גמילה מחיתולים בלילה לבן 3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים בלילה לבן 3
    מזליקה
    01/08/2011

שלום רב,
    בני בן 3 ו - 4 חודשים גמול מחיתולים ביום מגיל שנתיים וחודשיים. בלילה עושה המון פיפי. מסרב לשים חיתול לפני שהולך לישון כי הוא כבר ילד גדול. המיטה והפיג'מה הרטובים לא מעירים אותו. הוא היה רגיל לשתות הרבה מים לפני השינה, אבל בשבועות האחרונים אני מפחיתה את הכמויות באופן משמעותי עד כדי אי שתיית מים בכלל, אם כי עדיין שותה קצת לפעמים. אציין שבפעמים הנדירות מאוד שהוא נרדם במשך היום לשעה או שעתיים לפעמים קם יבש ואני מחמיאה לו על כך. אני עצמי הרטבתי את המיטה בלילה עד גיל 7. יכול להיות שזה גנטי? עד מתי זה ימשיך? איך אפשר לגמול אותו מעשיית פיפי מתוך שינה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גמילה מחיתולים בלילה לבן 3 - תגובה

ד``ר אורה רבר
    02/08/2011

לאימא היקרה שלום
    המשימה המרכזית היא גמילה מחיתולים ביום את המשימה הזאת עברתם על פי מה דבריך בהצלחה יתרה. בנוגע לגמילה בלילה: לפעוט קשה מאוד להתאפק לאורך הלילה, הוא לא מודע להשתנה הלילית וכפי שאת מציינת המיטה הרטובה לא מפריעה לו להמשיך לישון.
    מה עושים?
    בלילה חוזרים לחיתול- על מנת שירגיש "בוגר" את יכולה להשתמש בחיתולים מיוחדים ללילה הנראים כמו תחתונים- קראי להם תחתוני לילה, כמו שהולכים לישון עם פיז'מה, הולכים לישון עם תחתוני לילה. הקפידי על הלבשתם לקראת השינה גם אם ילדך מתנגד, הסבירי לו כי לא נעים לקום רטובים, גם הריח בחדר לא נעים, וכן החלפת המצעים בכול לילה מכבידה מאוד. ילד בגיל זה יכול להבין נימוקים אלו.
    רק לאחר שבניך יקום יבש לפחות שבוע ברציפות את יכולה לנסות להסיר את תחתוני הלילה ולעבור לתחתונים רגילים.
    בנוגע לשתיה- אל תימנעי מבניך שתייה בערב, שעה לפני השינה אפשר להפסיק לשתות, אני מקווה שמדובר בשתייה מכוס ולא מבקבוק, המשמש בעצם כתחליף למוצץ.
    אם לאחר גיל חמש עדיין בנך לא ייגמל בלילה פני לייעוץ בנושא, בקשי הפנייה דרך קופת החולים שאת חברה בה.
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מזליקה
    02/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו