מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת בת שנה מסרבת לשבת בעגלהshirany20/08/2011
שלום רב,
ביתי לא הרגישה טוב בשבוע האחרון, היה לה חום גבוה ועכשיו הבריאה.
מיום חמישי היא מסרבת בתוקף לשבת בעגלה או בכסא בטיחות ברכב
היא צורחת ואינה מוכנה לשבת למרות ניסיונות להסחת דעת ללא הצלחה.בכסא בטיחות כשמתחילים לנסוע היא נרגע, בעגלה ממש לא, עד שאני לא מרימה אותה על הידיים היא בוכה בהיסטריה.
חשוב לציין, מדובר בתינוקת נוחה בסה"כ , בעלת יכולת הרגעה עצמית גבוהה.
במקרה הנ"ל כאמור לא נרגעת.
האם קשור למחלה?
אודה לעזרה בהתמודדות, על מנת לא ננציח את המצב....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה מסרבת לשבת בעגלה - תגובה
טובי פלד20/08/2011שלום רב
לפעמים אחרי מחלה ילדים מפתחים חרדות ורגישות .כל הבכי של הילדה נובע מחרדות חדשות יחסית..אין לה מצוקה אמיתית.
עלייך ליקשור אותה בעגלה כפי שצריך. היא רגילה לכך ואין בזה הצקה מיותרת.
אם תוותרי לה יהיה הרבה יותר קשה אחר כך.תהיי חזקה ותנהלי אותה לפי כללי הבטיחות .היא תירגע ותחזור להיות נוחה כפי שהייתה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
שירן24/08/2011תודה על התשובה.
מאז היו מקרים שהסכימה לשבת בעגלה ומקרים שלא.
זה ממש תלוי בחשק שלה באותו רגע.
השאלה - אם אינה מעוניינת לשבת בעגלה ורוצה ידיים מדי פעם , כדאי להילחם איתה? כואב לי הלב שהיא בוכה ומשתוללת ככה.
בנוסף יש פעמים שהיא צועקת ממש , שוב, אם עושים משהו שאינו מוצא חן בעיניה.
במקרה של צעקות אני אומרת לה שלא נעים לי שהיא צועקת , וכשהיא מברברת ומשחקת יפה אני מעודדת אותה ומפרגנת לה.
איך ניתן להתמודד עם הצעקות האלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - תגובה
טובי פלד24/08/2011שירן היקרה
לפי מה שאת מתארת הבת שלך למדה יפה מאד לצעוק ולבכות ועך להשיג את מטרותיה.
השיטה הזאת יכולה לעבוד עם הורים עד גבול מסוים אולם רוב העולם לא יקבל אותה . בסופו של דבר היא תישאר עם הרגשת תיסכול ותחושה של " מגיע לי"
העצמאות והיכולת של לתפקד כאדם עצמאי הממש את יכולותיו יפגעו.
אני מציע לך ללמוד להיות יותר חזקה לא לרחם עליה יותר מדי בגלל בכי או חוחסר נחות
זמני.
כך שהתשובה היא לא לוותר לה בנושאים אלה להשאיר אותה בעגלה . ולא לוותר לה בנושאים שאת חושבת שהם חשובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)