גמילה ממוצץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה ממוצץ
    שרון
    15/08/2011

הי,
    הבת שלי בת שנתיים. עד לפני כשלושה שבועות השתמשה במוצץ באופן קבוע וללא הפסקה, המוצץ היה בפה שלה לאורך כל שעות היום למעט בגן, שם לא הרשו לה להיות עם מוצץ (פרט לשנת הצהרים).
    כל הנסיונות שלנו להפחית את השימוש במוצץ עלו בתוהו (וניסינו כמעט הכל...).
    לפני כשלושה שבועות חלתה בוירוס שהתבטא בפצעים (אפטות) בפה ועל כן לא יכלה להכניס מוצץ לפה בכלל.
    כשהוירוס עבר (אחרי 4 ימים) החלטנו לרכב על הגל ולא לתת לה את המוצץ, אלא אם תבקש אותו לשינה בלבד.
    מה שקרה הוא שהיא לא ביקשה מוצץ ואיכשהו הסתדרה בלעדיו,
    כששאלה איפה המוצץ הסברתי לה שהמוצץ הוא לתינוקות בלבד והיא כבר גדולה לכן המוצץ הלך לעזור לילדים אחרים והשאיר לה מתנה של גדולים וכך היה....
    מאז- אני מרגישה שיש לה קושי רב בללכת לישון בצהרים והיא אולי אפילו נמנעת מלישון בגלל המחסור במוצץ. בנוסף, מפעם לפעם (בעיקר ברגעי משבר קשים, בכיות וכו') מבקשת את המוצץ ואני בדילמה-
    האם לוותר לה ולתת תה את המוצץ "מחמד נפשה" שכל כך עזר לה להרגע ברגעים קשים, או להמשיך בדרך בה התחלתי ולגמול אותה סופית ממוצץ.
    חשוב לציין שהילדים סביבה (בגן, בבית- יש לה אחות קטנה בת 4 חודשים) משתמשים במוצץ והיא רואה אותם ישנים עם מוצץ בלילה ובצהרים, אני ממש מתלבטת ולא בטוחה שגמילה מוחלטת היא הדבר הנכון. מצד שני, ברור לי שיש קושי בגמילה ממוצץ ואולי זה הזמן...
    אשמח לשמוע את דעתכם
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה ממוצץ

הוספת תגובה

• גמילה ממוצץ - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/08/2011

לאימא המתלבטת שלום רב
    מכוון שהילדה נגמלה ממוצץ בבת אחת, בשל בעיה רפואית, לא הייתי מחזירה אותו. היא תלמד לאט לאט להתגבר על רגעים קשיים בדרכים "בוגרות" יותר.
    בזמן בכי רצוי מאוד להיות לידה ולגלות אמפטיה למצבה: לחבק/ללטף בעדינות, אפשר להציע כוס מים, לדבר אליה ברוגע... כול אלו הן דרכים בוגרות להירגע. במיוחד כאשר יש לה אחות תינוקות רצוי להפריד- מה שייך לתינוקות ומה ל"ילדים בוגרים" .
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו