מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהמלי21/10/2010
שלום רב
במהלך שלושת הימים האחרונים כואב לי מסבי לשן הבינה התחתונה יש לי נפיחות ואדמומיות לא יורד לי דם.
רציתי לדעת האם שטיפות במי מלח יכולות לעזור?
האם זה יכול לעבור מעצמו בלי אנטיביוטיקה ?
האם יש תרופה אחרת שאני יכולה לנסות להתחיל במקום אנטיביוטיקה?
יום נעים ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר חיים רפפורט21/10/2010מלי שלום
נסי שטיפות מי מלח או חומר הנקרא קורסודיל/תרודנט/שווה ערך הניתן ע"י הרוקח אך בכל מקרה כדאי לודא את מהות הבעיה ע"י בדיקת רופא השיניים המטפל.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת11/10/2010
אני סובלת מנסיגת חניכיים כבר שנים. שיניי צהובות מאוד ויש עליהם כתמים חומים בחלק הקרוב לחניכיים. האם אני יכולה לעשות הלבנת שיניים? מה ממולץ למקרה שלי? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר חיים רפפורט11/10/2010עינת שלום.
דבר ראשון אני ממליץ לך להבדק ע"H רופא שיניים אשר במידת הצורך יפנה אותך למומחה לחניכיים. צוואר השן (החלק הקרוב לחניכיים) תמי בגוון צהוב יותר מכותרת השן בחלק הסגרי. נראה שעליך להתיעץ עם רופא השיניים לגבי הטיפול האפשרי לשפור המראה (שחזורים,ציפויים). אם מדובר בכתמים חומים על רקע עששת יש לבצע שחזורים בצבע השן. הלבנה לא בהכרח תעזור לבעיתך אך כאמור יש לקבל החלטה לאחר בדיקה קלינית אצל רופא שיניים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מומחים מומלצים לטיפול בשיניים לאנשםאולגה03/10/2010
שלום רב!
אבא שלי בן 61 והוא חולה סכרת (סוג 2). כרגע יש לו כאבים בשיניים. אני מבינה שהוא זקוק לרופא שמתמחה בטיפול אנשים עם מחלת הסכרת. שאלה שלי למי מומלץ לפנות
תודה מראש
בברכה
אולגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חולה סכרת וטיפול שיניים
ד``ר חיים רפפורט03/10/2010אולגה שלום
נסי למצוא מומחה לרפואת הפה או רופא שיניים כללי בעל ידע לגבי השלכות סכרת על אופן הטיפול וסוג הטיפול. אפשרות נוספת הינה במסגרת מרפאה בבית חולים. אם מצבו מאוזן יכול לעבור טיפול בקהילה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחני28/09/2010
שלום רב,
אני בת 31 וסובלת מבולימיה קשה במשך כמה שנים (ונמצאת בטיפול)
כתוצאה מההקאות התכופות השיניים שלי שהיו יפות מאוד, מאוד ניזוקו. הן הצהיבו, התפוררו מעט, ונעשו מאוד דקות.
אני מאוד חוששת!
אחרי כל הקאה אני משתמשת במי שטיפת פה עם פלואוריד, ובמשחת שיניים לשיניים רגישות.
האם זה נכון להשתמש מספר פעמים ביום במי שטיפת פה המכילים פלואוריד?
האם יש משהו נוסף שאני יכולה לעשות כדי למזער את הנזקים? כמו ציפוי להגן על השיניים או משהו בסגנון?
אודה לכם מאד על כל עצה טובה.
בברכת שנת בריאות ושלום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמיה
ד``ר מאיר רקוץ`28/09/2010לחני שלום,
התוצאה של ההקאות המתמשכות מתבטאת בסביבה חומצית בפה המעודדת פגיעה באמאייל ובדנטין השן, שינוי גוון, התפוררות ועששת דוהרת.
מעבר לנסיון בטיפול במקורות ההרגל הטראומטי בין היתר לסביבת הפה יש כמובן לנסות ולמזער את הנזקים הנגרמים לשיניים והרקמות הסובבות.
צחצוח שיניים ושטיפות פה עם מוצרים המכילים פלואוריד הם אחת הדרכים למזעור הנזקים.
יש משחות שיניים על בסיס APC כמו GC-MOUSE הנמכרות בחלק ממרפאות השיניים או ע"י היבואן, שטיפות וצחצוח שיניים עם משחות על בסיס סודה לשתייה - סודיום ביקרבונט אף הם יעזרו להקטנת החומציות בפה.
מעל לכל חשוב שתהיי תחת פיקוח דנטלי צמוד של רופא שיניים ושיננית בתכיפות גבוהה.
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית19/09/2010
שלום,
אני בת 52,השיניים התחתונות שלי צפופות בגלל שני הניבים העקומים והבולטים .צילומים גילו נסיגה מקומית קלה בשיניים.ידוע לי שהצפיפות עלולה ליצור בעיה בריאותית בשיניים ולכן שקלתי גשר שקוף ועקירת שן קדמית תחתונה כדי לקבל את התוצאה הטובה.מה עדיף מבחינה בריאותית להשאר עם השיניים הצפופות או לשים את הגשר במצבי?הרופא טוען שאם אשמור על היגיינת הפה בתקופת הטיפול, בעיית החניכיים לא תיגבר.אכן כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיניים צפופות
ד``ר חיים רפפורט19/09/2010שלום רוית
בתחילת דברי אני רוצה לסייג ולהדגיש שתשובה נכונה צריכה להינתן על סמך בדיקה קלינית בלבד ולא לפי תיאור כללי כפי שפרטת. קרוב לודאי שאם במשך חייך עד כה לא התרחשו שינויים גדולים מבחינת מחלת חניכיים באזור המדובר הסכוי לשינויים דרמטיים הם קטנים. כל זאת בהנחה שאת שומרת על היגיינה קפדנית וביקורות סדירות אצל רופא שיניים ושיננית. מצד שני אם ברצונך להשיג שיפור אסתטי יתכן ואין מנוס מטיפול ליישור שיניים אשר יתכן וידרוש גם ביצוע עקירות לפי המלצת האורטודונט- מומחה לישור שיניים. עליך להחליט מה חשוב לך מבחינה אסתטית ובריאותית ולקבל מרופא השיניים המטפל מידע בנוגע ליתרונות וחסרונות של כל טיפול או חוסר טיפול וכך תוכלי לקבל החלטה מושכלת.
בהצלחה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלורקסידין לאחר תיקון מסתם מיטרלירועי10/09/2010
שלום
בן 59, לפני 10 ימים ניתוח תיקון מסתם מיטרלי. במהלך האישפוז הומלץ שטיפות פה יומיות עם קורסודיל- כלורקסידין פעמיים ביום, כמניעה לאנדטקרדיטיס.
האם יש בעיה בשימוש ממושך? כמה זמן נראה לך סביר להמשיך בטיפול מניעתי זה ?
האם יש המלצות נוספות למצב לאחר ניתוח מסתם (למשל תדירות טיפולי שיננית?) פרט לשמירה על היגיינה אורלית.?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלורהקסידין לאחר תיקון מסתם מיטרלי
ד``ר מאיר רקוץ`10/09/2010שנה טובה ובריאה לרועי,
ההמלצה לשטיפות פה עם כלורהקסידין X2 ביום באה בנוסף לצחצוח השיניים ושימוש בעזרי היגיינה אורלית נוספים.
יש לדעת כי שימוש ממושך גורם לצביעה חיצונית על פני השיניים , אשר בקלות מוסרת ע"י השיננית.מומלץ בשנה הראשונה להגיע כל 3-4 חודשים לשיננית בכדי לוודא כי ההיגיינה האורלית נשמרת כראוי , לאחר מכן יש להגיע כל 6 חודשים אלא אם כן קיימים תנאים בפה המצריכים ביקורים תכופים יותר.
מומלץ לבצע את השטיפות בתקופות של שבועיים ולאחר מכן הפסקה של שבוע בכדי להקטין את הסיכוי להיווצרות זני חיידקים עמידים בפה.
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדם בבעיהחילוני חרד02/09/2010
מובטל אחרי התקף לב שלישי אחרי צינטור שלישי עם סטנט לפני צנטור רביעי עם 2 סטנטים נוספים בנוסף התגלתה סכרת סוג 2
ללא ביטוחים משלימים - קופת חולים מכבי
השאלה - אם וכאשר אקבל התחיבות הקופה - מה היא מכסה ?? ההתחיבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה פיננסית דנטלית
ד``ר מאיר רקוץ`03/09/2010את התשובה תוכל לקבל רק בקופת החולים שלך
בברכת בריאות ושנה טובה
דר ' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמחות ברפואת שיניים לילדיםעידן01/09/2010
שלום
אני סטודנט לרפואת שיניים בחול.בשנה האחרונה ללימודים.
רציתי לשאול איפה בארץ אפשר להתמחות בילדים ומה תנאי הקבלה?
לפי מה ששמעתי בארץ זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל להתמחות ברפואת שיניים האם זה נכון?
אם אני רוצה להבטיח את מקומי האם יש ליצור קשר עם האחראי למתמחים כבר בשנה הארונה ללימודים?
בתודה עידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמחות ברפואת שיניים לילדים
ד``ר מאיר רקוץ`02/09/2010לעידן שלום,
למרות שזה איננו הפורום המתאים לטיפול בבקשתך הרי תשובה קצרה.
מחלקות ההתמחות הקיימות כרגע בארץ ומקבלות מתמחים חדשים הן המחלקה לרפואת שיניים לילדים בביה"ס לרפואת שיניים תל אביב,המחלקה לרפואת שיניים לילדים בפקולטה לרפואת שיניים הדסה - עין כרם, המחלקה לרפואת שיניים לילדים בביה"ח ברזילי באשקלון. היח' לרפואת שיניים לילדים וחולים מורכבים בתל השומר איננה מקבלת בשלב זה מתמחים חדשים.
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלות וטיפוליםסוזן31/08/2010
שלום.אני צריך לעבור טיפול שורש וטיפולים נוספים.
הבעיה היא שאני סובל ממחלות כרוניות-סכרת,אסטמה ועוד..
אני מקבל פרדניזון קבוע במינון יחסית נמוך.האם אני צריך לטפל במרפאה מיוחדת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות וטיפולי שיניים
ד``ר חיים רפפורט01/09/2010שלום לך
יש לקחת בחשבון את חומרת המחלות שלך וכן האם הן במצב יציב (התקפי אסטמה תדירים ידרשו התיחסות וכדומה). עליך לידע את רופא השיניים המטפל ובשיתוף עם הרופא הכללי -רופא המשפחה או רופא אחר המנהל מעקב אחריך ניתן להחליט האם ניתן לעבור טיפול במסגרת הקהילה או שמא יש צורך להפנותך למסגרת טיפולי שיניים בבית חולים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים ARיפה 1328/08/2010
אני זקוקה לטיפול שיניים והשתלות מקבלת מידי יום 10 מ"ג קורטיזון ופעם בשבוע זריקת מטרוטקסט 25 מ"ג, שאלתי האם אני יכולה לבצע השתלות ומה סיכוי ההחלמה והאם זה בכלל יחזיק מעמד יש לציין שיש לי נסיגת חניכיים וסובלת מידי פעם מדלקות שיניים. אודה על תשובתכם. יפה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד``ר חיים רפפורט28/08/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_כירורגית_פה_ולסת_סרטן_הפה_והלוע' id=link]כירורגית פה ולסת, סרטן הפה והלוע[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהקרין25/08/2010
שלום, יש לי 4 סתימות בפה. בביקור האחרון שלי אצל רופא השיניים הוא המליץ לי להחלחיף את ארבעתן.
- כל כמה זמן יש לחדש סתימות?
- האם חידוש סתימה יכול לפגוע בשן? האם הוא גורר קדיחה נוספת והעמקת החור עצמו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוש סתימות
ד``ר חיים רפפורט25/08/2010קרין שלום
"חידוש " סתימות צריך להיבחן בכל מקרה לגופו. לעתים יש לחזור על סתימה אחת ל3-5 שנים ולעיתים רק לאחר 20 ו30 שנה ואף יותר. בכל מקרה אין צורך לחדש סתימה בשל הסיבה שעבר פרק זמן מסוים אלא רק בשל הופעת בעיה הדורשת את החלפת השחזור כגון עששת משנית שבר או סדק בשחזור קיים וכדומה.
כתלות בסיבה אשר בעטיה יש צורך בהחלפת השחזור יקבע האם יש צורך להוריד חומר שן נוסף או שניתן רק להוציא את השחזור הקיים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקירת שן לחולה שמקבל קומדיןלנה17/08/2010
שלום רב
אבי אחרי ניתוח מעקפים בלב וגם עם מעקף מלכותי ברגל מקבל קומדין 7.5 , אסיפירין 100 וגם פלביקס. אתמול התחילה לכואב לו שן.פנינו לרופא שיניים,הוא (בצדק) לא טיפל באבי ושלח אותנו לרופא משפחה. רופא משפחה שלח אותנו למרפאות חוץ של בית חולים (סורוקה) למחלקה פה ולסט.
כידוע במרפאות חוץ תורים ארוכים ואבי עד עכשיו עם כאבים עזים. אז השאלות שלי הן:
1. לאיזה רופא צריך לפנות במקרים כאלו?
2. איך עוקרים שן לחולים שמדלילים דם עד INR מ2.5 עד 3
תודה מראש
לנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עקירת שן לחולה המקבל קומדין
ד``ר מאיר רקוץ`17/08/2010ללנה שלום,
ההפניה למחלקת כירורגיית פה ולסתות בביה"ח היא נכונה ואולי תשקלו פניה למחלקות נוספות בבתי חולים אחרים בדרום ובמרכז - ברזילי אשקלון, הדסה- עין כרם, תל השומר, איכילוב, אסף הרופא ,בילינסון ועוד.
אינני יודע אם מקור הכאבים הוא בתהליך דלקתי סביב השן או ממקור מוך השן (העצב שבשורש השן).במידה והכאב הוא ממקור העצב יתכן וניתן להקל בכאבים ע"י טיפול שורש כטיפול הרגעה ראשוני ולהמתין לתור המיועד לעקירה ללא כאבים.
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןיעל17/08/2010
מה קורה במקרה של ילד בן 10 בעל תסמונת דאון שצריך לעשות טיפול שיניים? האם יש רופאי שיניים מיוחדים לאנשים עם מוגבלויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול שיניים ותסמונת דאון
ד``ר חיים רפפורט17/08/2010יעל שלום
ישנה חשיבות לשיתוף הפעולה של הילד לקבלת הטיפול. לאור הגיל שהזכרת מומלץ לפנות למומחה לרפואת שיניים ילדים בקהילה. פתרון אחר הינו במרפאות בית חולים כדוגמת היחידה לטיפול שיניים לילדים בבית חולים תל השומר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהלימור12/08/2010
האם מישהי שסובלת מאנמיה יכולה לעבור בלא בעיה כל טיפול שיניים גם כזה שיגרום לאיבוד קצת דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד``ר מאיר רקוץ`12/08/2010ללימור שלום,
חשוב לדעת האם האנמיה היא תקופתית או קבועה, האם היא מטופלת תרופתית, האם היא מלווה בהפרעות דמם או קרישה.
אנמיה קלה איננה מהווה מגבלה לטיפולי שיניים או טיפולים המלווים בפוטנציאל דימום קל.
לפני הטיפול כדאי לבדוק עם רופא המשפחה את מקורות האנמיה ולידע את רופא השיניים במידע רפואי זה
בהצלחה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשושי08/08/2010
הבנתי שבהריון אסור לעשות טיפולי שיניים. עד איזה שלב מותר? מה עושים במקרי חירום של זיהום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וטיפולי שיניים
ד``ר מאיר רקוץ`08/08/2010לשושי שלום,
ההעדפה היא לבצע את טיפולי השיניים ב-1/3 השני של ההריון , חודשים 4-5-6 להריון.
במקרה חירום של זיהומים יש להתיעץ עם הרופא שיניים המטפל והרופא הגניקולוג
בברכה
דר' מאיר רקוץ'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)