אלימות או שלב נורמלי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלימות או שלב נורמלי?
    יעלי
    09/08/2011

שלום! ביתי בת שנה וכמעט 5 חודשים. מזה שנה הולכת למשפחתון עם עוד 6 ילדים. לאורך חלק גדול מהשנה הייתה הקטנה ביותר והבת היחידה.
    כיום כשאנחנו בסביבת ילדים/ פעוטות אחרים היא נוטה ל"הגן" על המרחב הפיזי שלה, בדרך כלל על ידי דחיפה קלה של ילד אחר או מכה קלה. חשוב לציין שהיא לא מבחינה בין קטנים לגדולים בהתנהגות הזאת ואם אנחנו בקהל צפוף היא יכולה להכות את גב המבוגר ש"חוסם" לה את המרחב.
    אני מוצאת את עצמי אומרת לה הרבה "לא, אנחנו לא מכים" אבל שנייה אחר כך אותו ילד יכול לדחוף אותה/ לחטוף לה צעצוע וכו'.
    מצד אחד חשוב לי שהיא תדע אלימות היא בלתי לגיטימית. מצד שני אני מרגישה שאני מונעת ממנה מלעמוד על זכויותיה/ להגן על עצמה. המטפלת במשפחתון טוענת שזה שלב נורמלי ושעליי לאפשר לה ללמוד התנהגויות חברתיות והתמודדויות שונות, כל עוד זה לא מסכן אותה או מסכן ילד אחר.
    האמנם? האם עליי לא להתערב עד רמה מסויימת? ואם להתערב אז איך? חשוב לי מאוד לאפשר לה לפתח אישיות עצמאית וביטחון עצמי ביכולתה להגן על עצמה ולהתמודד, אך מנגד אני חוששת שהיא תהפוך לילדה אלימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אלימות או שלב נורמלי?

הוספת תגובה

• תוספת חשובה

יעלי
    09/08/2011

בכל מובן אחר היא ילדה מאוד חברותית ופתוחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלימות או שלב נורמלי? - תגובה

טובי פלד
    10/08/2011

שלום יעלי.
    המטפלת שלך צודקת לגמרי. הקשיבי לב ותחסכי לעצמך התלבתויות מיותרות.חובתך המוסרית היא ללמד את ילדך להגן על עצמו.מי שלא לומד להגן על עצמו יעשה קורבן. זה מה שאת רוצה.
    ילדות בדרך כלל איננן אלימות הן לומדות מהר מאד שזה לא כדאי. החברה תלמד אותן . ההתערבות שלך היא לא אפקטיבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו