כיבוש הסיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיבוש הסיר
    אלנה
    27/07/2011

צהריים טובים!
    בני הראשון בן השנתיים מאוד אוהב תהסתובב בלי חיטול, לרוב מצליח להוריד לבדו. אני איתו בבית ואני מלבישה אותו בתחתונים או מכנסיים ורצה מהר לנגב את הפיפי:-)
    הוא מתעניין מעוד בעשיית הצרכים וכל הזמן מסתכל תוך כדי, הבגדים שנרטבים מפריעים לו והוא מיד מנסה להוריד.כבר זמן מה הוא קם יבש משנת הצהריים ומשתין לאחר מכן.
    קנינו לו סיר כחול וחביב, הוא ישב עליו באגביות כמה פעמים וזהו.
    ברצוני לקבל טיפים להמשך הדרך, איך לגרום לו להבין שצריך לעשות את הצרכים בסיר.
    אציין שאני לא לחוצה לגמול אותו אז אשמח לכל עצה בכיוון הגמילה וגם לא:-)

בתודה מראש והמשך יום מקסים!
    אלנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיבוש הסיר

הוספת תגובה

• כיבוש הסיר - תגובה

ד``ר אורה רבר
    27/07/2011

לאלנה צהרים טובים
    גמילה מחיתול, האם זה הזמן המתאים? על פי התיאור שלך עושה רושם שכן- מגלה התעניינות, מצליח להוריד לבד את בגדיו התחתונים, קם יבש משנת הצהרים, החיתול הרטוב/המלוכלך מפריע לו והוא מנסה להורידו בכוחות עצמו.
    אז מה עושים?
    סמני ביומן לפחות יומיים רצופים שבהם תוכלי לשהות לאורך כול שעות היום, עם בנך. אל תכנני תוכניות שיאלצו אתכם לחתל את הפעוט. בחרי מה את מעדיפה סיר או אסלה, (אני מעדיפה להתחיל בסיר יותר זמין ונגיש). התחילי בשיחת הכנה, ניתן לומר:"אתה כבר ילד בוגר, אתה יכול כבר, (הביאו מספר דוגמאות למה שהילד כבר יכול לעשות לבד). בבוקר כשתקום נוריד את החיתול, ותעשה פיפי וקקי בסיר/בשירותים, כמו גדול. אני בטוח/ה שלאט לאט תצליח. אם תהיה רטוב נחליף לך תחתונים, עד שתתרגל, קנינו המון תחתונים עם ציור של... חכי בסבלנות לתגובת הילד. אל תשאלי כול כמה דקות: "יש לך פיפי"? ילדך ילמד מהר מאוד להתעלם מהשאלה המרגיזה. ניתן כול מחצית השעה להושיבו על האסלה/הסיר, לשבת לידו ולעודד אותו. לאחר כמה דקות להורידו גם "ללא תוצרת", ללא נזיפות איומים או פרצוף חמוץ. עודדי על כול הגעה בזמן לשירותים. כאשר הוא רטוב החליפי את התחתון הרטוב/המלוכלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו