תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא
    סיון
    12/07/2011

שלום,
    הבת שלי בת חצי שנה, וככל שהיא גודלת, היא לא מעוניינת לעזוב אותי.
    כשאני יוצאת ללימודים היא בוכה עד מחנק. היא עושה "שביתת רעב" ומחכה שאחזור. אני נעדרת 7 שעות ואני לא יודעת מה לעשות. נשארת איתה אותה דמות כל פעם שאני עוזבת אותה. אמרו להפסיק להניק ולהכניס אותה למעון ואני לא מעוניינת. זו ביתי הבכורה ואני מאוד רוצה לגדל אותה עד גיל שנה וכמובן להמשיך להניק.
    מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/07/2011

סיוון שלום
    אכן לא פשוט כאשר התינוקות לא רוצה להישאר עם מישהו אחר חוץ ממך
    יחד עם זאת ברור כי לא תוכלי להיות צמודה אליה לאורך כול שעות היום לאורך זמן . חשוב שביתך תתרגל לאנשים אחרים. לכן בחרי בדמות קבועה שאת סומכת עליה והשאירי את ביתך התינוקת עימה. צאי מהבית כאשר את צריכה לאחר פרידה קצרה של נשיקה וחיבוק. צאי גם אם היא בוכה.התינוקת תתרגל לדמות החדשה, כאשר תבין שהבכי לא ישנה את העובדה שלא תישארי עימה. במשך הזמן היא גם תאכל ותרגע. בנוגע להנקה עברי לזמני הנקה קבועים כאשר את בבית. עדיף בבוקר לפני שאת יוצאת ובערב כאשר את חוזרת.שמרי אם את יכולה לסמוך על דמות קבועה אין סיבה להכניס את ביתך למעון.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא

סיון
    14/07/2011

שלום ד"ר אורה,
    אני עוזבת את ביתי עם דמות קבועה כבר 4 חודשים. אני מסבירה לה שאני הולכת וכל פעם מציינת שבאים לשמור עליה, ובכל זאת זה לא עוזר. אני משאיר אותה בים פעמיים לשלוש בשבוע עם אותה דמות וזה רק הולך ונהייה גרוע יותר. לכן אני דואגת ולא יודעת איך לעזור לה. האם להמשיך באותו קו או לשנות משהו?
    לגבי הנקה- מכיוון שאני לא נפרדת ממנה למשך כל היום אני מניקה אותה מתי שהיא רוצה. האם לתת כל שעה וחצי הנקה? או יש זמן שאת ממליצה? או רק בבוקר ובערב כמו שכתבת למרות שאני איתה?
    תודה וסליחה על כל השאלות.
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שלא רוצה לעזוב את אמא - תגובה

ד``ר אורה רבר
    14/07/2011

לסיוון שלום
    עושה רושם שחלק נכבד מקשיי ההיפרדות נובעים מתוך אי הסדירות בנושא ההנקה.
    תינוקת שהורגלה להנקה בכול עת שתרצה, בוכה מכוון שהיא מקבלת את מזונה מתי שהיא רוצה. הנקה משרתת צרכים נוספים מעבר להזנה.
    אם התינוקת היא תינוקת בריאה עברי לשעות האכלה קבועות כול שלוש שעות, גווני את הארוחות על פי הוראות טיפת חלב או רופא הילדים.
    בעיקרון עליה לאכול גם פירות וגם ירקות וגם בשר. כך שניתן להסתפק בהנקה רק בבוקר ובערב ואולי בארוחה נוספת בשעה קבועה שאת נמצאת לידה בכול ימות השבוע.
    לא צריך בכול פעם להסביר לה מחדש באריכות שאת הולכת ויש מי שימור עליה. נראה שהיא שומעת את החרדה שלך ולכן היא מגיבה כפי שהיא מגיבה.
    לכן הסתפקי בחיבוק ונשיקה ניתן לומר משהו כמו : " שלום חמודה עכשיו אימא הולכת".
    עם הזמן הילדה תתרגל. כמובן שחשוב שהדמות שעימה נשארת הילדה היא אדם שאת סומכת עליו, אחרת את מעבירה את חוסר הביטחון שלך בדמות לילדה
    בהצלחה אורהי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו