החרסינה - האם הטיפולים הללו, קרי הלבנה והדבקת חרסינה, מותרים בהריון או שמומלץ להמתין עם הטיפולים??? יש לי גם כשלושה חורים, אך כבר ראיתי שענית בשאלה הקודמת כי אין בעיה עם הרדמה וסתימת חורים. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלבנה וחרסינה
ד``ר חיים רפפורט20/07/2008שלום דקלה
ציינת בשאלתך שהמצב כבר קיים מזה מספר שנים. במידה וברצונך לבצע הלבנה רצוי לבצעה בטרם ביצוע שחזור י החרסינה שכן הדבר חשוב לצורך התאמת צבעים טובה.לדעתי לא הייתי ממהר לבצע הלבנה דוקא בהריון. המתיני מעט והתאוששי לאחר הלידה הצפויה ואז גשי לטיפול שהזכרת.
בהצלחה
בברכה
ד"ר רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מתקדםבילי16/07/2008
שלום, יש לי כאב בשן, האם מותר לי לעבור הרדמה על מנת לטפל? האם יש כללים מיוחדים לנשים בהריון וטיפולי שיניים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול שיניים והריון
ד``ר חיים רפפורט16/07/2008חשוב לדעת שמותר ולעתים רצוי לטפל גם בזמן הריון. בודאי שאין להימנע ממתן הרדמה. עצם היותך בהריון אינה אומרת שעליך לסבול במהלך הטיפול. טיפול המוגדר עזרה ראשונה רצוי שינתן שכן הימנעות מטיפול והכאב והלחץ הנלווים אליו משפיעים לרעה גם על העובר. רק לעתים רחוקות כגון בהריון בסכון רצוי לערב את הגניקולוג המטפל בשיקול הדעת. לגבי חומר ההרדמה על רופא השיניים לשקול את החומר בשמוש. בדר"כ הזמן המומלץ לטיפול הינו בטרימסטר השני אך ניתן לטפל לכל אורך ה הריון. צילום הנחוצים לאבחנה מותר לבצע תוך שמוש באמצעי הגנה כמקובל. טיפולים שאינם דחופים ניתן לדחות לאחר ההריון. רצוי להיות במעקב של רופ"ש בזמן ההריון ואף לבדוק את מצב החניכיים ולבצע סילוק אבנית כנדרש שכן השינויים ההורמונלים יכולים להשפיע לרעה על התפתחות דלקת חניכיים.לסכום הייתי ממליץ לגשת לרופ"ש אשר יבדוק ויחליט על דחיפות הטיפול תוך התיחסות למצבך הכללי וימליץ על הטיפול הנדרש.
בהצלחה
ד"ר חיים רפפורט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)