ילדה שמתעוררת בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה שמתעוררת בלילה
    נעמי
    11/07/2011

שלום, ביתי כמעט בת 4.ילדה מאוד נבונה שיודעת להביע את עצמה. מאז שנולדה אני מרדימה אותה לפני השינה והיא מתעוררת מס' פעמים בלילה.היא מעולם לא ישנה לילה שלם בלי להתעורר. היא חושבת שאני ישנה איתה למרות שבפועל לאחר שהיא נרדמת אני קמה ובלילה היא קוראת לי ואני מגיעה.בכל פעם שאני מנסה להסביר לה שאמא לא ישנה איתה היא בוכה ולוקחת את זה מאוד קשה וזה מחמיר. השאלה שלי היא מדוע היא מתעוררת כל כך הרבה בלילה? שללנו בעיית תולעים (עשינו בדיקת צואה), ואין בעיה פזיולוגית נראת לעין. בעלי טוען שזה בגלל שהיא מחפשת אותי, למרות שלפעמיים היא ישנה איתי במיטה והיא זזה המון וגם מתעוררת ונרדמת חזרה. מה לעשות? האם זה בגלל שהיא מחפשת אותי או הפרעת שינה?תודה נעמי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה שמתעוררת בלילה

הוספת תגובה

• ילדה שמתעוררת בלילה - תגובה

ד``ר אורה רבר
    12/07/2011

לנעמי שלום
    מאוד קשה להתעורר מספר פעמים בלילה ולא לישון שינה רצופה גם לביתך וגם לך. חוסר שינה גורם לקשיים בתפקוד ביום לשתיכן. על מנת שכולכם תישנו טוב יותר, יש להרגיל את ביתך לישון לילה רצוף
    כיצד עושים זאת?
    קודם כול טוב עשיתם ששללתם בעיה רפואית.
    ועכשיו ניתן לבחור באחת או יותר מהדרכים הבאות, ניתן לשלב בין הדרכים. הרדימי אותה בלילה רק במיטה שלה, תמיד על מנת ליצור קביעות.
    את יכולה לשבת לידה אך לא ליצור שום קשר ובוודאי לא קשר גופני- כמו ליטוף אחזקת היד וכו''. זאת לאחר שסיימת את "טכס השינה" שכלל שיר או סיפור, נשיקת לילה טוב וחיבוק אחד.
    לאחר שהילדה נרדמה צאי מהחדר וחזרי למיטה שלך. כאשר הילדה מתעוררת אל תוציאי אותה מהמיטה שלה אלא כסי אותה ושבי לידה.
    לאחר כמה שבועות עברי לשלב שבו את יוצאת מהחדר מיד לאחר סיום טכס השינה.
    אם ניתן העבירי את ה"פיקוד" על טקס השינה וההשכבה לבן הזוג. וכן את האחריות לקימה בלילה. גם אם הילדה בוכה שהיא רוצה את אימא אל תגיעי למיטה אלא תני לבן הזוג להשלים את המלאכה. אפשר אחרי שבוע ים שלושה לעשות ביניכם תורנויות השכבה ושינה.
    בהצלחה ושינה מתוקה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו