זריקת חפצים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זריקת חפצים
    עינת
    22/07/2011

בני בן השנה ושמונה חודשים נוטה כל דבר שלוקח לידיים לזרוק. הוא משליך את החפצים בחוזקה. אני אומרת לו שאסור לעשות זאת ואף מרימה מעט את הקול, אך ללא הועיל הוא מחייך ויש שחוזר בחזרה עוד באותו רגע להמשיך לזרוק את החפץ. איך אני מצליחה בצורה יעילה להניע אותו מלזרוק חפצים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זריקת חפצים

הוספת תגובה

• זריקת חפצים - תגובה

ד``ר אורה רבר
    24/07/2011

בני בן השנה ושמונה חודשים נוטה כל דבר שלוקח לידיים לזרוק. הוא משליך את החפצים בחוזקה. אני אומרת לו שאסור לעשות זאת ואף מרימה מעט את הקול, אך ללא הועיל הוא מחייך ויש שחוזר בחזרה עוד באותו רגע להמשיך לזרוק את החפץ. איך אני מצליחה בצורה יעילה להניע אותו מלזרוק חפצים?
    אימא יקרה
    אחת הפעולות שפעוטות לומדים לעשות היא זריקת חפצים. בתחילה הם עושים זאת במקרה אחר כך נהנים מיכולת השליטה שלהם. הם שמחים על יכולתם לעשות משהו, (בעולם שבו הם מרגישים קטנים וחסרי ישע)- לשמוט את החפץ מידם ולגרום לו ליפול ו"לתפעל את ההורה" המרים להם את החפץ.
    אז מה עושים?
    מרימים פעמים, בפעם השנייה אומרים. "אני לא מרשה לזרוק, אם תזרוק שוב לא אחזיר לך את הדובי/הבובה ועוד". יש להקפיד על כך – בפעם השלישית לא להחזיר, הפעוט יבכה יכעס, אך לבסוף יבין כי הוא לא יקבל את החפץ בחזרה ולכן לא כדאי לו לשמוט אותו שוב מידו.
    אין טעם להרים את הקול מכוון שאז הפעוט לומד שהוא אכן מצליח "לתפעל אותך". חשוב להיות עקביים בתגובה - בפעם השנייה להזהיר בקול רגוע אך סמכותי, ובפעם השלישית לא להחזיר. לאט לאט הפעוט ילמד לא להשליך חפצים.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו