מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלאת לבטים...מה קודם? איך? למה?כרמית04/07/2011
שלום.
בני בן השנתיים ו9 חודשים. נמצא עימי בבית,ילך לראשונה לגן לקראת גיל שלוש בעוד חודשיים. הוא עדיין יונק מדי פעם ועדיין ישן לצידי במיטה.הוא מדבר אך לא דיבור שוטף...הרבה מילים אינן ברורות,אך הוא מפתיע עם משפטים חדשים מדי יום. הוא בן שלישי,ואח לשתי בנות. שאלותיי הן: 1) התחלתי לפני יומיים גמילה מטיטול.אין סירוב חד משמעי לשבת על סיר או ישבנון...אבל השתן...רק מחוצה להם...על הרצפה וקקי רק בתחטול..אינני יודעת אם זה מוקדם מדי עבורו...אך בתוך החודשיים הקרובים אם לא יגמל לא יקבלו אותו לגן.כיצד להמשיך בתהליך? 2) גמילה מציצי וגמילה ממיטתי.ניסיתי וקיבלתי תגובות צווחניות וזועמות ביותר מן הסתם...(לא ציפיתי אחרת...:)),החלטתי לא להלחיצו עם כל כך הרבה גמילות יחד למרות גילו.האם גם זה נכון לעשות? ובכלל אני חשה שהוא עוד קטנטן מדי בכדי להתחיל גן... במה להתרכז כרגע וכיצד? האם להרפות עם הגמילה מטיטול ולנסות שוב בעוד...? מה נכון? אשמח לעזרה. די מבולבלת.... תודה מראש, כרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלאת לבטים...מה קודם? איך? למה? - תגובה
ד``ר אורה רבר04/07/2011לכרמית היקרה שלום
אכן כפי שאת חשה לא ניתן לעשות את כול הגמילות בבת אחת.
לא ברור לי מדוע התמהמת עד עכשיו?
האם גם הבנות הגדולות ישנו במיטתך עד גיל שלוש?וינקו עוד גיל זה?
מתי נגמלו מחיתול וכיצד?
האם יש שוני בין הדרך בה את מגדלת את הבן השלישי? אם כן ממה נובע השוני?
להרחבה בנושא "סדר לידה"- מקום הילד במשפחה, תוכלי להיכנס לאתר שלי ולצפות בראיון טלוויזיה שנערך עמי בנושא.
האם יש לך שותף לחיים שיש לו מה לומר בנושא, אם כן מה דעתו?
אז מה עושים?
קבעי לך סדר עדיפויות במה את רוצה להתחיל?
אני הייתי מתחילה בגמילה מיניקה ושינה במיטתך- את שניהם ניתן לשלב יחד.
ורק לאחר כמה שבועות, כאשר הילד כבר נרגע, ישן במיטתו ולא יונק ניתן לעבור לגמילה מחיתולים.
בגמילה מחיתולים הכוונה לגמילה גם מעשיית שתן וכן גם מעשיית צואה בחיתול.
בכול מקרה אין להתחיל את הגמילה בלחץ ועם סטופר ביד- יש לאפשר גמילה מתונה על פי קצב התקדמות הילד, ללא לחץ, רק עידוד כאשר הוא מצליח, והתעלמות מוחלטת כאשר לא מצליח.
אין הכוונה כמובן להשאירו רטוב אלא רק לעשות את כול פעולות ההחלפה ברוגע וללא כעס או הטפת מוסר בנושא.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה....
כרמית04/07/2011שלום אורה ותודה על תגובתך.
לגבי מדוע התמהמהתי עד כה...אז... לגבי הגמילה מטיטול, כך עשיתי עם שתי בנותיי. בדיוק באותו הזמן והכל הלך חלק,עם מעט תקלות התחלתיות ,אך ללא בעיות מיוחדות.לגבי הגמילה מיניקה...הגדולה לא ינקה הקטנה ינקה וגמלה עצמה לבד בגיל שנה ועשרה חודשים...ורק עם הקטנטן זה עדיין לא קרה.הוא אמנם גמל עצמו לבד ממוצץ לפני כשנה מה שלא קרה עם הבנות...כל אחד שונה... :)- האמת שהיניקה כיום מתבצעת רק לפני השינה ולא כך סתם מתי שבא.כשאני אומרת לא זה לא ואיני נלחצת מהבכי.
לגבי השינה במיטת ההורים זה היה מאוד נוח לכולנו וישנה הסכמה של כל הצדדים.רק לאחרונה חשבנו שהגיע הזמן לעשות קצת סדר...אך זה פחות בוער... הגמילה מטיטול הכי מועדפת כרגע... כיצד לעשותה הכי נכון שאפשר מבלי להילחץ? מה טעות לומר? אמנם כבר גמלתי שתיים אך דברים נשכחים ואני מתחילה הכל מחדש...עם אותן שאלות אך לא זוכרת את התשובות... :) אשמח לעצותייך בנושא. יומטוב,כרמית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גמילה.... - תגובה
ד``ר אורה רבר04/07/2011לכרמית היקרה
אכן עם הזמן שוכחים
על עיקרי התהליך עניתי לפני מספר שבועות
אני מצרפת את ההדרכה שנית
שלום לך אימא יקרה
הגמילה הינה תהליך שיכול לקחת בין מספר ימים למספר שבועות וצריך להיעזר בהרבה סבלנות.
הכנה לגמילה: בשלב הראשון שאלו את עצמכם האם הילד בשל לגמילה- על פי התיאור שלך הוא אכן בשל. בשלב הבא שאלו את עצמכם האם אתם בשלים לגמילה- האם אתם מוכנים לקבל את העובדה כי הולכת להיות תקופה ארוכה, שבה תצטרכו בעיקר להיעזר בסבלנות, לעודד, ולהיות עקביים בתגובותיכם.
השלב הבא: סמנו ביומן לפחות שלושה ימים רצופים שבהם תוכלו לשהות לאורך כול שעות היום, עם הפעוט- אפשר "להתלבש" על חופשת שבועות הקרבה, אל תכננו תוכניות, שיאלצו אתכם לחתל את ילדכם. בנוגע לסיר או אסלה אני מעדיפה את האסלה מכוון שהפעוט יכול להגיע אליו בכוחות עצמו, וכן הוא מקנה תחושת עצמאות וביטחון.
השלב הבא שיחת הכנה- ניתן לומר משהו כמו "אתה כבר ילד בוגר, אתה יכול כבר, (הביאו מספר דוגמאות למה שהילד כבר יכול לעשות לבד). בבוקר כשתקום נוריד את החיתול, ותעשה פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדול. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליח....חכו בסבלנות לתגובת הילד.
שלב הגמילה: הורידו את החיתול בבוקר, אל תחזירו אותו לשם עשיית הצרכים, צפו להמון פספוסים- היו סבלניים, אל תשאלו כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? אפשר בהתחלה כול מחצית השעה להושיב את הילד על האסלה/הסיר, לשבת לידו ולעודד אותו. לאחר כמה דקות להוריד מהסירגם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ.
לסכום: חשוב שהסביבה, (בעיקר אתם), תהיה סביבה כתומכת, מעודדת ומלווה. זכרו כי תפקידכם כהורים ללוות את התהליך ולא לשלוט בו, תנו לילד לשלוט על גופו- וליהנות מתחושת השליטה.
בהצלחה אורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)