הילד הפך לאגרסיבי עם הולדת אחותו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הילד הפך לאגרסיבי עם הולדת אחותו
    מורן
    16/08/2011

שלום רב-
    אני זועקת לעזרה!
    יש לי ילד בן 3 ו- 3 חודשים ולפני 3 שבועות ילדתי בת.
    מאז שחזרתי הביתה הוא הפך לילד אחר! הוא מאוד אגרסיבי ואלים, בעיקר כלפינו- הוריו, אך גם כלפי המשפחה הקרובה הבאה לבקר וילדים עמם הוא משחק. חשוב לי לציין שהוא היה רחוק מלהיות ילד אגרסיבי.
    האלימות אינה מופנית אל התינוקת. להיפך. הוא מאוד אוהב אותה ומעוניין לנשק אותה ולחבק אותה. באחת הפעמים שלא היה מרוצה מאיסור שהטלתי עליו (לא זכור לי בדיוק על מה שעשה, אך לא היה קשור לתינוקת) הוא איים: "אני אפגע בה", אך זה היה חד פעמי ולא קרה כלום.
    מיותר לציין שהתזמון ללידתי היה "מצוין".. הבן שלי בחופש ואני נמצאת עם שניהם בבית. ברור לי שגם זה משפיע עלינו, השהות הארוכה בבית במשך היום.
    בכל אופן, כשהוא מכה אותי ובועט בי אני אומרת לו שיפסיק, שזה לא נעים לי, שאני לא מרשה להכות. באחת הפעמים איימתי עליו שאם לא יפסיק הוא לא יראה טלוויזיה וכך במשך יום שלם הוא אכן לא צפה בטלוויזיה. מה שהכי נורא בשבילי הוא שאני מגיעה למצבים שאני מתפוצצת וצורחת עליו (ברמה שלא ידעתי שאני יכולה) ואף מחזיקה לו את הידיים ואת הרגליים חזק באומרי- "אני יותר חזקה ממך, תפסיק" והוא מגיב בבכי וצועק "תפסיקי זה לא נעים לי".
    אני מבינה שזה טבעי לאחר הגעת אחות חדשה, אבל אני מרגישה שאני "מאבדת את זה" וגם מאבדת את הילד שהיה לי. אני לא רוצה להגיב לו באופן שיחמיר את הבעיה/ את ההתנהגות האלימה או יקבע אותה.
    נוסף על כל אלה בני יעבור בתחילת השנה הבאה לגן חדש, גן עירייה, ללא אף ילד שהוא מכיר. אני חוששת שההתנהגות האגרסיבית תתבטא שם ושהוא יתויג כאלים ויידחה.
    מעבר לאלימות הוא גם התחיל לחרוק שיניים לעיתים.
    אני מבקשת את עזרתכם- כיצד עליי לנהוג באופן שיבהיר לו את הגבולות שאין להכות, ועם זאת באופן שיכיל את כעסו? ובכלל...
    תודה מראש
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הילד הפך לאגרסיבי עם הולדת אחותו - תגובה

ד``ר אורה רבר
    16/08/2011

למורן היקרה
    מזל טוב על הצטרפות התינוקת למשפחה, לחזור הביתה אחרי לידה ולטפל מיד בשני פעוטות זה מאוד לא פשוט.
    מה עושים?
    1. מגייסים כול מי שמוכן לעזור- בעל, דודים/דודות סבים סבתות וכן גם עזרה בתשלום בשעת הדחק.
    2. מקפידים שבכול יום לפחות שעה את תהיי לבד עם בנך- בלו זמן איכות יחד: עשו יחד כול מה ששניכם אוהבים ורגילים לעשות. כך בנך שהפך בין לילה לבכור, יבין וירגיש כי לא "נגזל ממנו הכתר" הוא ממשיך להיות הנסיך הקטן והאהוב של אימא.
    3. חשוב שיבלה גם זמן איכות נפרד עם אדם נוסף שיקדיש רק לו שעה ביום- בלי דודים חברים ומבקרים אחרים.
    4. דאגי שבכול יום את או מישהו אחר יצא עמו מהבית לפחות לשעה של הוצאת מרץ.
    5. הימנעי מעונשים- לא לראות טלוויזיה זה עונש, צעקות הם עונש. במקום זאת שבחי כול התנהגות "בכיוון הנכון"- אצה משחק כול כך יפה עם....אתה מצליח לבד לאכול, להתלבש לבנות בקוביות ועוד.....
    6. כאשר יקבל יותר תשומת לב ושבחים הוא יזדקק פחות להתנהגות אגרסיבית שמטרתה העיקרית הינה קבלת תשומת לב, והענשה שלכם על כי "גזלתם ממנו את הכתר".
    7. אם בכול זאת יכה אמרי בתקיפות/ אך לא בתוקפנות- " אסור להכות" או אני לא מרשה להכות", אל תוסיפי אימא או אבא או חבר כי אסור להכות אף אחד.
    עם הרבה סבלנות, קבלה, הפגנת אהבה, בלי עונשים וצעקות תצליחו לעבור גם את המשוכה הזאת
    בהצלחה אורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה קטנה אם אפשר..

מורן
    17/08/2011

תודה ד"ר רבר על תשובתך המפורטת,
    אך שאלה נוספת לגבי עונשים- כתבת לא לתת עונשים, אך למשל אם אני נמצאת עם בני בגינה עם חבר והוא מציק לו ומרביץ לו, האם לא כדאי בכל זאת לאיים בסנקציה שאם לא יפסיק התנהגות זו, נצטרך לחזור הביתה?... האם הצבת הגבול מתבטאת רק באמירה- "אסור להכות"? האם ההמלצה שלך (ובכלל) לא להפעיל סנקציות נכונה רק כעת בגלל המצב הרגיש לאור התינוקת החדשה או בכל מקרה?

אודה על תשובתך הנוספת.
    מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק עוד הבהרה קטנה אם אפשר.. - תגובה

ד``ר אורה רבר
    18/08/2011

למורן היקרה שלום
    עונשים, שבח, עידוד ופרסים- נושא מרכזי בחינוך ילדים. בדרך כלל יש ללמוד אותו יותר ביסודיות ולא כתשובה באתר. בכול מקרה אנסה להיות ספציפית ללא פרוט התיאוריות שעומדות בבסיסן.
    כאשר ילדך מציק לילד אחר אחר בגינה, בשלב הראשון חזרי על המשפט "לא מרביצים". בשלב הבא הסבירי כי אם יכה שוב תאלצו לחזור הביתה, כי הוא לא מצליח עכשיו לשחק עם ילדים. בפעם הבאה, לפני שאתם מתכוונים ללכת לגינה אמרי בצורה ברורה כי אם יכה ילדים, תאלצו לחזור הביתה. זוהי "תגובה טבעית" להתנהגות ולא עונש. כאמור לא ניתן לתת הסבר מפורט יותר כולל הרציונאל העומד מאחוריו בתשובה באתר. ההמלצה לא להפעיל סנקציות נכונה כדרך עקרונית לגידול ילדים. אך עליה להיעשות כאמור לא בנפרד אלא יחד עם הרבה חום ואהבה, קבלה ואמפטיה לילד, הסבר הרציונאל העומד בבסיס כול דרישה
    בהצלחה אורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו