כניסה לגן מתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה לגן מתי?
    ויקי אלישע
    05/07/2011

ביתי בת השנה וחמש (בכורה) גדלה איתי בבית עד גיל 7 חודשים ומאז עם עזרה של מטפלת חצי מימות השבוע עד השעה 2 בלבד. הילדה מבלה את רוב זמנה במחיצתי והיא קשורה אלי מאוד. אני מורה במקצועי ובהריון שני צפויה ללדת בתחילת נובמבר. החלטנו כיוון שאני בחופש גדול להכניס את הילדה לגן לחצי יום ואני אהיה זמינה לתקופת ההסתגלות וגם כדי שהכניסה לגן לא תהיה בסמוך מאוד ללידה. לפני שלושה ימים התחלנו בתהליך. הילדה מגיבה רע מאוד. בתחילה היא לא הייתה מוכנה להיכנס לגן, בכתה המון ובכי קיצוני (הפסקות נשימה, נשימות כבדות וקצרות, דמעות זלגו בלי סוף) וכל זה כשאני ובעלי איתה בתוך הגן. עכשיו היא לא מוכנה לצאת מהבית בבוקר ומתחילה לבכות עוד מהבית. היום הייתי איתה שוב בגן היא בכתה המון ונכנסה להיסטריה ולא שהינו בגן יותר משעה. לאחר שנת הצהריים היא התעוררה עם חום. אני חייבת לציין שהילדה לא מאושרת והיא מודאגת ולראשונה קמה בלילה ואמרה: "אמא, אמא, לא, די". (היא מדברת יפה יחסית לגילה אך לא ניתן לנהל איתה שיח רב מלל כמובן). יש לנו את האפשרות לא לשלוח את הילדה לגן ולהשאירה עם המטפלת באותה מתכונת, הסיבה שהחלטנו להכניסה לגן היא לטובתה האישית בלבד- חברה, ילדים ועד. האם ייתכן כי עדיין מוקדם? וכדאי להשאירה עוד תקופה עם מטפלת ויחס אישי ולהכניסה לגן בגיל מאוחר יותר? חשוב לי לציין כי הילדה לא מסתגלת למקומות בכלל, קשה לה אפילו ללכת לסבא וסבתא במהרה והיא רואה אותם הרבה, לאנשים זרים היא לא הולכת. האם יש תהליך מקדים שאותו כדאי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה לגן מתי?

הוספת תגובה

• כניסה לגן מתי? - תגובה

טובי פלד
    05/07/2011

שלום ויקי
    יש לך ילדה רגישה כנראה עם תגובות של חרדה.אם יש לך אפשרות להשאיר אותה באותה מתכונת תשאירי אותה עוד כמה חדשים עם המטפלת.
    התגובה הזאת תעבור והיא תסתגל לאט לאט לאנשים אחרים.צפי לתגובות כאלה גם בעתיד, קבלו את זה אל תכעסו ואל תלחצו . היא תמצא לעצמה את החברה שלה בקצב שלה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה

ויקי אלישע
    05/07/2011

ראשית, תודה על התגובה המהירה.
    שנית, כיוון שאני צריכה ללדת בנובמבר והילדה לא תוכל להיות איתי ועם תינוקת בבית וזו טעות להכניסה לגן סמוך ללידה החלטנו בכל זאת להכניסה לגן. אנחנו חוששים הילדה פשוט לא מתחברת לצוות הגן, ואני חושבת שאין שם מספיק חום ואהבה.
    שאלות:
    1.האם יהיה נכון להעבירה כעת לגן אחר? ולעשות את ההסתגלות אחרת? הילדה מחוברת אלי מאוד וההתנתקות ממני קשה לה, אולי אם בעלי והסבתות יעברו איתה את ההסתגלות זה יהיה נכון יותר.
    2. מהי דעתך ומהי ההמלצה? בנוסף, לילדה עם קשיי הסתגלות מסוג זה כיצד מומלץ לעבור את ההסתגלות ואיך ניתן להכין לגן בגיל שנה וחמש?
    3. בעלי הציע שלא נקרא לגן "גן" אלא בשם אחר כמו ג'מבורי או לציין את שמו של הגן וכך למנוע את ההתנגדות. האם נכון לפעול כך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך להודעה - תגובה

טובי פלד
    08/07/2011

שלום ויקי ואלישע
    אין טעם להעבירה לגן אחר אלה אם אתם בטוחים שמשהו לא בסדר עם הגן הנוכחי.
    תשאירו את הגן הזה ותנו לה להתרגל אליו . זה יקרה .
    תגובות קשות של הסתגלות יהיו בכל מקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו